Jaka jest różnica w brzmieniu pomiędzy głośnikami TW29DN a TW29RN?
Ogłoszenie
Collapse
No announcement yet.
ZAP SATORI - WO24P-8 + MW16P-4 +TW29BN DN RN - by Zap Projekt
Collapse
X
-
Zamieszczone przez Zap Projekt Zobacz postaBN - mikro detale i spokój. Dla osób którym się nie spodoba - za spokojne
Super gra, jedna z najlepszych wysokotonówek jakie słyszałem, ale na dłuższą metę zbyt spokojne.
Skomentuj
-
Zamieszczone przez Zap Projekt Zobacz postaRN - równe i stonowane. Dla osób którym się nie spodoba - za bezpieczne
DN - otwarte i jasne. Dla osób którym się nie spodoba - za jasne
BN - mikro detale i spokój. Dla osób którym się nie spodoba - za spokojne
Skomentuj
-
jeśli chodzi o zadzior i efekciarstwo - to ustawiłbym je w kolejności DN > RN > BN. Beryle to zdecydowanie wybór dla osłuchanych i świadomych tu efekciarstwa nie uświadczymy ale za to można słuchać godzinami i nie zmęczą.
Właściciel kolumn j.w. wybrał BN w ciemno i nieco się obawiał - ale po dłuższych odsłuchach wspomniał że to jest jednak to - klasa Sama w Sobie. Może nie robi WooW ale uzaleźnia. I to bez względu na markę SB , SS, Seas wszystkie grają z tą samą klasa akcentując tylko nieco swoje smaczki. Sb jest wyborem numer jeden obecnie z wiadomej przyczyny :).
- 1 lubię
Skomentuj
-
Witajcie
Nie będziemy śmiecić w innych wątkach po śmiecimy tutaj :) Z sporym opóźnieniem ale wrzucam. Wiem że lubicie polukać na fotki z realizacji.
Kolejne para pojechała do tym razem Pani która miała okazje posłuchać tych kolumn u Kolegi i zapragnęła takich samych.
przy okazji macie najprostszy sposób jak zabezpieczyć membrany głośników do drogi. Wkładki z opakowań samych głośników
Ciągła popularność głośników satori już dawno nie jest chwilowa a wraz z pojawieniem się serii textreme dalej szaleje. Część pomiarów z konstrukcji wrzuciłem Wam już do tematu "Takie Tam od Zap" część postaram się jeszcze wrzucić.
W między czasie z Konstrukcji Diy powstały też wersje na Textreme a także z dwoma wooferami WO24P. O ile jeden w konstrukcji gra fajnie i uniwersalnie to dwa już robią sporą robotę :). No i monitory
Konstrukcje są czysto Diyowskie więc mógłbym Wam wrzucić publicznie jak powyższy ale tego nie zrobię aby nie powtórzył się kwas jak w tym temacie. Będą wrzucane tylko konstrukcje tańsze nie przeszkadzające nikomu. A największe larum z odwróconą filtracją czytałem potem na forum w innym temacie jako ciekawostkę na alternatywne filtrowanie w celu uzyskania innych celów i było super ale u Mnie do nie przyjęcia :) Ach...
- 3 polubień
Skomentuj
-
Zamieszczone przez Zap Projekt Zobacz postaWitajcie
Kolejne para pojechała do tym razem Pani która miała okazje posłuchać tych kolumn u Kolegi i zapragnęła takich samych.
"Pomiary są użytecznym narzędziem, ale nie pozwól stać się ich niewolnikiem" - Siegfried Linkwitz
JMA RQ900 [WF223+MR16+D2608] • Atoll IN300 • Arcam CDS27 • Arcam irDAC • Onkyo NS-6170
Skomentuj
-
Zamieszczone przez pawel_luk1 Zobacz posta
Szok i niedowierzanie. Kobieta zamówiła kolumny z takim szerokim frontem???ale fakt kobiety chyba do tego podchodzą delikatnie mówiąc bardziej obojętnie niż faceci...
Skomentuj
Skomentuj