Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Tonsil GDN 15/40/5 + Vifa DX25TG

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Zamieszczone przez Pawel S. Zobacz posta
    jak uslyszysz 1ms roznicy...
    czlowiek slyszy zdecydowanie mniejsze roznice :) Inaczej nie bylby w stanie lokalizowac zrodel.

Skomentuj

w takim razie zla jednostke dobralem

Skomentuj

Rzeczywiscie, to było nie przemyślane pytanie :) Pewnie dlatego, że byłem zajarany jak fajnie wyszły te frezowania :) Wcześniej nie miałem do czynienia z takimi drobiazgami...
        Dziś wycinałem dziure w spodzie kolumny gdzie w oddzielnej komorze będą zwrotnice aby był łatwiejszy dostęp. Dałem podfrezowanie około 12mm i jako "wieko" będzie tam najprawdopodobniej 10mm plexi na małe imbusy.
        Jutro będę kończył to samo przy drugiej kolumnie i brał się za wyklejanie matami bitumicznymi aby móc dokładnie policzyć litraż i wkleić przegrodę.
        Problem będzie stwnowił otwór pod b-r gdyż wychodzi tuż obok krzywizny... Cyrklem i frezarką raczej nie dam rady więc chyba będę musiał zaopatrzyć się w otwornice i pilnik :)

Skomentuj

Witam.
          Wczoraj w końcu zostały uruchomione...
          Przepraszam za jakość

B-R puki co nie był na końcu zwężany więc strojenie jest na około 48hz (docelowo ~45)
          O wrażeniach odsłuchowych chyba narazie nie ma co pisać bo nie wpakowałęm w nie ani grama wytłumienia [mat bitumicznych nie liczę].
          Wcześniej trochę obawiałem się tego, że dałem za mało usztywnień ale po przyklejeniu frontu i pewnie dzięki "fikuśnym" kształtom, podczs pukania palcem, stukania młotkiem czy grania GDNa wszystko jak z kamienia :)
          Wagowo... jeszcze "tego" nie ważyłem ale 20-25kg wydaje mi się że będzie.

Dziś jadę jeszcze po laminat aby jeszcze raz wykonać zwrotnice estetycznie i kształtem pasujące do przydzielonego im miejsca od spodu kolumny :)
          Niestety (albo wręcz przeciwnie) aby zamocować porty trzeba się nielicho nagimnastykować i chyba obciąć sobie 3 palce, więc zanim dojdę do tego etapu postaram się wymyślić jakiś ciekawy panel w tamto miejsce.

Pozdrawiam.

Skomentuj

Dzień dobry :)

Odświeżam kotleta!
            Trochę mi się ostatnio nudziło... więc postanowiłem poćwiczyć fornirowanie.
            Tu zapomniane już skrzynki, które za chwilę dostaną nowe... nawet nie nowe tylko w ogóle życie.

Przed fornirowaniem:

W trakcie ogarniania tematu:

No i po lakierowaniu:

Ogólnie rzecz ujmując to po 7 latach traktowałem to bardziej jako "trening" ale wyszło całkiem nie źle. Popełniłem parę błędów ale na szczęście nie takich "nie do poprawienia".
            Oczywiście mam na myśli sam proces doprowadzania ich do jako takiego stanu wizualnego bo tych błędów, które popełniłem na samiutkim początku poprawić... lepiej było by zrobić nowe

Skrzynki póki co postoją pewnie do poniedziałku i będę montował przetworniki. Muszę jeszcze pomyśleć nad jakaś podstawką bo te co są teraz to średnio mi się podobają ^^

Pozdrawiam!

Skomentuj

A co one takie krzywe , prosto nie dało się płyt ciąć ??

Skomentuj

nooo - tez cos mi sie wydaje ze krzywo poszlo

ale robota dobra

Skomentuj

Zamieszczone przez toopcool Zobacz posta
                  A co one takie krzywe , prosto nie dało się płyt ciąć ??
                  Nie wiem. Już nie pamiętam jak je składałem ^^

Skomentuj

aaa - szwagier wpadl z trunkiem?

Skomentuj

Nie na temat...
                      8 lat od rozpoczęcia projektu, myślałem że tylko u mnie są takie terminy..

Skomentuj

Zamieszczone przez Vihajster Zobacz posta
                        Tu zapomniane już skrzynki, które za chwilę dostaną nowe... nawet nie nowe tylko w ogóle życie.
                        Podobają mi się.

Co to za fornir?

Skomentuj

Zamieszczone przez Pawel S. Zobacz posta
                          aaa - szwagier wpadl z trunkiem?
                          To co przyniósł dobrze wchodzi ale on wyjść nie chce! :)

Zamieszczone przez Marios Zobacz posta
                          8 lat od rozpoczęcia projektu, myślałem że tylko u mnie są takie terminy..
                          Jak widać nie jesteś sam :)

Zamieszczone przez marian Zobacz posta
                          Podobają mi się.

Co to za fornir?
                          A dziękuję :)
                          Fornir to jesion 0,8mm. Kupiłem chyba najtańszy na popularnym portalu (kiedyś aukcyjnym).
                          Około 9m2 za 80pln czy jakoś tak. Nie jest bez wad, ale zanim dopracowałem technikę jego aplikacji to przynajmniej dwa liście zostały przeznaczone na rozpałkę :)
                          Kleiłem "na żelazko", przy podstawie powstała szczelina (w tym najciemniejszym miejscu pękł) szerokości max 1mm.
                          MDF od kleju w tamtym miejscu pociemniał na tyle, że jest prawie w tak samo ciemny więc tego nie widać (trzeba się naprawdę przyjrzeć).

Wczoraj miałem montować głośniki ale zapomniałem o wytłumieniu... tak więc trochę się to opóźni bo właśnie zamawiam. I zastanawiam się nad wytłumieniem Monacor-a a zwykłą watą filtracyjną do akwarium :glare:
                          Cenowo różnica jest kolosalna, a jeśli chodzi o gęstość to jest 300 do 250 g/m2. Tym bardziej, że nie będę tego raczej wytłumiać i mierzyć, więc póki co sknera ma przewagę nad perfekcjonistą :)

Skomentuj

Czaruję...
                          X