Witam.
Po dłuższej nie obecności na forum w dziale "Własne konst..." wziąłem się za robotę.
Od dawien dawna planowałem zbudować subwoofer na zestawie peerless xls+mb.
Ostatnim czasy polowałem na różnego rodzaju głośniki, miałem w obrotach ravemastera bswII 15' oraz Intertechnik MDS10DVC, żaden z tych głośników nie spełniał moich wymagań dźwiękowych z zakresu dolnych rejestrów :]
Zwabiony legendą oraz statusem tych właśnie peerlesów postanowiłem raz na zawsze rozwiać wątpliwość co do ich "mocy".
Tyle briefingu.
Konkrety:
XXLS 10 "P" (P830842) + XLS-10S265 (P830468) w 30L
Obudowa z płyty mdf 16mm - każda ścianka z 2 płyt = 32mm
Wzmacniacz PowerClone na 3xLM3875 w wersji parallel - 150-175W.
Zastanawiam się nad preampem do suba - mam na stanie płytkę od cartonaudio SUB2, jednak prowadzę właśnie wymianę informacji z Irkiem na temat jego pre do suba który jak by nie było jest ciut bardziej wypasiony.
Za wszelkiego rodzaju porady z góry dzięki.
FOTO

Po dłuższej nie obecności na forum w dziale "Własne konst..." wziąłem się za robotę.
Od dawien dawna planowałem zbudować subwoofer na zestawie peerless xls+mb.
Ostatnim czasy polowałem na różnego rodzaju głośniki, miałem w obrotach ravemastera bswII 15' oraz Intertechnik MDS10DVC, żaden z tych głośników nie spełniał moich wymagań dźwiękowych z zakresu dolnych rejestrów :]
Zwabiony legendą oraz statusem tych właśnie peerlesów postanowiłem raz na zawsze rozwiać wątpliwość co do ich "mocy".
Tyle briefingu.
Konkrety:
XXLS 10 "P" (P830842) + XLS-10S265 (P830468) w 30L
Obudowa z płyty mdf 16mm - każda ścianka z 2 płyt = 32mm
Wzmacniacz PowerClone na 3xLM3875 w wersji parallel - 150-175W.
Zastanawiam się nad preampem do suba - mam na stanie płytkę od cartonaudio SUB2, jednak prowadzę właśnie wymianę informacji z Irkiem na temat jego pre do suba który jak by nie było jest ciut bardziej wypasiony.
Za wszelkiego rodzaju porady z góry dzięki.
FOTO

Skomentuj