Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

zestaw 2. 1 na TDA1554Q do komputera

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

symulowalem tego GDNA: GDN 17/40 dosyc ladnie wychodzi charakterystyka,

Teraz tak chcialbym zrobic tego w pasmowo przepustowej np 4 rzedu http://allegro.pl/tonsil-oryg-sww-16...412720203.html, zasymulowalem i wychodzi bardzo duża górka na 60 hz tak powinno byc? jakie przyjąć wymiary komor FRONT CHAMBER I REAR CHAMBER w zakładce box?? w komorze front chamber jest BR?

Skomentuj

SWW 162s to gorszy glosnik starego typu. Z basrefleksu na GDN 17/40 bedziesz mial lepsza jakosc dzwieku.

Skomentuj

Z symulacji GDna 17/40 w obudowie pasmowo przepustowej wyszlo cos takiego, Efektywnosc jest jak widac tylko ten duzy spadel efektywnosci, jak to bedzie w praktyce?? w bass reflexie wychodzi ladniej

Last edited by nitro8; 24.01.2011, 17:09.

Skomentuj

Przy 100hz to juz dawno filtr powinien dzialac. Ja bym postawil na basrefleks, latwiej wykonac i lepsza jakosc basu niz bandpass.

Skomentuj

jesli zastosowalbym tego SWW 162s to do jakies czestotliwosci go zestroic??
            a jesli tego gna 17/40 ?? w charakterystykach gdn 17 ma lepszy impuls

Skomentuj

Witam panowie i podepnę się do tematu,he to mój pierwszy post na forum.Miał bym pytanie odnośnie tego kitu.Jakie głośniki byście polecili do tego wzmacniacza ,czy zestaw -Niedrogie 2.1- Dolphina123 nie będzie za mocny do tego wzmaka(ale przyszłościowy)??

Skomentuj

Zamieszczone przez andrzej71 Zobacz posta
                Witam panowie i podepnę się do tematu,he to mój pierwszy post na forum.Miał bym pytanie odnośnie tego kitu.Jakie głośniki byście polecili do tego wzmacniacza ,czy zestaw -Niedrogie 2.1- Dolphina123 nie będzie za mocny do tego wzmaka(ale przyszłościowy)??
                A ile chcesz kasy przeznaczyć?
                marcinsywala.pl
                Cambridge Audio Stream Magic 6 | Power Amplifier Class D Hypex 2x Ncore NC2k | T29MF001 + MW16P-4 + 2xTIW 200 XS

Skomentuj

Nie wiem,chciał bym aby to zagrało ładniej od zestawu logitecha 2.1,czyli powiedzmy konstrukcja nie tak extremalnie budżetowa jak w temacie ,także powiedzmy 200-300 zł.Zastanawiałem się nad stxami,a może jakiś szerokopasmowy na satelity .W zasadzie największy problem jest z doborem przetworników a z resztą raczej dam radę (tak mi się wydaje):)

Skomentuj

300zł na głośniki + wzmacniacz?
                    chcesz 2.1 czy może być stereo?

basu na pewno nie będzie więcej niż z buczydła w logitechach ale za to jakość dźwięku będzie o wiele wyższa
                    poszukaj GDN 14 SC + PJ projekt jest na forum

a na wzmacniacz coś z allegro używanego lub lm4780

Skomentuj

TDA1554 to bardzo dobry wzmacniacz ale do malo wymagajacych glosnikow. Ja bym nie ryzykowal uzycia go do napedu suba. Chyba ze to ma byc jakis mikro niby sub.

Skomentuj

300 złotych na głośniki,ale równie dobrze może być 150 czy 100 zł---w zasadzie przy takim kicie(którego posiadam)nie ma co się pakować w koszty.Na basie aż tak bardzo mi nie zależy,od tego mam uniampa i monitory które to tak rozsławił @Paweł S (jedno z drugim bardzo ładnie gra,a monitorki są w trakcie przenoszenia w nowe obudowy-tym razem są to podłogówki,to naprawdę wciąga)a ten kit ma służyć do cichego,wieczorno-nocnego słuchania muzyki

Skomentuj

to do kompa wystarczy tda 1554q :) bardzo fajny scalak
                          czyli jak chcesz do kompa to raczej coś małego?
                          ja bym zrobił coś na 10cm głośniku + tweeter w obudowie zamkniętej
                          na tweeter nadawałby się mission za 10zł < moim zdaniem bardzo dobra kopułka gra lepiej niż tweetery po 30zł i do tego dobrać jakiś 10cm głośnik tu już kwestia ile chcesz wydać
                          cena TDA 1554q to jakieś 15zł do tego trzeba trafko i parę drobnych elementów

koleżance złożyłem TDA 1554q i do tego satelity od zestawu sub-sat 1.1 tonsila i mogę powiedzieć, że bardzo fajnie to gra koszt wyniósł koło 160zł

Skomentuj

@scythe1123 ,ja już wszystko mam,dokładnie ten zestaw

http://www.advanceelectronic.pl/A_12...A1554Q-52.html plus jakieś trafo które też się znalazło o mocy około 50-ciu wat.
                            Chodzi mi tylko o dobór przetworników, o nic więcej i z tym pytaniem zwracam się do Was

---------- Post dodany o 14:24 ---------- Poprzedni post o 16:39 ----------

Podłączyłem zestawik na krótko pod stx-y i powiem że gra to całkiem miło.Posłuchałem chwile i wziołem się dalej za przeglądanie allegro i chyba mam.
                            Tonsil GD 10/20/3 4 ohm

Skomentuj

na satelity moze byc
                              ale chyba byl jakis z ladniejszym koszem na allegrp - poszukaj jeszcze

Skomentuj

Za póżno,już zamówiłem.Co do wyglądu to fakt,piękne nie są a kształtem będą podobne do twoich pierdziawek.A jeżeli i ta forma nie będzie mi za bardzo odpowiadać dam z przodu maskownicę.

Skomentuj

Zamieszczone przez andrzej71 Zobacz posta
                                  fakt,piękne nie są a kształtem będą podobne do twoich pierdziawek
                                  to sa prawie te same glosniki! :P
                                  tylko moje sa po regeneracji

Skomentuj

Czaruję...
                                  X