Witam,kolejne suby dla JMZ,tym razem na jednej 15-stce SW.STX.15.4.1200.8.F.S.MC. Obudowa ze sklejki 12mm ze wzmocnieniami,około 100L,bas reflex szczeliniwy,strojenie 35-36Hz,lakierowana Nitromalem,krata i bulpren na froncie. Zaczynam jak tylko dojedzie materiał (w Bydzi niestety jest lekki problem z tym jeśli się wybrzydza,co do rodzaju,jakości materiału jak i jakości cięcia).
Ogłoszenie
Collapse
No announcement yet.
suby estradowe na SW.STX.15.4.1200.8.F.S.MC
Collapse
X
-
Na razie dwie sztuki,jeśli JMZ będzie zadowolony z efektu końcowego to prawdopodobnie zamówi kolejne dwie sztuki. Priorytet był taki aby zachować wymiary wcześniejszych paczek na 2x Eminence kappa pro lf,tak aby dwie mniejsze paczki były wymiarów jednej dużej. Nad strojeniem się jeszcze zastanawiam,prawdopodobnie zrobię regulowane.
Skomentuj
-
Dlatego strojenie zrobię regulowaneJa nigdy nie opieram się tylko na symulacjach,zazwyczaj każdą konstrukcję przerabiałem odpowiednio dla mnie... niestety niekiedy nie mam możliwości przerabiać gotowej konstrukcji lub robić kilka obudów testowych,dlatego też strojenie regulowane w tym przypadku będzie przydatne. Później kolejne takie same konstrukcje będą miały strojenie stałe,takie które najlepiej będzie się sprawdzać.
Skomentuj
-
Kiedyś na plenerze podczas ulewy zostawiliśmy te suby na Kappach postawione na kołach, głośnikami do góry. Co prawda były przykryte plandeką ale okazała się dziurawa. Jak ulewa ustała, podnosimy plandekę i ujrzeliśmy głośniki wypełnione wodą, jak przechyliliśmy paczkę to wylała się jak z wiaderek. Na całe szczęście po wysuszeniu dmuchawą samochodową do materacy i piłek, suby zagrały 3 dniową imprezę i grają do dzisiaj.
Skomentuj
Skomentuj