No własnie - co to?
Ogłoszenie
Collapse
No announcement yet.
Subwoofer For Poor People ;)
Collapse
X
-
Tak Paweł... W7 :)
Zamieszczone przez marianPo raz kolejny trzeba się dopytywać...
Nie można od razu napisać?
Wiem że pisałeś "jak ktoś będzie zainteresowany to zapyta"... ale to trochę dziwne, nie sądzisz?Juz mi sie nie chce...
Skomentuj
-
Zamieszczone przez lklukasz Zobacz postaTak Paweł... W7
Zamieszczone przez benek25 Zobacz postaJest Lepszy od W7.
Skomentuj
-
posiadam XLS'a z MB Scana w 20 litrach. Od jakiegoś czasu posiadam nowy przetwornik analogowo-cyfrowy i kopara w dół jak wczoraj to wszystko spiąłem. O buczeniu raczej nie ma mowy, o zamulaniu także:-) Jest naprawdę ciekawie;-) Wrzucę za jakiś czas w gotowe konstrukcje o ile czas pozwoli. Wcześniej byłem średnio zadowolony, ale wymiana przetwornika strasznie dużo wniosła, czego bym się kompletnie nie spodziewał..
Skomentuj
-
Spoko ,że coraz wiecej ludzi docenia w7 jak 3 lata temu budowałem swojego suba niebyło takiego entuzjazmu. Słyszałem wypowiedzi ,że to pompka i muł . Przeważnie od ludzi , którzy go nigdy niesłyszeli. Cena dla mnie fenomenalna - jak za 3 lata zadowolenia . A doceniaja go przeważnie konstruktorzy i ludzie ktorzy niejedno słyszeli.
Skomentuj
-
Dlaczego akurat W7 z RSS Arturos, a nie naprzykład z UM-12 albo UM15. Daytona RS390 niesłyszałem ,ale jak firmę bardzo poważam bo z głośnikami miałem niejednokrotnie doczynienia. Rozebrałem kiedyś na czynniki pierwsze kolumny Martina Logana z serii Motion i właśnie tam znalazłem ribon tweater i midbass od daytona, jeszcze gdzieś mi schemat crossovera został. Jak cię bedzie interesowało to za jakiś czas mogę powiedzieć ci jak wypada W7 w bespośredniej konfrontacji z Eminence Lab 12C.
Skomentuj
-
RSS390 jest na razie najbardziej prawdopodobnym przetwornikiem na jakim chciałbym zbudować kiedyś suba dla siebie i zastanawiam się czy może być coś jeszcze lepszego. O W7 do tej pory nie słyszałem, ale znalazłem na AS temat o budowie suba na W7 i nikt nie stwierdził, że to idealny głośnik do suba :( ale może dlatego, że nikt go nie słyszał.
Na niekorzyść W7 przemawia fakt, że jest ponad 3x droższy niż RSS390, więc za cenę samego przetwornika W7 można mieć kompletny sub ze wzmacniaczem na RSS390.
PS. Chętnie zobaczę porównanie z Eminence Lab, bo też się kiedyś nad nim zastanawiałem.Last edited by Arturos; 01.11.2014, 13:42.
Skomentuj
-
Zamieszczone przez Arturos Zobacz postana AS temat o budowie suba na W7 i nikt nie stwierdził, że to idealny głośnik do suba
i nie jest to najlepszy glosnik na swiecie... tylko chyba jedyny ktory laczy jakosc z ogromnym cisnieniem
Zamieszczone przez Arturos Zobacz postaNa niekorzyść W7 przemawia fakt, że jest ponad 3x droższy niż RSS390
ale mozna kupic tanio uzywke. np csbiczek mial tak
Zamieszczone przez Arturos Zobacz postaPS. Chętnie zobaczę porównanie z Eminence Lab, bo też się kiedyś nad nim zastanawiałem.
Skomentuj
-
-
Zamieszczone przez marian Zobacz postaI jak tam postępy?
Skomentuj
Skomentuj