Ogłoszenie
Collapse
No announcement yet.
Małe 3-way z membraną bierną - Audax TW025A28 + Vifa NE123W-04 + SBA SB17CRC35-4 + MB Dayton SD215-PR - projekt by tomekk_ & LuSzTi
Collapse
X
-
I udało się pierwsza kolumna gra. Pytanko małe czy OPS3 poradzi sobie z tą impedancją kolumny ?
Zostaw komentarz:
-
W komorze średniaka została wepchana welna, taka garść na tyle i lekko po bokach.
W zasadzie kwadratowy kawalek wcisniety do srodka.
Zostaw komentarz:
-
Wytłumienie: Obudowa została w środku wyklejona na bocznych oraz tylnej ściance poroso o grubości ok 2 cm. Warto także spróbować z dodaniem wełny owczej lub innych materiałów wytłumieniowych i dobranie ich ilości do swoich preferencji oraz warunków akustycznych.
Zostaw komentarz:
-
Takie jeszcze pytanie .
Wygłuszenie jakiej grubości ? i czy komora średniaka wymaga wygłuszenia czy zostawiamy puste ? .
Zostaw komentarz:
-
Tam gdzie głośnik jest z plusikiem, tam polaryzacja zgodna, tam gdzie z minusikiem to odwrócona. Czyli wysokotonówkę i średniaka podłączasz odwrotnie.
Zostaw komentarz:
-
Ok udało się głośniki dotarły. Pytanie mam może i głupie może nie.
Mam zamiar polutować zwrotki, można prosić o zaznaczenie na schemacie polaryzacji głośników bo niby jest ale niezbyt czytelna dla mnie.
Zostaw komentarz:
-
Dostałem odpowiedź, wnioskuje ze glosniki sie pojawia powoli jako Peerless.
"Hello, thank you for reaching out. In 2016, we rebranded all of our drivers under the "Peerless by Tymphany" branding. This included any Vifa, Peerless, or Tymphany driver. The Vifa NE123W-04 is now the Peerless by Tymphany NE123W-04, but otherwise the driver itself is the same product. Let us know if we can help further."
Zostaw komentarz:
-
Właśnie tam kupiłem tylko jak na razie zero odpowiedzi. Poczekam zobaczę. Znalazłem jeszcze na falconacoustics.co.uk ale już przelew poszedł do loudspeakerfreaks.
Zostaw komentarz:
-
Zamieszczone przez bartek200a Zobacz postaMacie namiary na NE123W-04 ?
http://loudspeakerfreaks.com/Product...roduct_ID=7861
Zmień se tylko kraj u góry na PolskęLast edited by lonevolf; 24.01.2018, 23:46.
Zostaw komentarz:
-
Piękne kolumienki. Złoty Audax tym razem wkomponował się w całość bezbłędnie. A jak wygląda przebieg impedancji zestawu ?
Zostaw komentarz:
-
Przykro mi, ale nie bardzo mam czas na dłubanie na nowo tego projektu.
Zostaw komentarz:
-
Z audiotransducers odpisali i nie mają :(
A jak bym kupił wersje 8 ohm bo te akurat są dostępne, była by opcja podesłania do pomiarów ?
Zostaw komentarz:
-
Zestaw jeszcze raz do pomierzenia i zwrotnica od nowa do zaprojektowania :)
Zostaw komentarz:
-
Zapytaj w audiotransducers czy moga sciagnac.
Dziwne, bo tak jakby ten glosnik zniknal
Zostaw komentarz:
Zostaw komentarz: