Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Akkus y4

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Niestety przy twojej metodzie mój fornir się kruszy.

Skomentuj

Dziwne rzeczy
      marcinsywala.pl
      Cambridge Audio Stream Magic 6 | Power Amplifier Class D Hypex 2x Ncore NC2k | T29MF001 + MW16P-4 + 2xTIW 200 XS

Skomentuj

hermes - tak bywa przy niektorych fornirach - po prostu grubosć forniru obejmuje jego 2 "warstwy" i przyklejona częśc włokien drewna sie trzyma dobrze a ta górna - "luźna" pęka i strzępi. Wtedy najlepiej dociąc troche dalej nożykiem/skalpelem (ostrym ) a potem doszlifować papierkiem ściernym na półokrągłym, sztywnym przedmiocie.

Skomentuj

aeron, oczywiście masz racje. Mój powyższy post, miał emanować lekkim sakrmazmem.

Zamieszczone przez aeron Zobacz posta
          najlepiej dociąc troche dalej nożykiem/skalpelem (ostrym ) a potem doszlifować papierkiem ściernym na półokrągłym, sztywnym przedmiocie.
          Łudziłem się, że jest to oczywiste
          marcinsywala.pl
          Cambridge Audio Stream Magic 6 | Power Amplifier Class D Hypex 2x Ncore NC2k | T29MF001 + MW16P-4 + 2xTIW 200 XS

Skomentuj

Strasznie mi się ten fornir kruszy na takie igły, czy odpadające igły podczas szlifowania można potem jakoś wypełnić np twardym woskiem który sprzedają w bloczkach ?

Skomentuj

Zrób kit. Zmieszaj pył z forniru z lakierem lub klejem.
              marcinsywala.pl

Skomentuj

Zamieszczone przez Hermes Zobacz posta
                Zrób kit. Zmieszaj pył z forniru z lakierem lub klejem.
                Dosyć ciemny wychodzi ten kit ale zobaczę jak będzie wyglądać za 24H.

Skomentuj

Każde uzupełnianie forniru przed nakładaniem lakieru lub wosku to rzeźba w kale. Trzebe po prostu uważać i delikatnie szlifować lub przykleić taśmę.

Skomentuj

Wymieszałem pył z forniru z woskiem efekt jest ładny :)

---------- Post dodany o 19:09 ---------- Poprzedni post o 19:01 ----------

Tak się prezentują w całości. Na dniach postaram się zrobić ładne zdjęcia.

Skomentuj

Ładnie wyszły podobają mi sie proste skrzynki
                      Ale te przezroczyste membrany bleee...
                      DAC .3lite AD1865 | Accuclone E450 | BMS 4524 + 18sound XT120 horn + Sonido SFR 175 AlNiCo + Eminence Alpha 15a - 99% progress… | SBA TW29BN-B + 15M4531 + 2x 18W8531 - 1% progres...

Skomentuj

Bardzo ladne :-) a te glosniki na zywo wygladaja duzo lepiej :-)
                        <iframe width="400" height="435" src="https://zrzutka.pl/u3nedj/widget/2" frameborder="0" scrolling="no"></iframe>

Skomentuj

Zamieszczone przez artur008 Zobacz posta
                          Wymieszałem pył z forniru z woskiem efekt jest ładny :)

---------- Post dodany o 19:09 ---------- Poprzedni post o 19:01 ----------

Tak się prezentują w całości. Na dniach postaram się zrobić ładne zdjęcia.

Jak to się trzyma na sam wosk ?

Skomentuj

Wosk stwardniał i ładnie się trzyma.

Skomentuj

Widzę, ze całe Pomorze sie w akkusie zaopatruje :)
                              Michała znasz z audiomanufaktury?
                              Juz mi sie nie chce...

Skomentuj

Zamieszczone przez lklukasz Zobacz posta
                                Widzę, ze całe Pomorze sie w akkusie zaopatruje :)
                                Michała znasz z audiomanufaktury?
                                Tak :)

Skomentuj

I jak tam wrażenia odsłuchowe po złożeniu? Napisz parę słów jak to gra.

Skomentuj

Zamieszczone przez Iceman Zobacz posta
                                    I jak tam wrażenia odsłuchowe po złożeniu? Napisz parę słów jak to gra.
                                    Nie wiem czy jestem dobrą osobą do oceniania.
                                    Jak dla mnie jest super, wysokie tony jak dla mnie to na pograniczu z odczuciem ostrego grania. Średni tony to jest to czym mnie zachwyciły, lepiej niż Usher Audio 8935A. Nie wiem czy dobrze ale określił bym je jako bardzo dynamiczne i szczegółowe. Co do dolnego pasma to nie mam tu mowy o jakimś zamulaniu jest sprężyści i nisko mam wrażenie jak bym słuchał większych kolumn pewnie to zasługa 2,5way.

Jedyne co mi pozostało to jeszcze pobawić się z akustyką pokoju :). Pierwsze co mnie zaskoczyło ,że lepiej grają gdy są skierowany tak na pkt.przecięcia 1m za głową. Ale zapewne ma tutaj wpływ akustyki pomieszczenia.

Skomentuj

To napisz może jeszcze jakie Twoim zdaniem są ich słabe strony.

Skomentuj

Małą efektywność i większym pomieszczeniu (20m2+) będzie brakowało dołu.

Skomentuj

Dobry piec i powinno być fajnie. Miałem kiedyś Usherki S520 i fajnie grały, to ta konstrukcja podłogowa powinna też dać sporo radości.

Skomentuj

Czaruję...
                                          X