Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Projekt i-AMP

Collapse
Ten temat jest przyklejony.
X
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Zamieszczone przez awdek Zobacz posta
    Czy jest schemat do OPS 2 ? W pliku z pcb niestety nie został zamieszczony. Pozdrawiam
    To wszystko co mam, muszę pozbierać resztę śmieci do każdego OPS-a.

OPS2 Schemat i prasowanki.rar

Skomentuj

nik156
      Jak masz to wklej schemat do OPS2. Ja juz nie mam dokumentacji na dysku. Generalnie cala dokumentacja jaka mialem z eagla poszla razem z dyskiem twardym.

Przyszla dzisiaj paczka z tme, skonczylem lutowac zasilaczyki pomocnicze do lampki. Jakos tak lyso wygladaja bez LEDow, trzeba bedzie jakies dodac

i-AMP ,i-PSU, i-SMPS, i-KTO TAM WIE CO JESZCZE
      https://www.facebook.com/IAMP-260036317687611/

Skomentuj

Zamieszczone przez borys Zobacz posta
        Jak masz to wklej schemat do OPS2.
        Podesłałem plik w moim poście, cała dokumentacja jest w pliku.

Dodaj ledy koniecznie Tylko nie niebieskie :)
        Last edited by marcin55246; 21.09.2017, 15:10.

Skomentuj

Czy IPS Symetri potrzebuje radiatora spinającego termicznie tranzystory Q1, Q2, Q3, Q4? Ułożenie ich na płytce wygląda, jakby tak właśnie miało być.

Skomentuj

Podziękowania Koledze Marcinowi za udostępnienie schematu do Ops2. Czy ktoś z was posiada płytkę pcb do Ops2 ?

Skomentuj

wiorekw
              Tak przykrec pomiedzy wspomniane tranzystory kawaleczek blaszki.

awdek
              No niestety ja nie mam juz OPS2 plytek, podpytaj moze Lusztiego

Skomentuj

Zamieszczone przez awdek Zobacz posta
                Podziękowania Koledze Marcinowi za udostępnienie schematu do Ops2. Czy ktoś z was posiada płytkę pcb do Ops2 ?
                Już pytałem w ogłoszeniach, nikt nie ma na sprzedanie.
                Jeśli sam nie umiesz wytrawić, zleć to komuś. Poszukaj na aledrogo, są oferty odnośnie zrobienia PCB.

Skomentuj

Quasi VSHA - mozna powiedziec ze juz mozna grzac zelazka i lutownice. Ponizej kompletny projekt z prasowankami. W razie jakiegos updejtu najbardziej aktualna wersja bedzie na stronce ponizej:

http://i-amp.cba.pl/?quasi-vsha

Dzisiaj walkowalem IRFP250N vs IRFP240.
                  Załączone pliki
                  Last edited by borys; 23.09.2017, 20:52.

Skomentuj

BOM-a wrzucisz? Bo tak czytać ze schematu to ciężko trochę.

Skomentuj

Zamieszczone przez marcin55246 Zobacz posta
                      BOM-a wrzucisz? Bo tak czytać ze schematu to ciężko trochę.
                      A widzisz zapomnialem go zrobic. Juz jest
                      Załączone pliki

Skomentuj

Zamieszczone przez nik156 Zobacz posta
                        Może ją powinienem skończyć z myśleniem i wymienić wszystkie aktywne elementy?
                        No i z pomocą Borysa się udało. Po przelutowaniu całości dalej uszkadzało mi mosfeta. Okazało się że trzeba było zwiększyć czas narastania napięcia referencyjnego (zmieniłem kondensator 2.2 na 22uF). Najwyraźniej przy zwiększonym kondensatorze końcowym, prąd udarowy powodował przebicie. Po usunięciu usterki przerobiłem jeszcze on zasilacze na stabilizowane i sobię teraz słucham. Fajnie jest :)

Skomentuj

Zamieszczone przez borys Zobacz posta
                          podpytaj moze Lusztiego
                          Jak coś to mam 4 sztuki :) A że udało się uruchomić inne wzmaki to spokojnie te płyteczki mogę oddać :)
                          Asustor AS-5002T z MPD + konwerter USB .3lite + DAC PCM1704 by olog + autorskie PRE z PVC + Monobloki Ravlus Amplifilo + kolumny Tatami Audio Hudba

Skomentuj

Czyje?:)
                            http://allegro.pl/wzmacniacz-hybrydo...4.html#thumb/1 (Wzmacniacz hybrydowy - I-AMP 100 + IPS z ECC88)

Skomentuj

Witam , kolejny i-amp 100 powstaje w wersji na tranzystorach bipolarnych wejściówki bg7 i vsha na rezystorach dale rn kondensatory silver mica nichicon mouse fine gold, vishay , JFX premium film cap , Audiophiler Ciekawe czy zadziała na dużym prądzie spoczynkowym . Może ładnie zagrałoby w klasie A te pierwsze kilka lub kilkanaście wattów

- - - - - aktualizacja - - - - -

Last edited by rysiu126; 27.09.2017, 22:02.

Skomentuj

Słuchajcie pamięta ktoś które mundorfy były polecane na wejściowe?
                                LuSzTi zdaje się dał białe mcapy (kilkanaście zeta).
                                Ktos pisał ze czarne dały jeszcze lepszy efekt. Jaki to był model.
                                Ipsy moje to Jetfire i na ecc82.

Skomentuj

Zamieszczone przez pierotez Zobacz posta
                                  Ktos pisał ze czarne dały jeszcze lepszy efekt. Jaki to był model.
                                  Jeśli czarne i foliowe to Supremy, ale to już wielkie i drogie.
                                  Asustor AS-5002T z MPD + konwerter USB .3lite + DAC PCM1704 by olog + autorskie PRE z PVC + Monobloki Ravlus Amplifilo + kolumny Tatami Audio Hudba

Skomentuj

Kuna nie mogę znaleźć postu. Ktoś pisał że ewidentnie czarne zamiast mcapów! Były 3x droższe.
                                    Ze strony Mundka wychodzi mi że Mcap ZN albo właśnie Supreme.
                                    Podziękował.

Skomentuj

Nie mogę edytować to napiszę jeszcze. Na AS ktoś polecał czerwonego Jantzena.

Skomentuj

Czy wejściówka A9 ma większe wzmocnienie niż Symetrii? Aktualnie korzystam z tej drugiej i stwierdzam, że moje źródło ma słabszy sygnał niż standardowo i muszę rozkręcać potencjometr prawie na maksa.

Skomentuj

Na wejscie czerwony jantzen będzie dobrym wyborem. Chyba, że źródło pozwala bez :-)

Skomentuj

Czaruję...
                                          X