Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

SB Monitor SB15CAC30-8 & SB21RDC - projekt by borys

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Nie wiem jakim budżetem dysponujesz ale polecam projekt autorstwa kolegi raven1985 na Visaton AL170 + Scan Speak/ HDS 913000.

Zbudowałem kolumny według tego projektu i mogę je szczerze polecić.
    Możesz je zbudować w formie podłogówki ale też dużego monitora.

Skomentuj

Zamieszczone przez allure09 Zobacz posta
      Nie wiem jakim budżetem dysponujesz ale polecam projekt autorstwa kolegi raven1985 na Visaton AL170 + Scan Speak/ HDS 913000.

Zbudowałem kolumny według tego projektu i mogę je szczerze polecić.
      Możesz je zbudować w formie podłogówki ale też dużego monitora.

Tak tylko jest jeden problem. Muszą być to kolumny podstawkowe. Niestety, takie a nie inne pomieszczenie. Mogą to być większe podstawkowe niż zwykle, ale podłogówki nie wchodzą w grę. Coś się znajdzie? Napisałeś, że można je zrobić w formie monitorów, ale jest na to projekt? Zmienia się zwrotnica? Jeśli nie to jaka buda dokładnie? Nie mam sprzętu i się nie znam na pomiarach także nie byłbym wstanie sobie tego wyliczyć.

Co do budżetu to nawet i do 5k może być. Nie chce kupować gotowców z kilku względów, ale ostatecznie jak nic nie znajdę to pewnie tak zrobię :/ Nie jestem jednak do tego przekonany, bo ostatnio kupowałem Quad Vena II (co prawda wzmacniacz ale wiadomo o co chodzi) i była tragedia. Dla mnie grało to dużo gorzej niż na śmiesznym S.M.S.L za 400 zł i po tym mam lekką 'traumę' do drogich sprzętów (testowane w takim samym ustawieniu i z tymi samymi kolumnami).
      Last edited by IzaakNewton; 17.05.2022, 22:41.

Skomentuj

O ten projekt chodzi:
        https://diyaudio.pl/forum/praktyczni...985#post513329
        Można zrobić z tego monitory, bo litraż jest dość mały - musisz zachować ustawienie głośników na froncie i tak zmodyfikować wymiary obudowy, żeby objętość była zbliżona do tego co w projekcie

Skomentuj

Zamieszczone przez Xafu1 Zobacz posta
          O ten projekt chodzi:
          https://diyaudio.pl/forum/praktyczni...985#post513329
          Można zrobić z tego monitory, bo litraż jest dość mały - musisz zachować ustawienie głośników na froncie i tak zmodyfikować wymiary obudowy, żeby objętość była zbliżona do tego co w projekcie
          Czyli w teorii mógłbym zrobić tylko 'górę'?
          https://prnt.sc/_5m9aH3AFL1L - wysokość kolumny wynosiłaby 460 mm. To masz na myśli? Nie będzie to miało wpływu negatywnie na dźwięk przez to, że były projektowane jako podłogówki? (jeśli banalne pytanie to sory, ale nie znam się)
          Last edited by IzaakNewton; 19.05.2022, 20:48.

Skomentuj

Zamieszczone przez IzaakNewton Zobacz posta

Czyli w teorii mógłbym zrobić tylko 'górę'?
            Tak.
            Dół kolumny robi jako podstawka.

Skomentuj

Zamieszczone przez marian Zobacz posta

Tak.
              Dół kolumny robi jako podstawka.

Super, dzięki za informację. Więc biorę się za 'zbieranie' osprzętu.

EDIT: Kurde. Ciężko je dostać w jednym sklepe i w ogóle ciężko w Polsce... Może są jakieś bardziej aktualne projekty? Tamten jest na rok 2013? Coś jest, czy pozostaje tylko to?
              Last edited by IzaakNewton; 20.05.2022, 17:36.

Skomentuj

Zamieszczone przez IzaakNewton Zobacz posta

EDIT: Kurde. Ciężko je dostać w jednym sklepe i w ogóle ciężko w Polsce... Może są jakieś bardziej aktualne projekty? Tamten jest na rok 2013? Coś jest, czy pozostaje tylko to?
                Przy tej cenie i tak masz wysyłkę gratis, więc po co upierać się przy jednym sklepie.

Czy są nowsze projekty? Pewnie że są. Ale nikt Tobie nie powie co gra lepiej. Trzeba by zrobić bezpośrednie porównanie.

Skomentuj

Jakie moze byc zejscie basu przy OZ?
                  pytam bo rozwazam polaczenie z subem

Skomentuj

Czaruję...
                  X