Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Projekt AVS 2018 - SB Acoustics Satori TW29RN-B + MW19PNW-8

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Wszystkie części znajdziesz w kilku sklepach. Np w https://blackdotaudio.eu/ mozesz wyszukac kazdy element zwrotnicy po kodzie produktu, ktorym jest numer przed kazdym elementem z listy.

Skomentuj

bardzo dziękuję za szybką pomoc!

Skomentuj

Personally I buy from blackdotaudio.eu

Skomentuj

Witam Wszystkich. Jestem tutaj nowy i spodobał mi się ten projekt. Zacząłem robić ten zestaw a raczej jestem bliżej końca budowania go. Mam takie pytanie czy finalnie rezystor 3R6 ma być w tej zwrotnicy, czy lepiej będzie bez niego, ponieważ na zdjeciu gotowej zwrotki go nie ma a na schemacie jest. Za odpowiedź z góry dziękuję.

Skomentuj

Ten rezystor MUSI być.
            A jeśli chodzi o zdjęcie gotowej zwrotnicy, to ten rezystor tam jest, tyle że zasłania go kondensator.
            Na pustej płytce widać miejsce na ten rezystor.
            Last edited by marian; 24.04.2024, 23:02.

Skomentuj

Sprytnie schowany. Dziękuję.

Skomentuj

Czy te zaokrąglenia na froncie i tyle muszą być czy można z nich zrezygnować?

Skomentuj

Na tyle nie muszą, na froncie dobrze by było jakby były bo bez nich wpływ dyfrakcji inaczej się rozłoży i na pewno mocniej zaakcentuje na charakterystyce przenoszenia.
                  Asustor AS-5002T z MPD + konwerter USB .3lite + DAC PCM1704 by olog + autorskie PRE z PVC + Monobloki Ravlus Amplifilo + kolumny Tatami Audio Hudba

Skomentuj

Czy mogę wykonać te kolumny z litego jesionu plus wewnętrzne przegrody z mdf? Czy będzie to wymagało ponownych pomiarów?.
                    Czy da się zamontować zwrotnice od przodu, aby z tyłu nie frezować otworu na terminal?

Skomentuj

Nie na temat...
                      Zamieszczone przez Creasy Zobacz posta
                      Czy mogę wykonać te kolumny z litego jesionu plus wewnętrzne przegrody z mdf? Czy będzie to wymagało ponownych pomiarów?.
                      Czy da się zamontować zwrotnice od przodu, aby z tyłu nie frezować otworu na terminal?
                      Łap inpiracje :)
                      Last edited by Zap Projekt; 08.12.2024, 23:39.

Skomentuj

Zamieszczone przez Zap Projekt Zobacz posta

Łap inpiracje :)
                        Dzięki. Widziałem to zdjęcie już wiele razy. Jesion to według mnie najładniejsze drewno. Osobiście wolę naturalne wybarwienie.

Skomentuj

Nie na temat...
                          Jesion zaleznie od odmiany i światła jest z reguły naturalnie jasny z lekko ciepłym zabarwienie
                          Ja ostatnio robie na łamerykańskiej odmianie nieco stabilniejsza i z większym rysunkiem - zobaczymy co się uda kupić następnym razem :)
                          Last edited by Zap Projekt; 08.12.2024, 23:39.

Skomentuj

To na górze to mają być nadstawki do dolnych, czy przypadkowo zestawiłeś? Brakuje mi tych fladrów z dołu. Mi się takie nierówne usłojenie bardzo podoba, też takie mam na domowych kolumnach :)

Nie przepadam za takim drewnem "pod linijkę" jak np. sosna.

Skomentuj

Nie na temat...
                              Zamieszczone przez Micwoj Zobacz posta
                              To na górze to mają być nadstawki do dolnych, czy przypadkowo zestawiłeś? Brakuje mi tych fladrów z dołu. Mi się takie nierówne usłojenie bardzo podoba, też takie mam na domowych kolumnach :)

Nie przepadam za takim drewnem "pod linijkę" jak np. sosna.
                              Przypadkowo - te moduły były robione do konfiguracji Full Textreme

Skomentuj

Witam. W tej chwili koszt samych głośników to jakieś 4k. Do tego trzeba doliczyć elementy zwrotnicy i obudowę. Myślę, że całość zamknie się w sześciu tysiącach. Czy Waszym zdaniem te kolumny mają szansę zagrać lepiej niż sklepowe za 5-6 tysięcy?

Skomentuj

Monitorki to poziom zestawów sklepowych za co najmniej 15000 zł.
                                  Można by się odnieść do Pylonów.
                                  Last edited by toopcool; 13.02.2025, 07:39.

Skomentuj

Monitorki to poziom zestawów sklepowych za co najmniej 15000 zł.
                                    Można by się odnieść do Pylonów.
                                    Last edited by toopcool; 13.02.2025, 07:39.

Skomentuj

Czaruję...
                                    X