Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Subwoofer z 12" przetwornikiem STX

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Te panele to blacha która można powyginac rekami szkoda gadac...
    Zbuduj sobie najlepiej panel aktywny na jakiejs popularnej koncówce mocy.

Skomentuj

Sub już jest cały oklejony i wykończony. Dalej jest napędzany wieżą o której wspominałem, ale zbudowałem wzmacniacz własnego projektu, głównie za pomocą zestawów ze strony AVT. Wzmacniacz oparty na dwóch końcówkach mocy ~70W oraz filtrem dolnoprzepustowym z sygnałem zarówno w fazie jak i przeciwfazie, co pozwoliło mi na wzmocnienie nie 2-krotne tylko 4-krotne. Teraz sub gra aż za dobrze, chociaż nie jestem zadowolony z zejścia, bo nie daje rady z naprawdę niskimi częstotliwościami. Ale to już raczej wina samego przetwornika. Poza tym wszystko jest super. Dołączam dwa zdjęcia.

Skomentuj

Zamieszczone przez skyline00 Zobacz posta
        Wzmacniacz oparty na dwóch końcówkach mocy ~70W oraz filtrem dolnoprzepustowym z sygnałem zarówno w fazie jak i przeciwfazie, co pozwoliło mi na wzmocnienie nie 2-krotne tylko 4-krotne.
        SUPER! zamiast zbudowac klasyczna aplikacje mostka TDA7294 skomplikowales to niepotrzebnie i jeszcze wierzysz w te bzdury!

Skomentuj

To nie jest tak, że w to wierzę. Ja to po prostu sprawdziłem. Zapraszam na odsłuch, jeżeli masz wątpliwości :)

Skomentuj

czyli oceniles moc na sluch? super
            poczytaj o TDA7294. nie wyciagniesz z mostka wiecej niz 140-150w

Skomentuj

Cudotwórcą niestety nie jestem. Na początku miałem podłączoną samą fazę. Dopiero potem dołączyłem przeciwfazę. Stąd mam porównanie.

Skomentuj

Czaruję...
              X