Dzięki dolphin za propozycję, chętnie to Tobie powierzę, ale póki co wolałbym żeby układ przetestowało jeszcze pare osób.
Ogłoszenie
Collapse
No announcement yet.
Preamp 2.2 na PGA2311
Collapse
X
-
Witam.. Dolphin123 był chętny na zajęcie się grupowym zamówieniem płytek pod pre 2.2 a ja rozmawiałem z mkulem na PW i projekt może powoli iść do realizacji lecz niech jeszcze autor oraz dolphin123 się wypowiedzą w tej sprawie.. To może w niedalekiej przyszłości dojdzie do grupowego zamówienia..
Skomentuj
-
W obecnej wersji - takie PCB jakie są do ściągnięcia z mojej strony pre działa bez żadnych zastrzeżeń, ale po rozmowach z Irkiem wprowadziłem kilka istotnych poprawek i zamierzam wprowadzić jeszcze kilka. Dodatkowo chciałbym zrobić możliwość podłaczania dowolnego pre, który możnaby odłączyć przekaźnikami, tyle, że to wymagałoby zmian w elektronice (dołożenie portexpandera) i co za tym idzie zmian w sofcie, który już nie będzie pasował do obecnej wersji.
Skomentuj
-
Zamieszczone przez smerfetek13.. Ja osobiście uważam że obecna wersja jest wystarczająco rozbudowana a dodatkowy pre jak w moim przypadku zazwyczaj będzie wstawiany na stałe..
są też pewne plany modernizacji pcb głównego ;p...
problem jest taki że trzeba by najpierw zrobić prototyp, a potem zamawiać płytki ;p
ja do połowy licpa np nie mam na to czasu, Mkulowi troszkę się nie chce, zresztą ma też swoje zajęcia heh
dotychczasowa wersja oczywiście działa... i ma się dobrze choć poprawki są ważne ;p i np ja swoją wersję jak tylko będę miał czas na pewno "przebuduję" według nowego projektu ...
są też wreszcie obudowy do naszych "zabawek" ........foty wkrótce (muszę najpierw je dostarczyć Michałowi ;p)
Skomentuj
-
oj smerfetek ... wymyślasz coś a nie masz pojęcia co było wcześniej ..albo co jest teraz......ani nawet o co się rozchodzi i co jest tu ważne ...
zasilacz jest całkiem nowy, miedzy innymi po to by wprowadzał mniejsze zniekształcenia i tętnienia z sieci do układu, plus dołożonych parę udogodnień..... tak się składa że właśnie zasilanie i umiejętne prowadzenie masy jest tu kluczowe ....
tego samego tyczą się poprawki w pcb głównym ;p ...
Skomentuj
-
Przyglądałem się dzisiaj płytce i jedyne co zamierzam zrobić to dołożyć przekaźnik do sterowania selektorem kolumn, domyślnie tym Irka z kompletem zabezpieczeń i postaram się poprawić prowadzenia masy, które są dość rozgałęzione. Największym problemem będzie oczywiście wytrawienie i przygotowanie PCB, bop nie cierpię tego robić. Tym samym pre w obecnej wersji będę mógł po kosztach odstąpić, tyle, że przestanę rozwijać soft do tej wersji, ale u mnie działa bezbłędnie podobnie jak u Bawołka. Jeśli macie jeszcze jakieś sugestie to piszcie, tyle że pamiętajcie, że dołożenie niewiadomo czego nie jest już możliwe, bo po prostu mam zajęte wszystkie wyprowadzenia uC i musiałbym albo z czegoś zrezygnować, a wszystko wydaje sie potrzebne, albo dołożyć portexpander i komplikować PCB co wydłuży czas testowania, a projekt już i tak sie ciągnie strasznie długo i chętnie zająłbym się wersją w SMD i cyfrowo sterowanym filtrem do suba, na które na razie nie mam czasu.
Skomentuj
-
Zamieszczone przez mkulJeśli macie jeszcze jakieś sugestie to piszcie
Skomentuj
-
zbyszek wszystko można zrobić, tylko, że robię to wszystko sam, w dodatku tylko w wolnych chwilach, więc idę na pewne kompromisy. Elementy są blisko siebie, żeby płytka była mała, jednocześnie odległości są na tyle duże żeby nic nie zahaczało o siebie i żeby podczas wciskania przycisku nie ruszyć np. enkodera. Jedyne co można zrobić to wyprowadzić na szpilkach mikroswitche i enkoder i wtedy można je będzie umieścić na osobnych PCB, których pewnie też musiałoby być kilka wersji żeby każdemu dogodzić.
Skomentuj
-
Zamieszczone przez mkulzbyszek wszystko można zrobić, tylko, że robię to wszystko sam, w dodatku tylko w wolnych chwilach, więc idę na pewne kompromisy. Elementy są blisko siebie, żeby płytka była mała, jednocześnie odległości są na tyle duże żeby nic nie zahaczało o siebie i żeby podczas wciskania przycisku nie ruszyć np. enkodera. Jedyne co można zrobić to wyprowadzić na szpilkach mikroswitche i enkoder i wtedy można je będzie umieścić na osobnych PCB, których pewnie też musiałoby być kilka wersji żeby każdemu dogodzić.
Skomentuj
-
Tak, przeglądałem dokumentację i modyfikacja przedniego panela tak żeby rozdzielić przyciski i gałkę dowolnie na panelu nie będzie trudna i zrobię to na dniach nie tracąc uniwersalności, PCB frontowe będzie miało wyprowadzenia na dwa PCB z przyciskiek i jedno z enkoderem. Ale pojawił się inny poważny problem, który chyba uniemożliwia kontynuacje projektu, a już napewno grupowego zamówienia PCB - od dłuższego czasu nie ma w Polsce PGA2311. Jedynie w TME wersja SMD w nieciekawej cenie. Jeśli wiecie coś w tej kwestii to napiszcie, podobnie jeśli znacie podobny, głównie z uwagi na parametry audio i montaż przewlekany element to również napiszcie.
Skomentuj
-
Fajna konstrukcja, ale mam pytanie czy soft jest pisany w C?
PGA2311 można zamówić jako sample od TI przesyłka dociera w jakieś 5 dni.
http://www.phuelektronik.pl/imlist.html?ID=pk0 tu są PGA i są w niskiej cenie...
Pozdrawiam
Skomentuj
-
Uploaded with ImageShack.us
Z tego co wiem to pulka już ustawił dobrze, ale niech będzie dla pozostałych.
Skomentuj
Skomentuj