Teraz jak się przyznales to nie ma co liczyć na okazję bo wszystkie będą sprzatniete
Ogłoszenie
Collapse
No announcement yet.
Projekt i-AMP
Collapse
Ten temat jest przyklejony.
X
X
-
A ja sobie właśnie kupiłem radiatorki. Taki: http://olx.pl/oferta/radiator-alumin...tml#ac5b07ef6e na pół. Właściwie można by wrzucić do okazji... Niezbyt duża wysokość żeber, ale za to gęściej niż zwykłe. Gruba płyta podstawy (podobno 9mm, nie mierzyłem, ale na oko się zgadza) Podobno z jakiegoś rezonansu magnetycznego. Dość ciężkie. Dostałem za 40zł. Nawet nie ma dużo dziurek, optycznie nadaje się do dania go na zewnątrz. Po przecięciu została długość 230.
Skomentuj
-
Rożnica polega na tym że trafo jest praktycznie bezgłośne i mniej sieje zakłuceń ze względu na ekran. Na zwykłym jak jest cisza słychać buczenie trafa. Jak ktoś ma wersję audio to wie w czym rożnica. A grać to będzie i na byle czym, trafo z technicsa te owalne z czarnym rdzeniem buczy dość głośno.
Skomentuj
-
Zamieszczone przez Roman71 Zobacz postaRożnica polega na tym że trafo jest praktycznie bezgłośne
Skomentuj
-
Zamieszczone przez Roman71 Zobacz postatrafo z technicsa te owalne z czarnym rdzeniem buczy dość głośno.
- - - - - aktualizacja - - - - -
Najwazniejsze w trafie to to, zeby je umiescic w odpowiednim miejscu i pod odpowiednim katem. Tak aby mialo minimalny wplyw na sygnal audio. Niestety malo kto rozmieszcza elementy wzmacniacza tesujac je na ucho tylko ustawia tak zeby miescilo sie ladniej.
- - - - - aktualizacja - - - - -
Zamieszczone przez borys Zobacz postaNie bedzie klasy D.
Jak chcesz to kup sobie cos na IRS, sprawdzone i dobre.
Mam tez projekt na IRS z opcja podwojnego sprzezenia zwrotnego i pracy w ukladzie UcD plus zabezpieczenia. Ptytka lezy i czeka od roku a moze nawet dluzej :( Zbyt wolno konstruuje aparature do pomiarow klasy D, to niestety nie takie proste.
Skomentuj
-
Listy wg których można lutować płytki z ZZ oraz części/płytki, które mi zostały > http://diyaudio.pl/showthread.php/25...406#post451406
Pozdrawiam.
Skomentuj
-
Roman71
Mam juz od kilku miesiecy wytrawiona taka plytke pod mosfety ale narazie nie zanosi sie ze bede ja lutowal.
Nastepna plytke zamierzam zrobic uniwersalna tak zeby mozna bylo na jednej dac albo BJT albo mosfety (bedzie potrzeba tylko kilka zworek zalutowac i wywalic jeden wtornik).
irek
Ciezko teraz cos wykminic w klasie D DIY, jest duzo gotowych projektow + sam projekt i testy to jest naprawde kupa roboty, prototypy, inwestycje w kolejne czesci, badania ehh, dla mnie temat nie do przeskoczenia.i-AMP ,i-PSU, i-SMPS, i-KTO TAM WIE CO JESZCZE
https://www.facebook.com/IAMP-260036317687611/
Skomentuj
-
Zamieszczone przez irek Zobacz posta
Dla bardziej zaawansowanych moge udostepnic moj projekt klasy D. Calkowicie na popularnych elementach, bez specjalizowanych kosci, plytki tez mam.
Mam tez projekt na IRS z opcja podwojnego sprzezenia zwrotnego i pracy w ukladzie UcD plus zabezpieczenia. Ptytka lezy i czeka od roku a moze nawet dluzej :( Zbyt wolno konstruuje aparature do pomiarow klasy D, to niestety nie takie proste.może ktoś sie skusi na testy albo skrytykuje chociaż
Skomentuj
-
Z borysem razem robimy opis każdej wejściówki i OPS. Pomysł jest taki, żeby założyć nowy temat z I-AMPem a w nim:
- jeden post - jeden OPS/IPS a w nim:
* opis działania
* opis składania/montażu
* opis uruchomienia
* pomiary z oscyloskopu
* zdjęcie płytki (z gerbera)
* schemat
* załącznik ze schematem oraz prasowanką w PDFie
kolejny post > inny OPS/IPS. Dyskusja by była w tym temacie (Projekt i-AMP), a same konkrety w tamtym nowym temacie (dostęp do pisania miałby tylko borys).
Można powiedzieć, że 50-60% zrobione. Wyczarujcie borysowi czas to będzie szybciej :)
Skomentuj
-
Dobry opis, to większość sukcesu. Nawet początkujący zainteresują się projektem, co pociąga za sobą popularność. Już pisałem wcześniej, żeby to nawet wysłać do EP, tylko właśnie trzeba opis :)
A szukanie potrzebnych inf. w całym temacie to nie lada wyzwanie :) Tutaj by się przydała właśnie opcja "edytuj" bez ograniczenia czasowego.
Skomentuj
-
Jak by sie dalo to bym mogl edytowac pierwszy post ale chyba tak sie nie da.
Opisy juz byly wklejane pare razy.
Napisze je jeszcze raz i moze sie uda kogos poprosic zebym mogl zmienic pierwszy post to sie zamiesci i bedzie ladnie cacy.
A tym czasem przyszly mi male wskazoweczki
i-AMP ,i-PSU, i-SMPS, i-KTO TAM WIE CO JESZCZE
https://www.facebook.com/IAMP-260036317687611/
Skomentuj
Skomentuj