Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Preamp 2.2 na PGA2311

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Zamieszczone przez mkul
    Co do zamówienia to dobrze by było gdyby zamawianiem płytek zajął się ktoś kto ma większe doświadczenie, od biedy mogę sam to zrobić, ale pewnie trochę to wtedy potrwa.
    mkul-poczuj sie troche"
    businiecmean"-zarób trochę grosza na tym co wymysliłes,stworzyłes-należy ci sie.Więcej odwagi i wiary we sie.Szkoda abyś pozostał tym niezauważonym i poszodowanym na koncu całego przedsięwzięcia.Za zaprogramowane ukłdy tez cos się nalezy.Pomysl,dostosuj układy do popularnych obecnie koncówek i...działaj :wink:

Skomentuj

poniżej przedwzmak według projektu Mkula z tym że na tych fotkach widać nowszą wersję płytki front-panelu którą Mkul zaprojektował poprawki wnoszą między innymi wybór polaryzacji podświetlenia LCDka za pomocą zworek, dzięki czemu można tutaj użyć dowolnego BIGa 16x2 ;p

sterowanie przedwzmaka to impulsator 2 przyciski oraz czujnik podczerwieni dla pilota :) ...
      odpada problem kombinowania z kilkoma płytkami osobnych modułów które niekiedy są jeszcze jakoś połączone mechanicznie (np przedłużana ośka potencjometru która wówczas ogranicza nam dowolność rozmieszczenia elementów na froncie ;p
      tutaj po prostu jest tasiemka i front może być całkowicie niezależnie od reszty wzmaka :)

Michał odwalił kawał dobrej roboty !
      od razu chciałbym mu podziękować za poświęcony czas, za uwzględniania niektórych moich malutkich sugestii i za możliwość złożenia sobie jego przedwzmaka :)

czekamy teraz z Michałem na nasze obudowy w których zamkniemy te przedwzmaki z jakimiś końcówkami.

przepraszam za jakość zdjęć ale pożyczyłem bratu aparacik ;p i te są z telefonu

Skomentuj

Witam wszystkich serdecznie jako nowy na forum , dopisuję się na listę płytek, kiedy będą dostępne szczegóły zmówienia? Michał kawał dobrej roboty,gratuluję :smile:

Skomentuj

Rowniez pisze sie na komplet pcb.

Skomentuj

zbyszek dzięki za docenienie, ale raczej nie chcę zarabiać na forumowiczach, chyba, że ktoś będzie chciał żebym mu wszystko złożył. Co do płytek to mogę udostępnić PDF-y z wersją do termotransferu, ścieżki i odległości między nimi nie schodzą poniżej 16millsów, więc z trawieniem nie ma problemów, pady też są odpowiednio duże, żeby powiercić wiertłem 0.8 bez problemów i dobrze by było żeby przed zbiorowym zamówieniem pare osób sobie same wykonało układ szczególnie, że teraz póki nie ma zbyt wielu testorów mam trochę czasu żeby każdemu pomóc odpalić układ.
            bawolek też dzięki za to, że jesteś testerem
            Nie na temat...
            andrzej_obibok sorry za brak odpowiedzi na majla gdzieś mi się zapodział i dopiero teraz go wykopałem

Skomentuj

kolejna fajna zabawka od DIYowca dla DIYowcow gratulacje :)
              pewnie znajdzie wielu zwolennikow,

Skomentuj

Bawolek podsunął pomysł, żeby dodać budzik, więc korzystając z wolnej chwili dopisałem troszke kodu i przy okazji dodałem informowanie o braku termometru

Skomentuj

dzisiaj meczyłem troche przedwzmacniacz, nowe funkcje działają bez zarzutu wszystko działa świetnie, ostatnia wersja płytki front-panelu jest ok:) ... można by się jedynie pokusić o jedną malutką modyfikację mianowicie wybrać np 2 najpopularniejsze i łatwo dostępne impulsatory i do nich przystosować pady do lutowania, tak by w zależności jaki mamy impulsator to tam wywiercić dziurki na nóżki ....
                  pomyślałem o tym gdyż w momencie gdy robiłem zakupy do preampa za cholerę nie dało zdobyć się takiego impulsatora jaki ma Mkul ....skutkiem czego moja płytka jest delikatnie zmodyfikowana (rozstaw padów pod impulsator)

na jutro zostaje mi jeszcze test czujnika temperatury

Skomentuj

Z enkoderami jest problem od jakiegoś czasu, bo oferta sprzedawcy na allegro zmienia się co jakiś czas, więc pozostaje albo dostosować płytkę do tego co jest aktualnie dostepne, albo zrobić możliwie duże pola lutownicze bez otworów tak żeby każdy sobie nawiercił sam pod to co ma. Zrobienie uniwersalnego pcb raczej nie wchodzi w grę, bo różnice wymiarów pomiędzy poszczególnymi enkoderami są zbyt małe i w rezultacie otwór wchodziłby na otwór.

Skomentuj

mała modyfikacja softu ...dodana graficzna reprezentacja aktywnego wejscia ;p
                      przeniesione miejsce wyswietlenia czasu do wylaczenia (timer) teraz jest w dolnej linii ;p
                      no i poprawiony budzik

Skomentuj

witam ponownie, pytanie dla konstruktorów - czy ten wyświetlacz ( lub z tej serii bo inne kolory też sa ciekawe) nie będzie sprawiał problemów http://www.sklep.avt.com.pl/p/pl/485...blackline.html szukałem fajnych lcd do tego projektu i kiedyś znalazłem oleda ale coś się z nim chyba działo niedobrego przy testach przez MKULa wiec może ten będzie dość dobry prezentując podobna jakość wyświetlanych informacji

Skomentuj

Nie wiem czy jest zgodny wyprowadzeniowo, PCB jest dopasowane do tego: http://www.allegro.pl/item928061160_..._kontrast.html lub ew. białych z tej serii - rożnią się zamianą pinów polaryzacji podświetlenia i to można wybrać zworką. IMO nie polecam negatywowych, bo w rzeczywistości kąty widzenia są fatalne. A co do oled-a to narazie go nie ruszam, wg specyfikacji powinien być bardzo energooszczędny, ale mój ciągnie tyle prądu, że trzeba nowy zasilacz projektować, bo z trafkiem, w obecnej wersji nie da rady.
                          Co do nowego softu to wgrałem go do pre używanego w moim głównym systemie i nie sprawia problemów.
                          Wstępnie mogę udostępnić wzory płytek dla zainteresowanych robieniem płytek we własnym zakresie.

Skomentuj

To ja bym prosil o wzory plytek chetnie wykonam taki preamp

Skomentuj

ja również proszę o wzór + bin na maila.

Skomentuj

Napiszcie mi majla na mkul(małpa)mkul.info i w temacie Preamp PGA to wam podeślę i dodam was do listy wysyłkowej i będę podsyłał update firmware-u dokumentację itd.

Skomentuj

poszedł mail :wink:

Skomentuj

Daj wszystko najlepiej ( pliki końcowe i źródłowe ) na serwer :)

Skomentuj

Zamieszczone przez MariuszElektro
                                      Daj wszystko najlepiej ( pliki końcowe i źródłowe ) na serwer
                                      tego nie skomentuję...
                                      Poza tym to trochę mnie tu nie było, podobnie moja stronka zniknęła, aktualnie przenoszę ją na inny serwer i zmienił się też adres, ale odnośniki w moim podpisie już działają. Dla wszystkich, którzy wytrawili płytki zamieszczam zrzuty do montazu z eagla, dokładny opis montażu jest w trakcie edycji i postaram się w weekend go wrzucić. Aktualnie mam troszkę więcej czasu, więc paru osobom moge zlutować i zaprogramować układ pod warunkiem dostarczenia mi wytrawionych i powierconych PCB, bo tego robić nie cierpię. Poniżej linki do zrzutów z eagla:
                                      Zasilacz
                                      Płytka główna
                                      Panel przedni
                                      Do przedniego panela powinien pasowac np. ten impulsator.

Skomentuj

a może by zrobić zamówienie na komplety płytek ??

Skomentuj

Jeśli autor się zgodzi to mogę się zając zamówieniem PCB.

Skomentuj

Czaruję...
                                          X