Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

FGX series by STX (białe membrany)

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Nie wiem jak to tam u Pawła wygląda ale z tego co pamiętam na zdjęciu to oprócz różnicy w wymiarze było to tez troche krzywo przycięte więc ryzyko krzywego zbicia...jak sie myle to mnie popraw Pawle

Skomentuj

te 10 formatek co pokazalem na zdjeciu idzie do wnetrza kolumny. musza wiec byc identyczne. a skoro musze je skrocic do danego wymiaru to musze tak samo skrocic boczne scianki
      dopiero front/tyl moglbym przyciac po sklejeniu

Skomentuj

Chłopaki w żadnym wypadku nie popędzam, pytam tylko z czystej ciekawości - jak idą prace??:)

Skomentuj

W tym tygodniu opublikuję projekt.
          Asustor AS-5002T z MPD + konwerter USB .3lite + DAC PCM1704 by olog + autorskie PRE z PVC + Monobloki Ravlus Amplifilo + kolumny Tatami Audio Hudba

Skomentuj

Oczekuje na te zwrotnice w niecierpliwości :)

Skomentuj

Luszti zostało Ci 5h30min w przeciwnym razie będę czuł się oszukany :P

A tak serio to jak tam Ci sie udaje dokładanie tego drugiego woofera ?

Skomentuj

Drugiego woofera nie będzie, dziś będzie opisany projekt dwóch dróg na jednym midwooferze. Podam tu link.
                Asustor AS-5002T z MPD + konwerter USB .3lite + DAC PCM1704 by olog + autorskie PRE z PVC + Monobloki Ravlus Amplifilo + kolumny Tatami Audio Hudba

Skomentuj

A czemu nie wypalił pomysł na 2.5 drogi ? Nie miałeś czasu na jego wykonanie czy sprawiało to za dużo problemów natury technicznej ?

Skomentuj

Zamieszczone przez waloos Zobacz posta
                    Nie miałeś czasu na jego wykonanie
                    Też. Ale także wydarzenia ostatnich dni na forum skutecznie zniechęciły mnie do bawienia się z tym. A dziś przegiął jeden gość na PW pisząc o godzinie 10:24
                    O której będą te projekty?
                    Nic tylko daj...

Skomentuj

luszti, poczekaj jeszcze troche. ludzie sie uspokoja, a ja moze za tydzien zrobie swoje skrzynki

Skomentuj

http://diyaudio.pl/showthread.php/21...384#post351384

Skomentuj

A już miałem pisać żebyś nie publikował, mógłbyś zainteresowanym powysyłać pomiary niech się sami bawią w SW. Ty byś tylko korygował i naprowadzał na odpowiedni tor, Ci bardziej cierpliwi by się czegoś nauczyli, a mniej cierpliwe sępy dały by spokój (chyba).

Skomentuj

Nie na temat...
                            fajna fajna sprawa, na 90% kupie te wysokotonówki (potrzebuje do pracy mgr) a potem tylko dokupić nisko-średnie i mamy zestawik :)
                            Albo nie, może coś samemu zaprojektować. Z czym jeszcze można było ożenić T.STX.4.1.200.8.F.A.PC.X ?
                            Last edited by LuSzTi; 27.05.2013, 07:03.

Skomentuj

Nie na temat...
                              A jak to cenowo ma wyglądać ?
                              Może http://www.audiowitowa.pl/pl/p/SB15NRXC30-8/84 albo coś na wavecorze, daytonie ? Jak ma być w cenie tego stxa to może być ciężko, jakiś monacor ?
                              Sprecyzuj wymagania i chłopaki pewnie Cie zarzucą propozycjami :)
                              Last edited by LuSzTi; 27.05.2013, 07:03.

Skomentuj

Nie na temat...
                                Zamieszczone przez El_liero Zobacz posta
                                fajna fajna sprawa, na 90% kupie te wysokotonówki (potrzebuje do pracy mgr) a potem tylko dokupić nisko-średnie i mamy zestawik
                                Albo nie, może coś samemu zaprojektować. Z czym jeszcze można było ożenić T.STX.4.1.200.8.F.A.PC.X ?
                                Kup sobie Wavecory TW30, ja jeszcze przez chwilę (idą już do kolumn dla klienta) mam wersję WA10 i jak za cenę to rewelacyjny głośnik.
                                Zasadniczo do STX'a musisz mieć midwofer, który zagra do 2,5-2,7kHz, z Wavecorem można zejść niżej - 2,3-2,4kHz.
                                Pytanie jaką kasę chcesz wydać...?

Skomentuj

Nie na temat...
                                  No właśnie, dotyczy dyskusja tego tematu czy nie? Bo nie wiem gdzie kontynuować zapytanie o nowy/inny midwoofer pod ten STX. Według mnie na pierwszej stronie jest cały projekt, bez zbędnych pytań, a dalsze strony moga zawierać pytania jak chociażby propozycje zamiany któregoś z przetworników na inny. Oczywiście dalsze konstruowanie zwrotnicy, obudowy itp rozpocząłbym w innym wątku jak tylko kupię przetworniki.
                                  LuSzTi Wavecor odpada, bo chciałem zostawić kopułkę STX'a a zmienić dół. :) Więc co do ceny to coś z lepszych midwooferów. Tylko teraz nasunęło mi się pytanie czy do kopułki 60zł warto dawać dół za 200zł. :) ...

Skomentuj

Nie na temat...

Zamieszczone przez El_liero Zobacz posta
                                    Tylko teraz nasunęło mi się pytanie czy do kopułki 60zł warto dawać dół za 200zł
                                    pytałem się wcześniej jak wypada ten tweeter w porównaniu do topowego AWXa, gdybyśmy uzyskali takie informacje i ten tańszy nie okazałby się wiele gorszy to można by coś kombinować z lepszym wooferem. chociaż chyba wartość zestawu w dużej mierze określa to jak gra tweeter, więc chyba lepiej kase wpompować w niego.

Skomentuj

Witam,

dj_zibi wyraził swoją opinię w innym miejscu. Czy ktoś jeszcze oprócz niego ma coś do napisania na podstawie własnych odsłuchów o FGX + T.STX.4.1.200.8.F.A.PC.X ?

Pozdrawiam,
                                      Jacek Zieliński

Skomentuj

Mam pytanko do Pawla S. czy płyta HDF na całość jest konieczna? czy zostawić wymiary z Twojego projektu i czy mogę sobie darować hdf?
                                        Jeszcze jedno pytanko jaki fornir polecacie i ile trzeba kupić żeby starczyło na te kolumny.
                                        Sory za głupie pytania, ale to moje pierwsze kolumny diy :p

Skomentuj

HDF nie jest konieczny
                                          ja oklejam calosc HDFem bo chce to lakierowac. a ze mam z dawnych lat zle doswiadczenia z tzw efektem klawiszowania, to wole sie zabezpieczyc

ale polecam HDF przynajmniej na gorna scianke!

na pierwsze kolumny to jakis swiezy krajowy fornir. kup wiecej niz potrzeba bo cos popsujsz :p

Skomentuj

Czaruję...