Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

MTM by me :) czyli ARN-150-05/4 + TM025C1

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Sta-Putem w sprayu, mało wydajny , poszło już jedno opakowanie, a to dopiero tył i nieudane fronty - czyli liczę że jeszcze jedną bym musiał kupić. Także zmienię pewnie na Impact albo Resin.

Skomentuj

klej wicolem potem między 2 grube płyty i jeden ścisk na każde 15x15cm i dokręć aż zajęczy tak myślałem że kontaktem klejone więc po części się nie dziwię po drugie fornir kładziemy po frezowaniu (odliczmy grubość ) wicol penetruje w głąb odrobinę i utwardza troszkę fornir od środka . i połóż na fornir warstwę folii skretch

---------- Post dodany o 20:06 ---------- Poprzedni post o 20:01 ----------

a fronty daj do zeszlifowania szlifierką kalibrującą i naklej od nowa

Skomentuj

fronty już są w spalarni jeden ścisk na 15x15 to by mi dało z 8 ścisków, a mam z 4...

Skomentuj

zawsze uważałem że "moment" pod fornirem to wątpliwa inwestycja ... Potrafi się rozpuścić od rozcieńczalników zawartych w lakierze i zmontować niezły pęcherz na krzywiznach kleję polipropylenem tego "atom" nie ruszy

Skomentuj

Trochę czytałem o klejach, wybór tego był podyktowany jednym ważnym czynnikem - brak zapachu :)
            a impact albo resin ?

Skomentuj

pomiary gotowe
              zaraz podlubie zwrotnice i moze jeszcze dzisiaj cos odslucham

Skomentuj

http://www.cementone.pl/produkty.php?nr=17&gr=7 to jest "wicol" tzn tak się mówi potocznie jest spoko c.d impact stosował bym na krzywiznach ogólnie aplikacja kłopotliwa jeśli chodzi o fornir trzeba się przygotować i mieć jak sprasować elementy

Skomentuj

Czyli tak jak pisałem - Resin W, jeden z dwóch które brałem pod uwagę.

Skomentuj

Zamieszczone przez wrotekpoz Zobacz posta
                    to nie ja robiłem...
                    Ok, myślałem, że Ty. No porażka.

Skomentuj

Projekt tymczasowo wstrzymany ... można w razie co przenieść do kosza

Skomentuj

lepiej nie - bo zapomne zwrotnice ci zrobic :p

Skomentuj

Paweł, czasami zastanawiam się czy do Ciebie nie przyjechać z motywatorem :)
                          A żeby nie było że nic się nie dzieje , zakupiłem otwornicę i tymczasowo będą fronty bez frezów.

Skomentuj

Zamieszczone przez wrotekpoz Zobacz posta
                            Paweł, czasami zastanawiam się czy do Ciebie nie przyjechać z motywatorem
                            jak wydluzysz mi dobe lub sprawisz ze nie bede musial spac to bardzo chetnie

Skomentuj

Zwrotnice dotarły, skrzynki sklejone. Zdjęć brak bo nie ma czym się chwalić, bejce kupiłem za ciemną, fornir przy wycinaniu otworów porysowałem ogólnie do poprawki :)
                              Pawłowi dziękuję za pomoc :)

Skomentuj

Czaruję...
                              X