Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Moja pierwsza konstrukcja do domu

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Co do tych mocowań głośników to fakt dałem ciała przez to ze już nie mogłem się doczekać żeby je usłyszeć a pośpiech to zły doradca przez co zapomniałem o tym zupełnie. Teraz mnie to razi i muszę coś z tym zrobić. Myślę że dodam dodatkową płytę na front lub po prostu po wykończeniu przykręcę głośniki tak jak należy.

Skomentuj

Panowie czekam na wasze pomysły dotyczące zasilania subwooferów. Pomysł robienia samemu wzmacniacza jest już nie aktualny. Przeglądając internet wpadłem na coś takiego http://www.subwoofery.pl/page20.php. Moja uwagę przykuły dwa wzmacniacze PA 11.1 i PA 15.1. Wiecie może coś na temat tych produktów i ewentualnie który z nich biedzie odpowiedni. Pozdro

Skomentuj

http://akustyk.com.pl/hypex.html

Skomentuj

Zamieszczone przez jamichal Zobacz posta
          Panowie czekam na wasze pomysły dotyczące zasilania subwooferów
          Użyj opcji szukaj na forum!

Na allegro masz używki za niewielkie pieniądze, a jak chcesz coś porządnego za rozsądną cenę to tylko Irek.

Skomentuj

te hypexy to sobie daruj
            drogie i klasie d
            lepiej pisz do irka
            Juz mi sie nie chce...

Skomentuj

Dobrze lklukasz, że wypowiedziałeś się na temat Hypex'ów bo miałem 2.0 na oku na przyszłość. Będę chciał napędzić z membraną bierną Scan Speak 26W4558T00. Ale to dopiero plany więc..

Skomentuj

A mieliście kontakt z tym sprzętem co podałem czy warto w to inwestować do drogich nie należy. Znalazłem jeszcze wyroby firmy Monacor tylko że te ceny hmm, chciałbym się zmieścić w 450zł.

Skomentuj

Zamieszczone przez jamichal Zobacz posta
                  chciałbym się zmieścić w 450zł.
                  Za około 500 zł masz u Irka pierwszorzędny panel 300W - NIC lepszego w tej cenie nie znajdziesz

http://www.fratu.pl/irek/?sub300,62

Skomentuj

ale irek aktualnie sie leni :)
                    sa w koncu wakacje
                    rozmawialem z nim dzisiaj
                    Juz mi sie nie chce...

Skomentuj

Czytałem opis SUB300. Wygląda na to, że warto się skusić jak za takie pieniądze.

Skomentuj

I chyba właśnie tak zrobię. Za taka kasę nie znajdę nic nowego i tak rozbudowanego.

Skomentuj

Po małej przerwie w pracach przyszedł czas na oklejanie fornir klej wczoraj zakupiony. Kolumny miałem przygotowane wiec przygotowałem formatki z forniru. Obkleiłem już Boki w obu kolumnach jutro dalej będę walczył z tym. Jak będzie trochę czasu to zapodam fotki. pozdro

Skomentuj

fornir kladziemy w takiej kolejnosci:
                            dol
                            tyl
                            boki
                            gora
                            przod
                            Juz mi sie nie chce...

Skomentuj

Witam po przerwie zamieszczam fotki z dalszych prac.
                              Załączone pliki

Skomentuj

Ładnie wykonane myślę, że teraz nikt się nie przyczepi

Skomentuj

Nie na temat...
                                  Zamieszczone przez lklukasz Zobacz posta
                                  fornir kladziemy w takiej kolejnosci: dol tyl boki gora przod
                                  lklukasz, sorry ale że niby czemu tak ?

Skomentuj

Nie na temat...
                                    Żeby było widać jak najmniej krawędzi na których nachodzą na siebie płaty forniru. Przykład: jak położysz najpierw przód a poźniej boki to na przedniej ściance (Najbardziej widocznej) będziesz miał krawędzie łączenia się płatów.
                                    Last edited by gooralesko; 18.09.2011, 09:16.

Skomentuj

Nie na temat...
                                      Zamieszczone przez ir0nhide Zobacz posta
                                      lklukasz, sorry ale że niby czemu tak ?
                                      bo wtedy kazdy nastepny plat przykrywa krawedzie, ktore niestety sa widoczne
                                      a tak patrzac z przodu kolumny nie ma tekiego efektu
                                      Juz mi sie nie chce...

Skomentuj

W internecie czytałem dużo jak się za to zabrać opinie są różne co do kolejność klejenia i co do stosowanie klejów. Na pewno przody kleimy na samym końcu. Robiłem to pierwszy raz ale wydaje mi się ze najlepiej jak płat dopasowujemy wzdłuż słojów wtedy zaginamy lekko zakładkę i szlifujemy pod kątem ale to tylko moja opinia. Klej jaki używałem to timebond dobrze go się rozprowadza i wiąże dosyć szybko no i śmierdzi jak nie wiem. Dziś będę jeszcze lakierował budy pierwsza warstwa dopiero jak znajdę czas dam fotki. Pozdro

Skomentuj

Kolumny wykończone więc przyszedł czas aby pokazać efekty.
                                          Załączone pliki

Skomentuj

Czaruję...
                                          X