Niestety przy twojej metodzie mój fornir się kruszy.
Ogłoszenie
Collapse
No announcement yet.
Akkus y4
Collapse
X
-
hermes - tak bywa przy niektorych fornirach - po prostu grubosć forniru obejmuje jego 2 "warstwy" i przyklejona częśc włokien drewna sie trzyma dobrze a ta górna - "luźna" pęka i strzępi. Wtedy najlepiej dociąc troche dalej nożykiem/skalpelem (ostrym ) a potem doszlifować papierkiem ściernym na półokrągłym, sztywnym przedmiocie.
Skomentuj
-
aeron, oczywiście masz racje. Mój powyższy post, miał emanować lekkim sakrmazmem.
Zamieszczone przez aeron Zobacz postanajlepiej dociąc troche dalej nożykiem/skalpelem (ostrym ) a potem doszlifować papierkiem ściernym na półokrągłym, sztywnym przedmiocie.marcinsywala.pl
Cambridge Audio Stream Magic 6 | Power Amplifier Class D Hypex 2x Ncore NC2k | T29MF001 + MW16P-4 + 2xTIW 200 XS
Skomentuj
-
Zamieszczone przez Hermes Zobacz postaZrób kit. Zmieszaj pył z forniru z lakierem lub klejem.
Skomentuj
-
-
Zamieszczone przez lklukasz Zobacz postaWidzę, ze całe Pomorze sie w akkusie zaopatruje :)
Michała znasz z audiomanufaktury?
Skomentuj
-
Zamieszczone przez Iceman Zobacz postaI jak tam wrażenia odsłuchowe po złożeniu? Napisz parę słów jak to gra.
Jak dla mnie jest super, wysokie tony jak dla mnie to na pograniczu z odczuciem ostrego grania. Średni tony to jest to czym mnie zachwyciły, lepiej niż Usher Audio 8935A. Nie wiem czy dobrze ale określił bym je jako bardzo dynamiczne i szczegółowe. Co do dolnego pasma to nie mam tu mowy o jakimś zamulaniu jest sprężyści i nisko mam wrażenie jak bym słuchał większych kolumn pewnie to zasługa 2,5way.
Jedyne co mi pozostało to jeszcze pobawić się z akustyką pokoju :). Pierwsze co mnie zaskoczyło ,że lepiej grają gdy są skierowany tak na pkt.przecięcia 1m za głową. Ale zapewne ma tutaj wpływ akustyki pomieszczenia.
Skomentuj
Skomentuj