Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Vifa + Morel faza

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

- - - - - aktualizacja - - - - -

Zamieszczone przez Artmag Zobacz posta
    Jeżeli chcesz to wyślij mi pliki z pomiarami plus wymiary obudowy a zobaczymy czy da się coś wyskrobać.
    pewnie, wieczorem postaram się wysłać pomiary, mam w sw i w holmie, w sw wyglądają nie bardzo pewnie dlatego że bez wygładzania.

- - - - - aktualizacja - - - - -

Zamieszczone przez Patefil Zobacz posta
    Na Twoich pomiarach masz dość wysoki poziom szumów, spróbuj go obniżyć i zrób pomiar z mniejszej odległości.

]
    teraz wiem co to za krzaczory się pojawiają jak puszczam pomiar a wzmak zapomniałem załaczyć:-), może trzeba głośniej zrobić będzie lepiej

Wczoraj poniownie troszkę się pobawiłem, myslę zobaczę co będzie jak dam 3 rząd na góre, w sumie nic nie dało, więc spróbowalem dać rownolegle rezystor do drugiego kondensatora, efekt nawet ciekawy, choć po powrocie na zrotkę 2rząd na 2rząd, jakoś zbytnio tej róznicy nie słychać, miałem wrażenie ajkby średnicę wcięło, lecz na drugich rżedach jest tak samo. Więc stweirdziłem widocznie tak jest ngrany utwór na którym próbowałem.
    poniżej link do pdf ze zwrotką

tym razem podłogę wytłumiłem grubym kocem wełnianym, wszystkie krawędzie w najbliższym polu poprzykrywałem ręcznikami by zlikwidować ewentualne odbicia, jakoś te pomiary zbytnio się nie różnią, jakieś pomiary wrzucę wieczorem.

Panowie jak to jest ztym reverse null, udało mi się zrobić głeboki na ok 35dB, jednak słuchowo brzmi to jakoś mniej przyjemnie nić revers na ok 20dB. Oczywiście słuchane z zgodna fazą
    Last edited by fader_audio; 23.06.2014, 08:21.

Skomentuj

Zastanawiam się jeszcze, wysokiego nie tłumić tak jak polecił LkLukasz tylko rezystorem szeregowym za zwrotnicą, to obniża poziom na wyższych częstotliwościach, tu może być sznasa na podniesienie tego dołka na srednicy w granicach 3kHz

Skomentuj

Jak możesz to i z Holma i SW niewygładzone poproszę (Najlepiej w RAW ) impedancję razem z wymiarami obudowy(wymiary frontu ) i umiejscowienie głośników.
        Last edited by Artmag; 23.06.2014, 11:44.

Skomentuj

Artmag zauważyłem u mnie w sw dziwną rzecz. jak mierzę wyokotonówke w onaxis zakres powyżej 10kHz zaczyna dośc mocno opadać, natomiat w pomiarze ze zwrtonicą cąłej kolumny ten zakres zaczyna się wznosić i przypomina to co na moich obrazkach, oczywiście z dużym grzebieniem. to może być problem z ustawiem czegoś???

Skomentuj

Ja mierzę w Arta i przenoszę do innego programu. Sprawdzam w Arta i Holm. Muszę zaopatrzyć sie w jakąś lepszą kartę.

Skomentuj

ja chyba też musze jakąs kartę muzyczną kupić, kolega tu miał rację mogę miec zbyt duży szum. właśnie szykuje pliki do wysyłki na priv. powysyłam co dam radę.

Skomentuj

Czaruję...
              X