Panowie do rzeczy. Czy i kiedy zamówienie zbiorowe? Co będzie obejmować owe wyczekiwane zamówienie. Proszę o podanie wymiarów PCB od I AMP100, czekam pokornie jednocześnie niecierpliwie na publikacje.
Ogłoszenie
Collapse
No announcement yet.
Projekt i-AMP
Collapse
Ten temat jest przyklejony.
X
X
-
Zamieszczone przez Adzik94 Zobacz postaBorys ale z Ciebie czarodziej.
Płytki profesjonalne a iAMP100 wyglada jak wyjety z jakiegoś markowego amplitunera.
Skomentuj
-
Zamowienie bedzie jak sie ogarne z lutowaniem tego co zamowilem w formie prototypu (jeszcze mi sie wala troche plytek po stole jak by ktos chcial).
Plytka stereo ma 100mm x 200mm
Zasilacz 100mm x 115mm
IPS 70mm na 60mm
Musze co nieco poustawiac niektore rezystory i posprawdzac czy wsio bangla jak nalezy.
Lampeczka gra bardzo fajnie, zeby robic jakies konkretniejsze porownanie to musze skonczyc monitory 3way, tylko kiedy ja to zrobie (zostalo zwrotnice dopracowac)....
UfffLast edited by borys; 22.04.2016, 20:16.i-AMP ,i-PSU, i-SMPS, i-KTO TAM WIE CO JESZCZE
https://www.facebook.com/IAMP-260036317687611/
Skomentuj
-
Nie na temat...Zamieszczone przez borys Zobacz postamusze skonczyc monitory 3way
Skomentuj
-
Burczybas jest z tylu, od frontu narazie siedza seas22tff dayton rs125 i mds08. Takie mocno niedrogie zestawienie ale zapowiada sie bardzo fajnie. Jak mi sie nie spodoba to tylko sobie frontowa deske dorobie i po sprawie.i-AMP ,i-PSU, i-SMPS, i-KTO TAM WIE CO JESZCZE
Skomentuj
-
dolphin123
A co taki kiepski ten 22mm szmaciany seasik ??
Metalowy w miare daje rade. Musze miec tam cos w miare taniego albo cos dobrego z siatka. Moje dzieciaki wiedza ze sie palcow nie pcha w wysokotonowke ale juz dzieciaki od sasiadow nie i tutaj mam klopot jak cholera.
Podrzuc jakas propozycje - zrobie moze pozniej wersje V2.i-AMP ,i-PSU, i-SMPS, i-KTO TAM WIE CO JESZCZE
Skomentuj
-
Mala informacja odnosnie podlaczenia masy do wejsciowek do iampa100.
Po lewej stronie sa dwa otworki ktore nalezy zlaczyc zworka, masa bedzie sobie plynac przez metalowy dystans (ja daje 2x 10mm na wysokosc). Zlacze IPS latwo jest wykonac z standardowych pinow z rastrem 2.54mm, ja po prostu ''postawilem'' gniazdo z OPS na zlaczu pinowym (wkleje jutro fotke zeby bylo wiadomo ''o so choźi" ) i zlutowalem do kupy.
Na plytce samego wzmaka dopatrzylem sie jednej buby --> mianowicie uciekl mi opis kondensatorka C30 (zaznaczone na zolto).
Zlacza na plycie to DG126-5.0-2P14 (TME) na przewod 2.5mm^2.
Kondek wejsciowy w nowych IPS'ach bedzie sobie mozna walnac naprawde sporych rozmiarow, mozna go wystawic sobie poza obrys pcb.
IPS'y maja kwadratowe pady zeby mozna bylo sobie dac zlacze typu IDC na 20 pinow (po 4 piny na kanal), sa takie specjalne gdzie pcb wchodzi pomiedzy piny, polaczenie robi sie juz naprawde bardzo dobre (taki patent tylko w przypadku czolowego laczenia plytek).
Foty:
Last edited by borys; 24.04.2016, 21:20.i-AMP ,i-PSU, i-SMPS, i-KTO TAM WIE CO JESZCZE
Skomentuj
-
Zamieszczone przez borys Zobacz postaMala informacja odnosnie podlaczenia masy do wejsciowek do iampa100.
Po lewej stronie sa dwa otworki ktore nalezy zlaczyc zworka, masa bedzie sobie plynac przez metalowy dystans (ja daje 2x 10mm na wysokosc). Zlacze IPS latwo jest wykonac z standardowych pinow z rastrem 2.54mm, ja po prostu ''postawilem'' gniazdo z OPS na zlaczu pinowym (wkleje jutro fotke zeby bylo wiadomo ''o so choźi" ) i zlutowalem do kupy.
Na plytce samego wzmaka dopatrzylem sie jednej buby --> mianowicie uciekl mi opis kondensatorka C30 (zaznaczone na zolto).
Zlacza na plycie to DG126-5.0-2P14 (TME) na przewod 2.5mm^2.
Kondek wejsciowy w nowych IPS'ach bedzie sobie mozna walnac naprawde sporych rozmiarow, mozna go wystawic sobie poza obrys pcb.
IPS'y maja kwadratowe pady zeby mozna bylo sobie dac zlacze typu IDC na 20 pinow (po 4 piny na kanal), sa takie specjalne gdzie pcb wchodzi pomiedzy piny, polaczenie robi sie juz naprawde bardzo dobre (taki patent tylko w przypadku czolowego laczenia plytek).
A tu moje weekend'owe zmagania:) Zostało parę drobiazgów jeszcze, ale jeszcze jest czas...
Skomentuj
Skomentuj