Tak ale jest to problematyczne bo już teraz impedancja spada poniżej 5om a przy jeszcze mocniejszym filtrze podejdzie pod 4.
Nie dość że kolumny są ciche to jeszcze będą zabijać wzmka
A jak się ma sprawa odtwarzania sybilant(ów) u Ciebie przez tego Audaxa? U mnie w porównaniu do Morela supreme jest ich więcej. Nie jestem mocno osłuchany w metalowych wysokotonówkach stąd to pytanie.
Sprawa się rozwiązała :-) obskoczyłem kilku znajomych z kolumnami na metalowych wysokotonówkach i grają bardzo podobnie jak moje. Wnioskuję wiec, że "ten typ tak ma". Zresztą po bezpośredniej konfrontacji z jedwabnym morelem jest podobne. Dźwięk z morela jest bardziej "miękki ".
Jak człowiek sam coś robi, to później jakiejś paranoi dostaje, wsłuchuje się we wszystko :-).
Tak ale jest to problematyczne bo już teraz impedancja spada poniżej 5om a przy jeszcze mocniejszym filtrze podejdzie pod 4.
Co to jest 4-5ohm ;p wiekszosc japonskich porzadnych integr to wytrzyma
Moje swego czasu do 2.5 ohma spadaly i Sony TA-F670ES dawal rade oczywiscie bardziej sie grzejac tylko
Sansui AU-α 907MR, Sony CDP-557ESD, T+A Criterion TCI 3R
Jesteś na tyle zdolny że sobie poradzisz z tym problemem. Zrobisz nowy forumowy projekt wzmacniacza hehe :)
Albo dodasz do tego obecnego po kolejnej parze tranzystorów
W sumie to ten klon goldmunda 9 obsługuje 2 ohm, ciekawe :/
Wczoraj odpaliłem 3 drogi z tematu. Granie... Kapitalne. TIW i satorii są rewelacyjne! Jest neutralnie aż do bólu i o takie granie mi chodziło. Wielkie podziękowania dla Ravena za ogrom włożonej pracy. Przy okazji graty za talent i dobre ucho :)
Co do audaxa... Brakuję mu trochę przestrzeni tzn. żeby wysokie jeszcze bardziej odrywały się od kolumn i rozsypywały po pokoju. Detaliczność jest u niego na najwyższym poziomie. Jeśli chodzi o średnicę i bas to u mnie temat zamknięty na kilka dobrych lat.
Jeszcze raz dzięki.
Jak znajdę chwilę to stworzę osobny temat we własnych konstrukcjach. :)
Czyli do tego zestawu przydałaby się lepsza wysokotonówka?
Tylko weź znajdź tą lepszą w przyzwoitych pieniądzach. I później pytanie czy faktycznie będzie lepsza... Prawdopodobnie kompromis będzie w drugą stronę. Dostaniesz kopułkę z lepszym odwzorowaniem sceny, ale z gorszą detalicznością i barwą. Z odpowiednią elektroniką ten audax gra niesamowicie neutralnie. Blachy są bardzo wiernie odtwarzane.
Dzieki za projekt Raven.
Myślałeś może by połączyć ten zestaw z hds'em? Mogła by to być niezła alternatywa o ile jeszcze masz te głośniki. Ciekaw jestem takiego połączenia z tym satori. Hds gra naprawde przyzwoicie o czym doskonale wiesz i z przyjemnością przeszedłem na niego z dwa razy droższego et338, który nie grał najgożej ale jednak nie tak dobrze jak ten scan.
Wiadomo, że tłumienie w zwrotnicy obniża jakość, ale czy jest to na tyle duża różnica, że warto sobie tym głowę zawracać? Przy zastosowaniu tego niskotonowca, prawdopodobnie nie trzeba by było w ogóle tłumić satori.
Skomentuj