Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

MTM 2xSB15CAC30-8 & TW29RB - projekt by borys

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Zamieszczone przez toopcool Zobacz posta
    Jakie to ma znaczenie czy stereo czy KD ?
    Miałem amplituner Denona podłączony pod te kolumny i grzał się dosyć mocno. Ten nawet po kliku godzinach grania jest tylko lekko ciepły.

Szału nie ma, nie jest to dźwięk który by mnie satysfakcjonował i wiem że można lepiej. Potrzebny był mi wzmacniacz, który ma wszystko w jednym. Na razie na nic lepszego mnie nie stać. Po pierwsze akustyka, bo w tej chwili mam z tym największy problem. W domu dźwięk jest zupełnie inny, znacznie lepiej to brzmi niż w biurze w którym zestaw gra na co dzień.

Skomentuj

Zamieszczone przez ;534320
      Komora nr 1 wytłumiona na każdej ściance owatą.
      1. Sama owata? Jaka gramatura i grubość? Co z komorą 2 i 3 w opcji bass reflex?

2. Czy konieczne jest oklejenie wnętrza matą bitumiczną?

3. Czy autor projektu lub znawca tematu mógłby zamieścić jakieś wytyczne odnośnie klasy komponentów użytych w zwrotnicy?(jakieś przydkłady).
      Grubości drutu w cewkach jak najmniejsze?

Z góry dziękuję za odpowiedzi.

Skomentuj

Zamieszczone przez Sidlisz Zobacz posta
        Grubości drutu w cewkach jak najmniejsze?
        Raczej odwrotnie. Jak największe. Zresztą grubości drutu sam sobie wywnioskujesz po wartościach rezystancji w cewkach ze schematu.

Skomentuj

O.K. Dzięki :)

Skomentuj

Witam wszystkich. Czy ktoś słuchał tych kolumn w konfiguracji zamkniętej? Szukam zestawu - monitorów do salonu 25m2. Wąskie - wysokie (jakby uciąć je i pozostawić tylko 15L komory zamkniętej) byłoby idealnym rozwiązaniem. Obecnie mam HDS134 na dole, sprawdzał sie w 17m2,ale tutaj (salon otwarty na kuchnię i klatkę schodową) już nie.

Wysłane z mojego SM-A750FN przy użyciu Tapatalka

Skomentuj

Zamieszczone przez hol Zobacz posta
              Szukam zestawu - monitorów do salonu 25m2. Wąskie - wysokie (jakby uciąć je i pozostawić tylko 15L komory zamkniętej) byłoby idealnym rozwiązaniem.
              Salon 25m* i tak małe głośniki to nie zbyt dobry pomysł (no ale jeśli nie można mieć większych kolumn...), druga sprawa, zostały zestrojone pod obudowę BR, więc zwrotnica przy obudowie zamkniętej powinna być inna, żeby wydobyć więcej basu.
              Last edited by marian; 06.01.2021, 21:31.

Skomentuj

Dziękuję za odpowiedź. W takim razie biorę się za przegląd monitorów na 17kach.

Wysłane z mojego SM-A750FN przy użyciu Tapatalka

Skomentuj

I am interested in building this design.
                  Have there been any changes to the crossover since it was first designed.
                  Am I correct in assuming that the space at the bottom is for the crossover.
                  Thanks.
                  Last edited by colmo; 16.01.2021, 14:41.

Skomentuj

Jestem zainteresowany budową tego projektu. Czy były jakieś zmiany w crossover, ponieważ został po raz pierwszy zaprojektowany.Czy mam rację zakładając, że przestrzeń na dole jest dla zwrotnicy.Mam nadzieję, że mój polski jest ok użyłem usługi tłumaczenia online.Dzięki.

- - - - - aktualizacja - - - - -

Zamieszczone przez colmo Zobacz posta
                    Jestem zainteresowany budową tego projektu. Czy były jakieś zmiany w crossover, ponieważ został po raz pierwszy zaprojektowany.Czy mam rację zakładając, że przestrzeń na dole jest dla zwrotnicy.Mam nadzieję, że mój polski jest ok użyłem usługi tłumaczenia online.Dzięki.
                    Jeszcze jedno pytanie, co to jest krok przegrody, jest to 6db.Głośniki będą blisko tylnej ściany i zastanawiam się, czy 6db będzie zbyt wiele.Jeszcze raz dziękuję

Skomentuj

Ma ktoś może na sprzedanie takie obudowy? Albo same formatki.

Skomentuj

Borys dzięki za ten projekt. A poniżej moja interpretacja Twojego projektu :)

Skomentuj

Czy te kolumny zagraja w pomieszczeniu 15m2 z 25W wzmacniaczem lampowym?
                          bardzo mi sie posoba ten projekt

Skomentuj

Zagrają.
                            Mam http://iamp.diyaudio.pl/?sb-monitor-...sb21rdc-c000-4 i grają na 20m jw pod wzmakiem 10W.
                            W zasadzie nie mam porównania z bardziej efektywnymi kolumnami ale sąsiedzi uważają, że gra wystarczająco głośno. Ty masz ponad 2 razy tyle mocy.

Też się czaje na ten projekt ale przy tych cenach głośników nie wiem czy nie lepiej kupić jakieś używane gotowe kolumny.

Skomentuj

Dzieki za odpowiedz
                              czy w tym projekcie mozna bez zadnych zmian w zwrotnicy zaaplikowac tweeter satori w wersji dn?

Skomentuj

Czaruję...
                              X