Zamieszczone przez Yoshi_80
Zobacz posta
Ogłoszenie
Collapse
No announcement yet.
3-way na sprawdzonym projekcie
Collapse
X
-
Zamieszczone przez Pawel S. Zobacz postaa co ci sie w nich nie podoba?
przeciez to ladne kolumny
a cos w stylu sonus lub a'la bingant to juz wyzsza szkola(Tylko kolor bym trochę inny dobrał) ale skoro już tworze to myślałem żeby wyglądały jeszcze lepiej.
I zgadzam sie :) zastanawia mnie tylko czy ladnie by wygladaly FX200 z zalamanymi bokami i takim frontem tak jak w projekcie bingata?
Zamieszczone przez Pawel S. Zobacz postaa co sie stalo z tymi glosnikami?
mechanicznie sa sprawne?
jezeli tak to mozesz mi je wyslac - moze uda sie naprawic
Zamieszczone przez Pawel S. Zobacz postanajwazniejsza roznica to wysokotonowy duzo wyzszej klasy i zwrotnica
to one nadaja ostateczne brzmienie kolumnie
Zamieszczone przez dolphin123 Zobacz postaWejdź w link, który podałem i przeczytaj co tam jest napisane... Zachowaj wewnętrzny litraż, wymiary frontu i rozmieszczenie na nim głośników a resztę wg uznania...
Polecisz mi jakiś program do obliczeń? I co jeśli przesunął bym wysoko i średnio tonowy głośnik na środek? (wiem ze kombinuje ale moim zdaniem tak jest ładniej)
Zamieszczone przez Yoshi_80 Zobacz postaPanowie, pewnie namieszam ale pojęcie "tanie 3 drogi" też musi mieć gdzieś granicę. Te STX'y scx grają bardzo słabo i już lepiej zrobić jakiekolwiek 2 drogi w tej cenie bo będą lepsze.
---------- Post dodany o 14:47 ---------- Poprzedni post o 14:44 ----------
Zamieszczone przez Pawel S. Zobacz postaza te pieniadze wychodzi MX-140 - jest lepszy, ale to nie 3 drogi
Skomentuj
-
Zamieszczone przez SMTrzyMaj Zobacz postaI zgadzam sie zastanawia mnie tylko czy ladnie by wygladaly FX200 z zalamanymi bokami i takim frontem tak jak w projekcie bingata?Załączone pliki
Skomentuj
-
Zamieszczone przez SMTrzyMaj Zobacz postajeśli byś chciał to mogę rozkręcić i zrobić multum zdjęć do wglądu wtedy można było by ocenić
Zamieszczone przez SMTrzyMaj Zobacz postaChodziło mi o budowę kolumn
o ile da sie je naprawic
Zamieszczone przez SMTrzyMaj Zobacz postaPolecisz mi jakiś program do obliczeń?
Zamieszczone przez SMTrzyMaj Zobacz postaI co jeśli przesunął bym wysoko i średnio tonowy głośnik na środek? (wiem ze kombinuje ale moim zdaniem tak jest ładniej)
ale czy to uslyszysz? zapewne nie
Zamieszczone przez SMTrzyMaj Zobacz postaMoże jakieś porównanie zalet 3 way z 2 ..?
2 drogi - glosniki wyzszej klasy, ilosc basu podobna przy normalnym sluchaniu, mniejsze zapotrzebowanie na moc, wieksza szczegolowosc
Skomentuj
-
Zamieszczone przez Pawel S. Zobacz postamozesz zrobic - tylko glosnikow narazie nie rozkrecaj
Zamieszczone przez Pawel S. Zobacz postapopsujesz to co konstruktor kolumn chcial poprawic
ale czy to uslyszysz? zapewne nie
Zamieszczone przez Pawel S. Zobacz posta3 drogi - "duzy" dzwiek, przecietna jakosc calosci (przy FX-200 juz sporo lepiej) i duze zapotrzebowanie na moc
2 drogi - glosniki wyzszej klasy, ilosc basu podobna przy normalnym sluchaniu, mniejsze zapotrzebowanie na moc, wieksza szczegolowosc
Skomentuj
-
Zamieszczone przez SMTrzyMaj Zobacz postaznaczy się dla kogoś kto się zna różnica w dźwięku będzie?
w odsluchu MOZE bedzie, ale tylko i wylacznie jezeli bedziesz mial porownanie symetrycznej i asymetrycznej
Zamieszczone przez SMTrzyMaj Zobacz postaInaczej mówiąc 3 drogi będą głośniejsze nie koniecznie będą lepiej\ ładniej grały? Chyba ze przetworniki będą wyższej klasy Powiedzmy FX 200 lub komplet STX AWX?
chociaz FX-200 jak na poczatek to i tak mega skok jakosciowy
Skomentuj
-
Zamieszczone przez Pawel S. Zobacz postanie, roznica bedzie na bank w pomiarach
w odsluchu MOZE bedzie, ale tylko i wylacznie jezeli bedziesz mial porownanie symetrycznej i asymetrycznej
Zamieszczone przez Pawel S. Zobacz postadokladnie, wyzszej klasy glosniki dadza lepszy efekt jakosciowy
chociaz FX-200 jak na poczatek to i tak mega skok jakosciowy
W poniedziałek biorę się za realizacje planów :)
---------- Post dodany o 18:16 ---------- Poprzedni post o 00:46 ----------
Postanowiłem zacząć od zrobienia fotek moich boxow.
Lewy:
http://www.fotosik.pl/u/smtrzymaj/album/1054528
Prawy:
http://www.fotosik.pl/u/smtrzymaj/album/1054518
Skomentuj
-
Zamieszczone przez benek161 Zobacz postaWysokotonowe nie oryginalne. Zresztą jedne z najgorszych kopułek tonsila jakie miałem okazje słuchać
jak patrze na stan tych kolumn i na sam fakt ze brak oryginalnych glosnikow to spokojnie rob te kolumny
tylko koniecznie z AWXem na gorze bo inaczej roznicy nie odczujesz :p
Skomentuj
-
Zamieszczone przez benek161 Zobacz postaWysokotonowe nie oryginalne.
Zamieszczone przez Pawel S. Zobacz postajak patrze na stan tych kolumn i na sam fakt ze brak oryginalnych glosnikow to spokojnie rob te kolumny
Skomentuj
-
Zamieszczone przez Pawel S. Zobacz postaza te pieniadze wychodzi MX-140 - jest lepszy, ale to nie 3 drogi
no tak skoro muszą być 3 drogi..
Skomentuj
Skomentuj