Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Nagłośnienie Vectra B sedan

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Zamieszczone przez LightSound
    CarPower Neoset 165
    masz zwrotnice do tego zestawu? jak tak to moglbys zrobic schemat? UKA od dlugiego czasu ma te glosniki ale zwrotnicy brak

Suby - Raveland AXX1010 lub Magnat XTC1200 z większym wskazaniem na AXX'a.
    no to jakosc odpada :lol:

Zasilające: Caliber 25mm2 mam 6 metrów plusa i remote.
    no to dokup spawalnicze do minusa i bedzie tanio i dobrze

Jednak będzie tylko APP boll, bo akurat znajomy ma zniżkę 10% a pozatym dużo taniej wychodzi jednak APP w stosunku do GMSa lub STP
    a ukladales to kiedys? masz pojecie ile nerwow i pracy wlozysz w tanie maty?
    nie mowiac juz o poparzonych palcach bo te maty trzeba podgrzewac

Zamieszczone przez amdr
    chociaż podobno dach niewiele daje, różne są opinie, no i dach to ryzyko, że w słoneczny dzień grawitacja zrobi psikusa.
    u kolegi w maluchu przekonalem sie ze jednak dach bardzo duzo daje

LightSound, a pomyslales o samoprzylepnej piance do wygluszenia tapicerki?
    nie wiem ile to kosztuje ale jest naprawde dobra i czesto ja uzywalismy

Skomentuj

Zamieszczone przez Pawel S.
      masz zwrotnice do tego zestawu? jak tak to moglbys zrobic schemat? UKA od dlugiego czasu ma te glosniki ale zwrotnicy brak
      Pytałem na forum o zwrotnice, ale zero odzewu, jest na allegro gość, który wystawia ten zestaw, i musiałem mu zapłacić żeby dał schemat i wartości elementów, wiec przykro mi, ale nie podam na forum :P Możecie do niego napisać, pewnie wam też sprzeda schemat.

No dobra, ale sub ma też coś rzucić mięsem i pomasować delikatnie plecy, więc będą odpowiednie, a jakość jest na przyzwoitym poziomie. W sedanie inaczej to brzmi niż w hatchbacku

no to dokup spawalnicze do minusa i bedzie tanio i dobrze
      Zobaczymy jak całość będzie stała z funduszem. Mam 15mm Eagla, ale kurde wydaje mi się że będą za małego przekroju.

a ukladales to kiedys? masz pojecie ile nerwow i pracy wlozysz w tanie maty?
      nie mowiac juz o poparzonych palcach bo te maty trzeba podgrzewac
      Jakoś już nie jeden samochód wygłuszyłem Twardymi (bo miało być najtaniej) matami Bolla, i zero problemów, układają się fajnie, trzymają się, nie odklejają ani nie kruszą.
      Poparzeń też nie było. Mam podgrzewarkę do ciast - wkładam tam maty, żeby zrobiły się plastyczne i potem układam bezproblemowo w samochodzie. Jak coś, szuszarka jest w pogotowiu i po problemie.
      Nie taki diabeł straszny jak go malują

http://allegro.pl/mata-pianka-akusty...313318656.html

O coś takiego Ci Pawle chodzi? Też myślałem o tym aby usztywnić tapicerkę drzwi, nie jest to duży koszt.

a jakby tym dach wypatulić? i przez środek dachu dać rząd mat.

Skomentuj

EDIT:

Poprzegladałem forum VectraUnlimited i dowiedziałem się ciekawej rzeczy, a mianowicie, iż Opel mnie uprzedził i posiadam wygłuszoną podłoge. Maty maja 3mm i są twarde.
        Pozytywnie mnie to zaskoczyło - bo odejdą koszty z tym związane.

Więc został mi tylko bagażnik, drzwi i dach oraz poprawić pod deską rozdzielczą wygłuszenie - bo jest go tam mało. Oczywiście zaopiekuje się tez nadkolami.

Nie powiem, jest cicho w samochodzie, ale chciałem ciszej. Gdy tłumik był cały, a więc i cichy oraz nie szwędziła mi rolka od napinacza, to w środku było bardzo cicho w porównaniu do innych samochodów w tej klasie.

Przyjdą mi maty od adama to zajmę się bagażnikiem - łatwy dostęp :)

Skomentuj

A tutaj Boll coś odwrotnie proponuje do wygłuszania:

http://www.app.com.pl/products/?grid...idn=8&prid=121

Miekkie na bagaznik, podloge
          Twarde na drzwi, klapę

Jak to w końcu jest?

Skomentuj

Jak to w końcu jest?
            Jak mawiaja: "kazdy ch..j na swój strój" :grin:

Skomentuj

albo "rob jak uwazasz, uwazaj jako robisz..."
              Juz mi sie nie chce...

Skomentuj

Nie na temat...
                albo "kazdy ma prawo do szczescia ale nie kazdy szczescie do prawa"

Skomentuj

niestety ta pianka co pokazales to zwykla gabka samoprzylepna - chlonie wilgoc jak to gabka i zgnije szybko
                  poszukaj takiej z zamknietymi porami - jes drozsza ale bezpieczniejsza

Skomentuj

Dotarły do mnie dziś oczekiwane elementy -

Maty od adamabb - dziękuje za przesyłkę :)

Sinuslive ale niestety zamiast 25s otrzymałem 13s - sprzedający się pomylił i odsyłam jutro paczuszkę. Oczywiście kolejne tweetery przetestowane, gra to miękko, ale brakuje pasma od dołu - podział na 3kHz 12db. Z Carpowerem by to jeszcze od biedy pograło, bo ciągnie ładnie do 4khz, ale to nie o to chodzi, aby oba głośniki grały na granicy możliwości.

Jutro zabieram się za bagażnik, wyklejanie czas zacząć :)

Dziś zmieniłem sobie chrzęszczącą rolkę napinacza - powiem że jest dużo ciszej, i został mi do roboty tylko tłumik.

Skomentuj

LightSound, nie zapomnij o odtluszczeniu powierzchni...
                      Juz mi sie nie chce...

Skomentuj

13s gra miękko?

Skomentuj

Tak, w porównaniu do Tweetera z Cantonów pullmanów rs 2.16, missiona, DT284, Kopólki z helixów, i paru innych zestawów, gra moim zdaniem miękko i przyjemnie.

Co do projektu - leje od dwóch dni a wyklejać tylko mogę na wolnym powietrzu, co mija się z celem. Nie mam niestety garażu, a z kumplem na garaż umówiłem się dopiero na jutro wieczorem.

Skomentuj

Troszke sie dziwie ze w taka pogode chcesz maty przyklejac.Nie jest troszke za zimno?

Skomentuj

Dziś było w miarę ciepło i słonecznie, więc wziałem się wreszcie za bagażnik :)

Potrzebne mi było:

- Suszarka do włosów
                              - Piecyk elektryczny do ciast - tzw. Jamnik
                              - Rozcieńczalnik do odtłuszczania
                              - Odtłuszczacz plastików firmy PLAK - bardzo dobry środek
                              - Szmatka do odtłuszczania oraz modelacji mat
                              - Śrubokręt z wyprofilowanym półkulistym trzonkiem
                              - Nożyk do tapet
                              - Maty Twarde APP BOLL

Na początku zamiotłem cały bagażnik z kurzu i śmieci - odtłuściłem najpierw produktem PLAKa, a potem rozcieńczalnikiem dragona.
                              W między czasie maty podgrzewały się w piecyku, więc od razu mogłem zacząć prace.

Tak wyglądał wtedy bagażnik:

Więc przystąpiłem do wyklejania - plastyczną mate nakładałem na blachę bagażnika i modelowałem ją do wypukłości za pomocą suszarki oraz śrubokręta ze szmatką.

Tak to mniej więcej wyglądało w połowie prac.

A tak kiedy już się zacnie ściemniło i kończyłem prawie po cienku.

Widzę że się bardzo zakurzyło w międzyczasie - i są ubytki - których nie było widać po cienku.

Więc jutro dalsza część prac - a w zasadzie ich wykończenie :)

Przejechałem się niedaleko z ciekawości czy coś to dało - owszem, już słychać zmianę, nie słychać tak tłumika i tylnych opon.

Ale to jeszcze nie to co chciałem - walczę z wygłuszeniem dalej :twisted:

Ps. Wcześniej miałem widocznie oryginalne maty APP, teraz te co dostałem potrafiły się rozklejać, a także jedna popękała lekko. Na szczęście udało mi się to załatać w miarę :)

Zamieszczone przez emil007
                              Troszke sie dziwie ze w taka pogode chcesz maty przyklejac.Nie jest troszke za zimno?
                              Producent napisał iż najlepiej wyklejać maty przy temp. powyżej 25' aczkolwiek grzejąc w bagażniku suszarką cały czas musiałem rozebrać się do podkoszulka, więc aż tak źle nie było. Zobaczymy przy przetrwają zimną noc, jutro przy poprawkach sprawdzę jak klej załapał.

Skomentuj

Ogólnie bardzo dobrze Ci to wyszło w dolnej cześći bagaja nie musisz sie tak skupiac bardziej przyłożył bym sie do klapy bagaja :wink:
                                Zaleca sie wyklejanie powyzej 25 st wiec oby trzymały po skonczeniu mogłeś jak masz to tzw "farelkiem" podgrzac całość :wink:

Skomentuj

LightSound nie wierze co zrobiłeś Ja chciałem się od Ciebie mistrzu uczyć a Ty spierniczyłeś robote następnym razem maty naklejaj jedną na drugą, tzn zeby jedna zachodziła na drugą.
                                  Looknij:

Całe szczescie jak to pierwsze CA tak jak moje Nauka i praktyka czyni mistrza Ja zrobiłem więcej gaf niż myślałem Następnym razem obiecuje poprawe Ty też obiecaj

Skomentuj

Zamieszczone przez Dawid-SS
                                    LightSound nie wierze co zrobiłeś Ja chciałem się od Ciebie mistrzu uczyć a Ty spierniczyłeś robote następnym razem maty naklejaj jedną na drugą, tzn zeby jedna zachodziła na drugą.
                                    Niby po co? żeby wykładzina bardziej odstawała? To nie drzwi że trzeba szczelności.
                                    Natomiast co do nauki to jeszcze będziesz miał lekcję jak przyjdzie do wykończenia wnętrza. :wink:
                                    ONKYO TX-SR501E | Monacor SPH165KEP + Vifa XT19

Skomentuj

amdr no właśnie u mnie na wykończenie całości czekam, nie chce mi się teraz za to zabierać ale myślę ze możę za miesiąc, czyli na swięta sobie to zrobie jakoś ładnie Postram sie wtedy :)
                                      Szczelność nieszczelnośc, mógł się postarać jak już całośc wygłusza :)
                                      Ile Cie wyniosło wygłuszenie bagażnika ??

Skomentuj

amdr, ma racje. Przy wnetrzu nie potrzeba takiej dokladnosci i szczelnosci. Mozna nawet zrobic szczeline 3-4cm i tak bedzie dobrze. Znam bardzo profesjonalne firmy, ktore robia po 5cm.
                                        Oczywiscie przy drzwiach to co innego.
                                        Juz mi sie nie chce...

Skomentuj

Dawid-SS, właśnie specjalnie nie układałem mat na zakładkę - bo na nie pójdzie coś w rodzaju właśnie wykładziny z filcem razem z zabudową na butle.
                                          Poza tym to bagażnik i w miejscach założonych na siebie, łatwo było o oderwanie maty przy przesuwaniu czegoś po wykładzinie. I nie jest to moje pierwsze CA :P
                                          Chciałem też odkręcic butle i wygłuszyć miejsce na koło zapasowe, bo jest najbliżej tłumika i jezdni - moim zdaniem to by dopiero przyniosło dobry efekt, ale muszę rozciąć śruby, bo nie da się ich odkręcić - zapiekły się na amen. A że boscha ostatnio ojciec zajechał, to nie mam czym uciąć, a brzeszczotem mi się nie uśmiecha :P Przyjdzie i czas na wygłuszenie tam :)

Zużyłem dokładnie 9 mat po 4.30zł więc 38,7zł, bo resztę rzeczy miałem.

Dziś nie poprawiałem, bo było za zimo.
                                          Dawid-SS, będzie dużo lepiej, już się o to nie martw, tylko daj mi skończyć :)

Skomentuj

Czaruję...
                                          X