Zamieszczone przez rzymo
Ogłoszenie
Collapse
No announcement yet.
Małe 2.1 do komputera
Collapse
X
-
Zamieszczone przez pegelmesserTe wcalenie nie sa od nich lepsze... precyzja wykonania podobna, spasowanie kiepskie i tez sie rozlatuja nie mowiac o wycieraniu "złocenia"
Jak złocenie zniknie to nawet lepiej, wolę srebrne :-)
Skomentuj
-
Zamieszczone przez rzymoDo porównania mam Nakamichi i poza ceną, i trochę innym kształtem różnic w jakości nie widzę, a cena jakby trochę inna
Jeśli masz zamiar robić kabel jack-2xchinch to polecam ten https://ssl.allegro.pl/item115026935...rca_1_8_m.html
Cenowo wychodzi parę złotych drożej niż robienie samemu a jakość wykonania i spasowanie jest dużo lepsze, przynajmniej takie jest moje odczucie z użytkowania obu kabelków :)
Skomentuj
-
Zamieszczone przez melisławZamieszczone przez rzymoDo porównania mam Nakamichi i poza ceną, i trochę innym kształtem różnic w jakości nie widzę, a cena jakby trochę inna
Skomentuj
-
Tripath uruchomiony, włączyłem Children Of Boddom i normalnie aż mi się gęba uśmiechnęła jak usłyszałem gitarę elektrycznąZ kolei przy odsłuchu Diany Krall bardzo spodobały mi się instrumenty dęte i wokal jako taki.
Możliwa do uzyskania głośność jest w zupełności wystarczająca nawet do większego pokoju. Obecnie wyjście karty dźwiękowej mam na 75%, potencjometr wzmocnienia nawet nie w połowie i już jest za głośno do normalnego słuchania.
Zostało mi jeszcze dokończenie tyłu suba, polakierowanie forniru i to by było w zasadzie wszystko - jak skończę konstrukcja wyląduje w gotowych.
Wydzielanie ciepła - kostka wzmacniacza jest mocno ciepła, ale nie parzy, radiator przykręcony do LM317 (8x3cm, grubość 2mm), przy zasilaniu 19V jest na pograniczu letni-ciepły.
Skomentuj
-
Zamieszczone przez lklukaszTomky, to sa szerokopasmowce one nie ppotrzebuja zwrotnicy
a jesli pytasz o podziel miedzy satelitki a sub to jest aktywny. W pierwszym poscie masz napisane jak jest realizowany.
Podział uprościłem - w filtrze subwoofera został regulowany III rząd, natomiast TB siedzą w obudowie zamkniętej, do tego I rząd elektryczny w postaci małego kondensatora przed wzmacniaczem (oczywiście po jednym na kanał).
Na ucho całość się zgrała, natomiast mierzyć nie ma sensu w tak małym i zastawionym pokoju jak mój - żaden sprzęt audio nie ma prawa mieć wyrównanego pasma :)
Splot paru zdarzeń (awaria kompa, roweru) sprawił, że konstrukcji jeszcze nie ma w gotowcach, ale jak najszybciej postaram się poprawić, zwłaszcza że zostały tylko (albo aż) aspekty wizualne.
Skomentuj
-
Zamieszczone przez kondrax Zobacz postaI jak konstrukcja? Czekamy na opis dźwięku i nowe fotki.
- 17SW + korekcja całkiem dobrze radzi sobie w obudowie zamkniętej, jednak mostek TDA20x0 to przymało,
- głośnik pojeździł też trochę w samochodzie (11 litrów, tunel 2x18cm o długości 58cm), mam wrażenie że w BR dużo łatwiej jest go napędzić,
- TangBandy grają nienachalnie, nie męczą, wysokie stonowane
- mocowo dają radę bez problemów,
- jako samodzielne szerokopasmówki (w sensie że bez wspomagania subem) zupełnie się nie nadają.
Na przełomie roku zmieniły mi się warunki lokalowe i mogę sobie pozwolić na typowe monitory 2-way. TangBandy i STXa będę sprzedawać (jak ktoś jest zainteresowany proszę dać znać, do STXa mogę dodać obudowę obitą kocem - i tak by u mnie stała w piwnicy).
Natomiast obudowy wykorzystam do zestawu 2.1 dla brata (mocno budżetowy, poskładany z tego co mam, brakuje tylko GDNa), jako zamiennik spalonych komputerowych 'pierdziawek'. Wykorzystam Tonsile, cięte od dołu GD 10/20/3 w roli szerokopasmowców; na suba, a raczej subika, powędruje zapewne GDN 13/40/2 8om - szkoda że 4om ma 2x mniejszy xmax - jeśli dobrze czytam parametry. Łatwiej byłoby całość napędzić samochodową kostką TDA w konfiguracji 2.1. Chyba że ktoś z Was ma ciekawszą propozycję? :)
Najnowsze zdjęcie mam niestety tylko 'z komórki' (pięć ścianek jasny fornir, szósta frontowa czarny lakier):
Skomentuj
Skomentuj