Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Subwoofer SW.STX.12.2.500.2x2.F.S.PP + H250

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Zamieszczone przez Pawel S. Zobacz posta
    [url]63mm vs 71mm - gratuluje pomyslu ;]
    Tym spodobem zrobilem kilka tuneli br i jakoś udało mi sie to dopasować.
    Tymbardziej ze jeśli ktoś chce niskiego basu to i strojenia ponizej 28hz taka mała rurka nie osiagnie...

Skomentuj

Jezeli chcesz obciac tunel az tak bardzo zeby pasowala PCVka to juz lepiej zrobic profil z mdfu do rury.

Skomentuj

Co masz na myśli pod hasłem profil? Bo mi się kojarzy z kształtownikiem stalowym- prostokątny przekór- ślusarskie zboczenie, a to raczej nie pasuje.

Skomentuj

Przypomnij sie po 22 to wkleje zdjecie.
          Powiedzmy od srodka frezujesz na 7-8mm zaglebienie na rure. Montujesz na wcisk.
          Od zewnatrz robisz mniejszy otwor. Frezem z lozyskiem wyrownujesz otwor do srednicy rury. Na koniec jediesz frezem zaokraglajacym z lozyskiem. I masz ladnie wygladajacy, praktyczny koniec tunelu

Skomentuj

Aaaaa o to chodzi... pomysł dobry tylko nie dysponuje frezarką.

Skomentuj

to jak zrobiles idealnie okragle otwory pod tunele?
              przeciez tam jest bardzo waska tolerancja zeby to dobrze zamocowac

http://diyaudio.pl/showthread.php/19...-DALI-LEKTOR-2 tutaj masz przyklad takiego tunelu

Skomentuj

Człowiek daje Ci zlecenie na skrzynki to marudzisz, że nie masz czasu a za chwile widzi jakie czasochłonne patenty robisz... :P Jakieś nieporozumienie... :)

Skomentuj

Wycinałem otwory wyżynarka a obrabialem pilnikiem i papierem ściernym ...

Skomentuj

Zamieszczone przez dolphin123 Zobacz posta
                    Człowiek daje Ci zlecenie na skrzynki to marudzisz, że nie masz czasu
                    no niestety taki glupi paradoks :/

Zamieszczone przez _NATAN_5064 Zobacz posta
                    Wycinałem otwory wyżynarka a obrabialem pilnikiem i papierem ściernym ...
                    HD-18 duzo latwiej sie montuje

Skomentuj

Chyba kupię HD 27, podziele ma pół w środek pcv i koniec będzie ładnie zaokrąglony.

Skomentuj

Na dzień dzisiejszy wzmacniacz został uruchomiony Zbig 3,0 na 3 parach zagrał, obudowa złożona na 95% zostało przedłużyć jeszcze bass rurki. no i jeszcze zmontować wzmacniacz w sensową całość i w włożyć w obudowę i wykończyć ją jakoś. Odsłuch wstępny zrobiłem i jestem zadowolony,

Skomentuj

Czaruję...
                        X