Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Ravemaster BSW 104II

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Wiec tak troszke odswierze...
    Panel bedzie złożony na końcówce irka 450wat zasilaczu 10x3300uF 100V i przedwzmaczniaczu prawdopodobnie z własnym eq bedzie tez mozliwosc podbicia lub osłabienia wybranej czestotliwosci,Podobnie jak w subach za kilka/kilkanascie tysiecy,Oczywiscie pełne zabepieczenia i solidne trafo
    Co do skrzynki to własnie jestem na etapie szpachlowania i szlifowania popełniłem mały bład kupujac szpachle do drewna...
    Zastanawiam sie jeszcze nad wykończeniem z checia skusił bym sie na egzotyczny fornir lecz raczej nie uda sie to bo buda już złozona...

Skomentuj

Witajcie...Wiec troche to wszystko uległo zmianie bo irek nie potrafił sie nadal okreslic i trzeba było znaleść szybka alternatywe udało sie Holton na 6 parach mosfetów i 2 trafa każde po 500VA 63V na jałowym.
      Skrzynia została wyszlifowana zostały zrobione skosy i wbite kolce tunel br zestroiłem w okolicach 24hz używajac kolanka.
      Zrobiłem pare zdjec żeby to wszystko zaobrazowac,Sam przetwornik przeszedł mała metamorfoze ktoś zgadnie co takiego sie stało:flapper:
      Mam nadzieje że panel zostanie skonczony w tym roku na lakierowanie bedzie jeszcze trzeba troszke poczekać.
      Pozdrawiam i zapraszam do komentowania

Skomentuj

a gdzie ten profil po wewnetrznej stronie o ktorym pisales?
        no i na kolanku ci swista a nie na za malym tunelu :p

Zamieszczone przez Marios221 Zobacz posta
        ktoś zgadnie co takiego sie stało
        pianki brak - co popsules?

Skomentuj

Pawel S. profil moge zastosować tylko jak sciagne ostatnia rure ale wtedy strojenie wyniesie ok 27hz jeszcze musze nad tym popracować i sprobować opalic ta ostatnia rure.Co do kolanka to jedyne jakie pasowało
          A brak pianki to nie to coś innego lecz blisko

Skomentuj

Zamieszczone przez Marios221 Zobacz posta
            Sam przetwornik przeszedł mała metamorfoze ktoś zgadnie co takiego sie stało
            zeszlifowałeś niebieską farbę lub coś w tym stylu... Wygląda znacznie lepiej

Skomentuj

csbiczek Tak jest o ile można to nazwać szlifowaniem bo to było mordowanie sie,Papierem sciernym a co do wygladu to rzecz gustu mi sie bardziej podoba w dodatku biała perła gryzła by sie potwornie z niebieskim koszem

Skomentuj

Nie kojarze żeby komuś ten niebieski się podobał. Ale szczerze mówiąc to poprawa wyglądu w Twoim wykonaniu wygląda najlepiej z tych które widziałem do tej pory...

Skomentuj

Solidna budowa, dużo cierpliwosci i pracy włożonej w projekt - i tak trzymać.

Co do strojenia, to chyba nikt tak nisko nie celował z tym głośnikiem. Dobrze, SPL nie będzie piorunujące, ale strojenie 40hz jak u wszystkich nie bedzie ograniczać najnizszej oktawy.

Skomentuj

BSW nie lubi zbyt niskiego strojenia. przemysl to.
                    ps. jakies klockowate proporcje zrobiles

Skomentuj

mIKI Ale ja dobrze wiem czego chce i miałem ten głosnik nawet zestrojony na 50hz to że nie jest subniskotonowcem nie znaczy że nie lubi niskiego strojenia wystarczy pobawic sie tym głosnikiem i można samemu zobaczyc.
                      Co do wymiarow,Czy ja wiem mi obudowa sie podoba komora ma 34.5L i do tego duża komora na panel inaczej nie miał bym tego jak po upychac:glare:

Skomentuj

Zamieszczone przez mIKI Zobacz posta
                        BSW nie lubi zbyt niskiego strojenia. przemysl to.
                        Wszystko zależy od potrzeb. Kolega nie chce ograniczać pasma głośnika od dołu, ponieważ panel będzie miał EQ, i sub będzie grał liniowo od 25-30hz. Przy wyższym strojeniu było by to uniemożliwione.

Słuchał, pasuje mu, więc nie widzę problemu.

Zamieszczone przez mIKI Zobacz posta
                        ps. jakies klockowate proporcje zrobiles
                        Ja bym dał BR na przedniej sciance, pod głośnikiem. Wtedy głośnik nie wydawał by się tak mały w proporcji do skrzyni. No ale jak kolega tak zaprojektowal i wykonał, to kwestia jego gustu.

Skomentuj

Wiec sie pochwale
                          Jestem po pierwszym uruchomieniu wzmaczniacza tak mój maly"Czarnobyl" który osiaga 600wat przy 4ohm
                          totalna prowizorka oczywiscie zamiast docelowego radiatora jakis tam smieciowy posmarowany pasta firmy colgate
                          Najważniejsze ze zadziałał zostało mi czekać na eq soft start preamp automatyczny wyłacznik i zasilacz stab i checi do złożenia sterownika wentylatorów:),No i dowiedziałem sie że płytka zasilacza stabilizowanego bedzie razem z batem kondensatorów na jednej płytce wiec ta płytka która mam odejdzie w zapomnienie.
                          A potem blacha troche kabla i panel gotowy.
                          Zastanawiałem sie caly czas nad granitem,a z racji tego że mam dostep do takiej płyty sprawde po ukonczeniu czy to cos da chyba ze zagra mi to jak kable audiofila no ale cóz.
                          Jestem na dobrej drodze do skonczenia panelu jak i całego suba
                          Pozdrawiam i życze dobrej zabawy oraz szczesliwego nowego roku trywialne? moze ale najwazniejsze:p
                          A tutaj jeszcze filmik

Skomentuj

i jak tam sprawuje sie maly bsw?

Skomentuj

Stary ale jary jak to mawiaja.
                              550wat troche go przerasta aczkolwiek resory dalej trzymaja sie kupy a nic nie zmieniałem.

Skomentuj

Czaruję...
                              X