Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Mini stereo... STX

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Mini stereo... STX

Jak w temacie Mini stereo do komputera :) monitory bliskiego pola :) wzorowane na projekcie 2.1 dolphina :) z małymi modyfikacjami :)

- troszke inne wymiary 5l @ 50Hz
    - bassreflex na przedniej ściance, szczelinowy

Rozważałem dwie opcje

Jednakże ta próba virtualna przekonała mnie

Foto by dolphin :) mod by Corel :P

To zabrałem się do roboty...

MDF 12mm :) br szczelinowy robi za wzmocnienie a i tak rozpórkę dałem :)

Szlifowanie i przygotówka pod fornir...

Teraz muszę dorwać trochę czasu ofornirować (orzech) i polakierować no i zakupić głośniki :)

To wszystko dlatego ze siedząc przy komputerze kolumny mam za sobą i denerwuje mnie brak stereo... ;/

ciąg dalszy nastąpi :)...

monitorki gotowe?

Skomentuj

Zamieszczone przez malutkiz
      monitorki gotowe?
      Nie czytasz forum?

http://diyaudio.pl/viewtopic.php?t=20379&start=0

Skomentuj

Dziś dopiero mam troche wolnego... jade zaraz na pocztę wysłać SK z pisemnym wyjaśnieniem powodu reklamacji. Próbowałem wczoraj się dodzwonić ale dzwoniłem za wczesnie bo koło 10 na numer na stronie i mnie odrzucało... a później to już nawet nie było czasu nic zjeść aż do 18....

Paczki surowe gotowe :) czekam na fornirek, no i głośniki :) może po południu zrobię zwrotnice :) zostanie fornirować wyciąć dziury przymierzyć i polakierować :) myślę ze do końca miesiąca się wyrobię

Skomentuj

Zamieszczone przez marian
          Nie czytasz forum?
          czytam

Zamieszczone przez ploter
          myślę ze do końca miesiąca się wyrobię
          też tak myślałem jak swoje robiłem, ale zawsze coś przeszkadzało. powodzenia :mrgreen:

Skomentuj

Zamieszczone przez malutkiz
            ploter napisał/a
            myślę ze do końca miesiąca się wyrobię
            też tak myślałem jak swoje robiłem, ale zawsze coś przeszkadzało. powodzenia
            też to znam
            ploter, powodzenia
            Juz mi sie nie chce...

Skomentuj

STXy odesłane, kontakt mailowy i telefoniczny potwierdzony i reklamacja załatwiona :) teraz tylko fornir :) lakier i montaż :)

Skomentuj

ploter, i co Slawek powiedzial?
                Juz mi sie nie chce...

Skomentuj

Wymiana na nowe :) to ja czekam na głośniki i biorę się do roboty ;]

Skomentuj

Głośniczki przyszły :) nie wiem czy nowe czy naprawiane... grają i to jest najważniejsze :)

Dziś zmontowałem do końca zwrotki :) dość dziwnie to zestawienie gra :) ale z kazdą minutą sympatycznie podział jest dość wysoki :) i większość średnicy (jak nie cała) pochodzi z GDNa :) PJ tylko uzupełnia górę...

Przyzwyczajenie do ustawienia gdzie wysokotonówka grała wyższą średnicę pozostało.... choć nie powiem bo w moich ARN188 i SC10N Zwrotka jest na bank skopana i średnich nie słyszę bo jest dołek... można zobaczyć pomiar w moim temacie o kinie domowym :) jednakowoż zaskoczyło mnie to pozytywnie... zawsze coś nowego :)

Jutro pakuję głośniki w paczkę docelową, i spróbuję wygrzać trochę je i oswoić się z nimi narazie paczka zostanie nie wykończona :) najwyżej zrobię jeszcze jedną i wtedy już na gotowca :)

Zastanawiam się jeszcze nad subem do muzyki :) coś małego i szybkiego ale żeby tez nisko zszedł jak na swoje niewielkie wymiary :) max 8 cali - propozycja 17 SW+MB, 22SCX, 22SW lub jakiś estradowiec.... :) zasilanie "Panel Allegro" 100W @ 8ohm, 150 W @ 4 ohm

Pozdrawiam. Jutro fotki jak uda sie wszystko załatwiwć :)

Skomentuj

lub jakiś estradowiec.... :)
                      Nie nie nie :P.. 8" na estradzie to nie sub.

Jaki tam metraz jest ?

Skomentuj

Zamieszczone przez n_omyzs
                        8" na estradzie to nie sub.
                        Metraz 15mkw :) a do masakry mam już 12 cali :) muła jakich mało chce coś szybkiego :) żeby sie w muzyce nie gubił

Skomentuj

Tak czy inaczej suba 8" estradowego nie znajdziesz. Jeśli chcesz estradówke to myśle ze min 12" albo po prostu SCX 8" i gra

Skomentuj

No panowie, i panie... jedna już gra

Idę robić drugą :)

Skomentuj

14Sk i Pj w 5 litrach to jest to czego oczekiwałem :) drobne błedy konstrukcyjne w paczce ale gra to z fajną przestrzenią.... moje ARN i SC10n tego czegoś nie mają....;/ chyba jednak zwrotka jest skopana....

Skomentuj

moje ARN i SC10n tego czegoś nie mają....;/
                                hehe a to tylko głośniki z tej samej półki cenowej, a może nawet tańsze... :razz:

Skomentuj

ploter, nie nie maja tylko sa poprostu inne.
                                  Zawsze tak jest jak sluchasz innego zestawu. Ale fajna jest taka odmiana co jakis czas. Prawda?
                                  :wink:
                                  Juz mi sie nie chce...

Skomentuj

Zamieszczone przez dolphin123
                                    hehe a to tylko głośniki z tej samej półki cenowej, a może nawet tańsze...
                                    Może i z tej samej półki cenowej ale nie budują tak sceny jak STXy ;] może to wina zwrotki...

Zamieszczone przez lklukasz
                                    ploter, nie nie maja tylko sa poprostu inne.
                                    Zawsze tak jest jak sluchasz innego zestawu. Ale fajna jest taka odmiana co jakis czas. Prawda?
                                    Są inne :) ale podobne do zestawu 14SCX i PJ tylko SCX ma więcej basu bo i paczka 9 litrów :) ale średnie to własnie inne niż ARN bo zwrotka u mnie z kalkulatora :)

Skomentuj

Tak więc na goło i grająco już są. Grają ciekawie ale to jak każdy nowy zestaw ;]

Skomentuj

ploter mam nadzieje ze te zwrotki to zmienisz :???: Zachowałeś zasady kątów cewek ale one sa totalnie za blisko siebie! 10cm cewka od cewki, zmien ten smieszny kondesatorek elektrolityczny na jakiś foliowy PIO albo jakieś SCR... Warto dołożyć te 70zł z wysyłką do całosci a mieć kondy i rezystorki lepszej klasy, cewki ujdą, ale ciekaw jestem ich parametrów... Co do stolarki i samej koncepcji, dla mnie wypasik, bardzooo mi się podoba :)

P.S. śrubki black edition zrób :)

Skomentuj

Czaruję...
                                        X