Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Mini stereo... STX

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

nie używałem Holma ale w SW prawym na wykres i tam były opcje dotyczące skalowania

Skomentuj

Zamieszczone przez ploter Zobacz posta
      To już wiem kto mi będzie wybierał liście

Nie wiem czemu ale strasznie mam ochotę na :

http://www.sklep.wirbialystok.pl/heb...wana-p-39.html

http://www.sklep.wirbialystok.pl/kam...wana-p-43.html

A jak palisander to taki: http://www.sklep.wirbialystok.pl/pal...ana-p-665.html
      co osoba to inny gust. do mnie pasiaki wogole nie przemawiaja. Ja potrzebowalem forniru dla terrarium 1,8mx0,6mx1,2m wiec 70zl to troche duzo przy 6 lisciach ;]

Skomentuj

Do mnie dla odmiany jakoś słabo trafiają forniry modyfikowane, niby ładne, dużo wzorów, powtarzalność usłojenia ale jakieś takie mdłe są po zalakierowaniu :). Konradzik88 mi też się kiedyś podobał ten modyfikowany palisander, o którym pisałeś, póki nie zobaczyłem naturalnego, pięknie usłojonego - miodzio :). Za to modyfikowane są dużo bardziej wygodniejsze w oklejaniu.

Ploter ładne te Twoje monitorki :).

Skomentuj

u mnie padlo na modyfikowany spojrz wymiar skrzyni przy naturalnym musialbym laczyc 5-6 lisci tutaj tylko 2 a mi jakos modyfikowane przypadaja do gustu. idealnie rowno dociete latwo sie okleja, jest gdzie dokupic jak zabraknie, naturalne ok ale do malych powierzchni

Skomentuj

a to palisander u mnie w domu o ktorym pisalem

Skomentuj

Ładne :) ale weź pod uwagę ze moje kolumienki są małe i mało co tego usłojenia będzie widać tak jak w monitorku dolphina... fornir fajny ale widać tylko jeden słój.... i to mi nie podchodzi ;/ zobaczę jeszcze jakie mają w tym sklepie to coś się pomyśli ;]

A sprzedaja tam na liscie ??

Skomentuj

tak kazdy fornir modyfikowany kupujesz na liscie a naturalny na mkw. fakt sloje duze ale to potrzeba do pudla 1,2x1,8m wiec o to chodzi ;] obejrzyj orzech modyfikowany jest niedrogi chyba 33zl za 1,6mkw a ladny ;]

Skomentuj

Celuję chyba w Kamelię.... co wy na to ładnie by się komponowała z żółtą membraną SK :)
                  http://www.sklep.wirbialystok.pl/kam...wana-p-43.html

Aha no i coś czego nie pokazywałem

Skomentuj

a z tylu na czym sie opiera?
                    jak nic tam nie dasz to bedzie szkoda fornir niszczyc

Skomentuj

I własnie się zastanawiam co tam dać odpowiedniego .... a co z fornirkiem ?? Kamelia będzie pasować ??

Skomentuj

ja bym celował w dąb, mahoń, heban taki mam spaczony gust, że nie lubię mega wynalazków :)

Skomentuj

Ja bym dał jakiś czarny fornir na front. Do takich monitorków jabłoń możesz zamówić, na pewno zwiększy to uwagę przy późniejszej sprzedaży

Skomentuj

a moze lakier?
                            Czarny, bialy albo czerwony
                            zeszlifowac kanty i czerony lakier tu widze
                            Juz mi sie nie chce...

Skomentuj

Zamieszczone przez dolphin123 Zobacz posta
                              Ja bym dał jakiś czarny fornir na front. Do takich monitorków jabłoń możesz zamówić, na pewno zwiększy to uwagę przy późniejszej sprzedaży
                              Jak czarny fornir to jest taki, jego nazwa to chyba Tinto, usłojeniem podobny do kamelii ale znacznie drobniejszy i czarny jak smoła. Do tego pięknie się obrabia i bezproblemowo przycina, od czasu do czasu dostępny u Zagłoby.

Skomentuj

Chyba pójdzie coś ala 2.5 drogi by marian.... oczywiście w kwestii forniru

Lub ta kusząca kamelia
                                Last edited by Pawel S.; 02.06.2011, 08:51.

Skomentuj

Do kamelii podobny był fornir o nazwie wenge D2040, wg mnie ładniejszy bo drobniej usłojony i ciemniejszy. Nie jestem pewien czy jeszcze go produkują. Kamelia jest ładna ale coraz bardziej pospolita .

Skomentuj

http://www.miro.gdan.pl/okleiny/inde...a-modyfikowana
                                    Tu to wenge d2040 jest jasniejsze od reszty, ale zdjecia tak zrobione ze masakra..
                                    Jest tez makkasar czarny i dab czarny srebrny.

Skomentuj

Zamieszczone przez dolphin123 Zobacz posta
                                      http://www.miro.gdan.pl/okleiny/inde...a-modyfikowana
                                      Tu to wenge d2040 jest jasniejsze od reszty, ale zdjecia tak zrobione ze masakra..
                                      Jest tez makkasar czarny i dab czarny srebrny.
                                      Oczywiście masz rację dolpfin, to ja pokręciłem :blushing:. Bardzo ładne jest też wenge2010PI lub heban2102 3D - świetnie wygląda w głębokim połysku.

Skomentuj

Zamieszczone przez lklukasz Zobacz posta
                                        a moze lakier?
                                        Czarny, bialy albo czerwony
                                        zeszlifowac kanty i czerony lakier tu widze
                                        Czerwony lakier to dobry pomysł ale czy da rade domowym sposobem ?? czy raczej zawieźć do lakiernika ??

Skomentuj

Domowym sposobem da radę, ale musisz mieć gładką jak stół powierzchnię, dobry pistolet i zero kurzu w powietrzu :)

Skomentuj

Czaruję...