Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

2.1 na znanych STX SCX

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Zamieszczone przez ir0nhide
    Zamieszczone przez smerfetek13
    A co do strojenia
    mnie nie pytaj, bo by było że za dużo gadam... :razz: A tak serio to nie miałem do czynienia z tymi STX`ami
    OK.. Już nie pytam.. :wink: Z tego co obserwuje to inni stosują litraż od 25L do 30L i strojenie od 37hz do 45hz więc chyba mój sub będzie optymalny.. :twisted:

Skomentuj

Zrobie wpierw jednego suba, potem pomyślimy czy będzie to za mało..
      Ciezko bedzie jak mialbys robic cos w tym stylu http://diyaudio.pl/files/g_o_nik_112.jpg ....

Skomentuj

Przyszedł GDN.. Tak na pierwszy rzut oka to wydaje się być dobrym tanim głośnikiem.. Bez szaleństw.. Tymczasowo gra w niedużej obudowie testowej (ok 15L) w celu wygrzania.. Poniżej zdjęcia potworka..:

Skomentuj

Przyszedł GDN.. Tak na pierwszy rzut oka to wydaje się być dobrym tanim głośnikiem.. Bez szaleństw.. Tymczasowo gra w niedużej obudowie testowej (ok 15L) w celu wygrzania.. Poniżej zdjęcia potworka..:
          No to do tego głośnika musisz zrobić conajmniej 35l mój GDN w takiej pokazał co potrawił obok w kuchni to półki drzały, a mniejszej obudowie nie dawał rady. No i oczywiście z bass reflex. Bo pierw go wsadziłem do tej 35l bez niego to nie dawał rady dusił się bardzo i bas nie był zbyt ciekawy i na dodatek latał jak szaolny. A tak nawiasem mówiąc czym go napędzasz??

Skomentuj

Zamieszczone przez bartek34111
            A tak nawiasem mówiąc czym go napędzasz??
            Tak nawiasem mówiąc to pisze wyżej że tymczasowo symasymem, ale potem wymienie go na n-mosfeta irka na lepszych tranzystorach bądź na coś holtono podobne.. Nie proponujcie mi prosze 2xTDA bo szczerze niechce scalaków..

Skomentuj

Zamieszczone przez bartek34111

No to do tego głośnika musisz zrobić conajmniej 35l
              Co? Do 14cm glosnika 35l obudowa?

Skomentuj

Zamieszczone przez pegelmesser
                Co? Do 14cm glosnika 35l obudowa?
                do 22SCX nie 14... :roll:

Skomentuj

dolphin123 masz doświadczenia z tym głośnikiem, więc jeśli moge prosze wypowiedz się na jego temat..

Skomentuj

No faktycznie, przeoczylem, dlatego pewnie ze byla mowa o 14 wczesnije. 35l to max, ja planuje takowy w 25l wsadzic.

Skomentuj

Czyli każdy mówi inaczej.. :razz: Nabazgrałem na kartce mini projekt i wyszło mi 31L wewnątrz.. Po odjęciu elektroniki będzie około 28,5L I tak będe robił.. Jeśli zdąże to wieczorem wrzuce jakiś poglądowy rysunek obudowy.. Jeden problem mam.. :cry: Nadal zastanawiam się nad strojeniem i chyba dobiore na słuch coś pomiędzy 38hz a 43hz tak jak było założone na początku..

Skomentuj

Zamieszczone przez pegelmesser
                        No faktycznie, przeoczylem, dlatego pewnie ze byla mowa o 14 wczesnije. 35l to max, ja planuje takowy w 25l wsadzic.
                        W temacie o subie jest wszystko napisane, więc co mam tu dopowiadać :wink:

Skomentuj

Ja swojego GDN 22... napędzam na mostku Irka i narazie nie narzekam...

Skomentuj

Zamieszczone przez dolphin123
                            W temacie o subie jest wszystko napisane,
                            Tematów o subie były setki... konkrety, konkrety, nawet linka nie widzę.

Skomentuj

pegelmesser wystarczy wyszukać w wyszukiwarce moje posty w dziale własne konstrukcje, przerzucić kilka stron i masz moją konstrukcję...

Skomentuj

Wiekszy glosnik ma mniejsze znieksztalcenia. Moc akurat tutaj jest nieistotna. Dlatego jesli mam wybor to zawsze wybiore wiekszy bas niz mniejszy i akurat moc jest tutaj najniej wazna. Jeszcze jak sie do tego doda wysoka skutecznosc i lekka papierowa membrane to juz jest pieknie.

Skomentuj

Witam ponownie.. Wczoraj zakupiłem materiał.. Kupiony w Castoramie za niecałe 20PLN..
                                  Zdjęcia z placu boju: oczywiście należy to jeszcze wzmocnić itp..

Niestety na wrzesień to już koniec prac.. Dalsze relacje z budowy w październiku.. Pozdrawiam..

Skomentuj

Nawet Ci to wyszło :razz: teraz tylko szpachel na łączenie obić go czym ładnym albo okleic i bajka :grin:

Skomentuj

Ładnie ładnie :) fajnie że tak tanio udało Ci się kupić płytę :) Powodzenia w dalszych modach :)

Skomentuj

Tak szpachel.. :wink: Musze jeszcze kupić skaj, plexi, elementy do panelu no i BR..
                                        Właśnie niewiecie gdzie kupić BR fi68 długość 220 oprócz polinka..? Może ktoś z Szanownego Grona ma taki na zbyciu..? Bo szczerze mówiąc nie uśmiecha mi się płacić kilka PLN za BR i 20PLN za wysyłke..

Skomentuj

Nie masz w pobliżu jakichś sklepów elektronicznych ? zazwyczaj tam mają tunele :]

Skomentuj

Czaruję...
                                          X