Dzisiaj przyszła pora na fornirowanie :) Nie przypuszczałem że to taka przyjemna robota :) Przynajmniej jak narazie.. Trzeba tylko uważać żeby nie skruszyć forniru, docinać delikatnie i wszystko idzie jak należy :) Teraz tylko nie wiem jaką kolejność oklejania najlepiej zrobić.. Najpierw tył, potem przód, boki i góra + dół ?
Dzisiaj miałem trochę więcej czasu więc oklejałem ile wlezie :) Został jeszcze jeden bok w każdej kolumnie. Niestety na monitorki będę musiał kupić nowy fornir. W między czasie wyciąłem też elementy do głośnika centralnego ale fotki następnym razem :)
to chyba też troszkę wina aparatu bo na żywo jest troszeczkę mniej ognisty :) Padouk lakierowany bezbarwnym matowym. Kupowałem na allegro od użytkownika rudek czy jakoś tak :] wpisz sobie fornir i powinny wyskoczyć jego aukcje :)
Tak, pierwsza warstwa pędzlem z włosiem syntetycznym. Druga warstwa jednak też pędzlem i wyszło całkiem ok. Niestety są widoczne przerwy na łączeniach forniru ale wydaje mi się że dodaje to smaczku :) zobaczymy jak będzie wyglądała całość :)
Kolumny już polakierowane, fronty przyklejone, doszły też średniotonówki :) Czekam na wycięcie podstawek, muszę zakupić wysokotonówki, tunele BR i elementy na zwrotnice. Nie wrzucam zdjęć bo chcę pokazać je jak będą już gotowe :) Chwilowo czekam na przypływ gotówki na dalsze prace :)
Skomentuj