Zamieszczone przez LightSound
Zobacz posta
Ogłoszenie
Collapse
No announcement yet.
Klony PA-600 plus suby na STX 15-800-4
Collapse
X
-
w sobotę je przetestowałem wstępnie na Uni, i jestem zadowolony, myślałem że będzie drzeć po uszach a wcale nie było źle, małe korekty ma Eq potrzebne ale to może subiektywne odczucie....... Basu nie ma, ale ten już wyższy bas środek i góra mi się podobają, na Uni wysterowane na 100 - w moich 12 metrach nie było słychać zniekształceń a było naprawdę głośno i wyraźnie no tyle że basu prawie w ogóle nie ma..
Może troszkę się pojawi przy 300 watach.
Czekam na kocyk
aha i co byście powiedzieli, żeby narazie wziąć się za subbas i napęd do niego, a góre narazie pędzić uni? mam naprawde dobre chłodzenie na nim a wydaje mi się że mocowo daje rade, co myślicie?Last edited by bonzo; 26.09.2011, 11:59.
Skomentuj
-
Zamieszczone przez bonzo Zobacz postatyle że basu prawie w ogóle nie ma..
Zamieszczone przez bonzo Zobacz postaaha i co byście powiedzieli, żeby narazie wziąć się za subbas i napęd do niego, a góre narazie pędzić uni?
Skomentuj
-
też tak pomyślałem jak już je złożyłem, bo w fazie projektu bałem się że będzie za małe z racji konfirmat w okolicach gdn'a a wyszło tak że nawet w najszerszym miejscu konfirmant by się zmieścił... ale to już szczegół..
no to spoko, narazie pojedzie na uni, docelowo 2x300 / 2x250 (chyba nie ma co więcej kasy pakować w koniec skoro na uni już daje rade)
Skomentuj
-
E800 mocą by odpowiadał, ale nie do końca można polecić ten koniec gdyż z mojej obserwacji (a także znajomego co ma e800) istnieje w nim jakiś problem z limiterem i koniec wpada w przester zanim zacznie migać jakakolwiek dioda sygnalizująca. No chyba że ten koniec po prostu tak brzmi przy dużych wysterowaniach na górkach.
Jak już będziesz przymierzał się do zakupu to warto zwrócić uwagę na stare elmuzy, wiszą często na allegro za psie pieniądze a nie są to złe końcówki.
Skomentuj
-
dobra.. no to jedziemy dalej, no to teraz kwestia subów, nadstawki wyszły mnie 800, no to może dwa suby na SW.STX.15.3.800.8.F.A.MC ? ile ten głośnik potrzebuje mocy ? 800W? albo jeden by starczył ? gość na elce zrobił coś w stylu tapped horn z tym głośnikiem i podobno daje to rade ponad normę...
http://www.freespeakerplans.com/cubo-15q.html
mniej więcej chyba taka obudowa
Skomentuj
-
Cubo nie nazwał bym do końca tapped hornem, jest nieco za krótki, chyba że ma to spełniać idee paczki Kickbin. Mój znajomy (z internetu) niedawno zrobił fajną hybrydę pod ten głośnik, wygląda to mniej więcej tak:
Ja skończy testy to może uda mi się wysupłać projekt od niego. Ewentualnie możesz zrobić coś w idei Polaudio Tp118, też powinieneś być zadowolony:
Skomentuj
-
Dostałem odpowiedź od stx:
Można zastosować żarówkę R2/24V i podłączyć jedno włókno, albo dwie żarówki 24v/21W połączone równolegle.
Żarówka nie może być halogenowa ze względu na zły przebieg charakterystyki rezystancyjno-prądowej
Czyli jednak "co kraj to obyczaj" - każdy producent stosuje inaczej, więc takie pytania najlepiej kierować do producenta bo to on robił filtr, i robił miejmy nadzieje pomiary.
Skomentuj
-
Zamieszczone przez bonzo Zobacz postagość pisał że w BR nie bardzo ten głośnik daje sobie rade
Co do zamieszczonego projektu, radzi sobie jak każdy inny, oryginalne basy Tp118 polaudio używane są na plenerach każdego rozmiaru, zresztą tak naprawdę większość paczek używanych na największych imprezach plenerowych to są bass-reflexy różnego typu, tuby i inne wynalazki to zwykle egzotyka. Słuchałem oryginałów w ilości 16stu sztuk, gra to ok, bardzo masywny dół taki nieco misiowaty, przypomina bardziej to co znamy z domowych subwooferów niż z typowego estradziaka. A jak zagra wersja 115? Ile postawisz tak zagra, filozofii wielkiej tutaj nie ma :)
Skomentuj
-
skoro sprawdzone i ok
chyba że macie jakieś inne rozwiązania w tym przedziale cenowym?
i to z płyty wiórowej moge zrobić ? 18mm
jakie oni tam głośniki wsadzają że to kosztuje 2,5 tysia ;O
---------- Post dodany o 12:49 ---------- Poprzedni post o 13:19 ----------
mógłbym prosić o jakiś inny rysunek tego polaudio
i co to są za płyty zaznaczone na czerwono ? nie ma ich w liście
Skomentuj
-
Zamieszczone przez bonzo Zobacz postai co to są za płyty zaznaczone na czerwono ? nie ma ich w liście
Zamieszczone przez bonzo Zobacz postajakie oni tam głośniki wsadzają że to kosztuje 2,5 tysia ;O
Skomentuj
Skomentuj