Zamieszczone przez raven1985
Zobacz posta
Ogłoszenie
Collapse
No announcement yet.
Satori 3way - Demon który powie Ci twoje myśli ;) - projekt by raven1985
Collapse
X
-
Zamieszczone przez raven1985 Zobacz postaUżyte głośniki :
- Audax TW025A20Mg
(w późniejszym czasie ukaże się też wersja na TW025A28, na 99% można będzie też zastosować jego mniej "oczojebną"
wersję TW025A20 bez zmian w zwrotnicy )
Skomentuj
-
Zamieszczone przez Branża Zobacz postaWiadomo jaką realną efektywność ma zestaw ( czyt. TIW po aplikacji ) ??
Skomentuj
-
Zamieszczone przez mbar Zobacz postaTytanowe niby są tańsze (te złote)
Zamieszczone przez Branża Zobacz postaWiadomo jaką realną efektywność ma zestaw ( czyt. TIW po aplikacji ) ??
Skomentuj
-
Nie kusiło Cię żeby puścić górę pasma bez tłumienia ?? Ja dostałem teraz te głośniki do pracowni z 2 x audaxami na Basie ( potęgi na basie nie będzie ale przy odrobinie szczęścia może być bardzo efektywny zestaw )
Która z kopułek audaxa najbardziej przypadła Ci do gustu ... Pytam bo mamy trochę zbieżne gusta :)
Skomentuj
-
Raven czy to ta mniej oczojebna wersja tej złotej kopułki??
http://www.audax-speaker.de/index.php?module=shop_articles&index[shop_articles][action]=details&index[shop_articles][category]=3&index[shop_articles][data][shop_articles_id]=6
jakieś dwie różne wersje??
Skomentuj
-
Zamieszczone przez kaczor189 Zobacz postaKupuj złotą, jest bardzo ładna :thumbsup:
mam parę pytań czy jakby pochylić kolumnę na kolcach, to wyjdzie jakoś 55mm wysokość kolca to czy dało by rade port br dać od spodu ??
i czy przy takim froncie trza by było coś w zwrotnicy korygować ??
Skomentuj
-
Dobrze będzie :thumbsup:
- - - - - aktualizacja - - - - -
Zamieszczone przez lonevolf Zobacz postaRaven czy to ta mniej oczojebna wersja tej złotej kopułki??
Ten złoty ponoć lepszy :)
Skomentuj
-
raven1985, pisałem Ci swego czasu na PW ale nie uzyskalem ospowiedzi.
Czy aby na pewno komora dla średniaka ma być AŻ 12l?
Zamieszczone przez raven1985 Zobacz postaKomora średnika 12lmarcinsywala.pl
Cambridge Audio Stream Magic 6 | Power Amplifier Class D Hypex 2x Ncore NC2k | T29MF001 + MW16P-4 + 2xTIW 200 XS
Skomentuj
-
To ma sens :) Zwłaszcza przy niskich podziałach, których potrzebuje TIW :) Ten Satori to midwoofer, więc 2 dwóch drogach inaczej się go kompensuje i nie ma problemu z efektywnością :) W trzech drogach potrzebujesz efektywności na środku i niskiej średnicy a mała pojemność zgasi Ci właśnie ten zakres :) I masz problem z połączeniem z basem :)Asustor AS-5002T z MPD + konwerter USB .3lite + DAC PCM1704 by olog + autorskie PRE z PVC + Monobloki Ravlus Amplifilo + kolumny Tatami Audio Hudba
Skomentuj
-
Zamieszczone przez Hermes Zobacz postaraven1985, pisałem Ci swego czasu na PW ale nie uzyskalem ospowiedzi.
Czy aby na pewno komora dla średniaka ma być AŻ 12l?
Testowałem i przerabiałem ten temat wielokrotnie .
Teraz mam problem nawet z kolumnami sylvka z w15 i tiw200 .
Wcześniej był l22 z podziałem koło 400Hz i nie było problemu w 7l żadnych .
Z tiwem 7l jest za mało, charka średniaka nie dociąga .
Zwykle też średniak po prostu gra lepiej większej pojemności :)
Nawet swojego 12mu miałem ostatecznie w 9l a zaczynałem zabawę z 2-3 :)
Zamieszczone przez kaczor189 Zobacz postaA jakieś zmiany litrarzu dla tiwa były czy nadal 40l ?
Skomentuj
-
Zamieszczone przez raven1985 Zobacz postaDobrze będzie :thumbsup:
- - - - - aktualizacja - - - - -
nie miałem tego zwykłego, nie gwarantuje że będą zamienne .
Ten złoty ponoć lepszy :)
dziś zamówiłem złote audaxy z francji wyszły po 79,17 euro szt:)
zobaczymy ile to potrwa bo na stanie mieli tylko 1szt
Skomentuj
Skomentuj