Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Projekt i-AMP

Collapse
Ten temat jest przyklejony.
X
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Hej,

co to jest r19 w cfp -madness ? Na spisie go nie ma.

Pozdrawiam
    Last edited by daris666; 21.12.2016, 23:31.

Skomentuj

R19,R4 = 22kR. Moze podeslalem starszy BOM. Zaraz sie poprawie.
      Generalnie polaryzacja LEDa od zrodla pradowego jest przerzucona z masy na przeciwleglego raila. Troszke lepszy PSSR i po masie sygnalowej nie wraca sie zaden dodatkowy prad.

Pozdr
      i-AMP ,i-PSU, i-SMPS, i-KTO TAM WIE CO JESZCZE
      https://www.facebook.com/IAMP-260036317687611/

Skomentuj

Obudowa wreszcie w domu. Od dzisiaj moge powiedziec ze mam poskladany wzmacniacz

Teraz tak sobie mysle, ze potki od BASS i TREBLE mozna zalutowac od spodu PCB i bedzie to mialo lepsze proporcje, tak to wszystkie pokretla sa troche za bardzo na srodku panelu.
        Last edited by borys; 22.12.2016, 19:32.

Skomentuj

Nieźle!

Skomentuj

Uu drewienko. Bardzo dobrze się prezentuje

Wysłane z mojego LG-D855 przy użyciu Tapatalka

Skomentuj

Zupełnie nie moje klimaty, niezbyt mi się podoba
              marcinsywala.pl
              Cambridge Audio Stream Magic 6 | Power Amplifier Class D Hypex 2x Ncore NC2k | T29MF001 + MW16P-4 + 2xTIW 200 XS

Skomentuj

A mi bardzo. Piękny vintage.

Skomentuj

Mi też niezbyt "siedzi", ta blacha jakaś taka za prosta, może jakiś kolorek by bardziej pasował. Ładnie wycięte kółeczka na wycieraczki, przyciski przydałby się pod kolor podświetlenia wskaźników, no i frezy na gałki, pewnie ta ostatnia opcja by zwiększyła budżet kilkukrotnie. Ogólnie jak na diy, jest bardzo dobrze, tyle, ze forumowe klocki już rzadko kiedy wyglądają na diy

Skomentuj

Dziekowac !!!

Obudowa testowa jest zrobiona wyzynareczka z tego co jest pod reka. Docelowo bede zamawial kilka obudow (do domu dwie, do roboty tez dwie), ale zanim zamowie to musze miec pewnosc ze wszystko bedzie pasowac. Otworki beda na miejscu (mam nadzieje) takze skladac sie to bedzie jak klocki lego. Jeszcze tylko musze rysunki w cadzie ogarnac. Tylny i przedni panel musi byc wymienny w razie jakichs zmian.

pozdr

Skomentuj

Podaj wymiary boczków to Ci coś wystrugam z fajnego drewna. Super !!!!!

Skomentuj

I-Amp 200

Ja też zabrałem się za składanie I-Amp 200.Od dłuższego czasu zastanawiałem się nad Mocnym wzmacniaczem do kolumn domowych.Zależało mi na dużej jakości dźwięku.Starałem się kupować dobrej jakosci elementy,Kondesatory Vischay,Nichicon,Panasonic Hc,Wima2. Rezystory Metalizowane 1% Royal,Vischay.Chwilowo prace stanęły z powodów finansowych na to co jest na zdjęciu wydałem około 800zł.Jak widać nie ma jeszcze wszystkiego.Nie poddaje się powoli idę do przodu.

Wzmacniacz wart swojej ceny.

Gratulację dla Twórcy tego dzieła.

Last edited by Sebast-01; 25.12.2016, 21:45.

Skomentuj

Tranzystory lutowałeś przykręcone do radiatora ?
                          Jeśli nie to będą powstawały naprężenia i mogą one nie dolegać dobrze do radiatora.
                          Dałeś tam jakieś podkładki izolujące ?

Skomentuj

UWAGI MODERATORA
                            Kolego Sebast-01, usunalem Twoj post i swiateczny prezent za ten tekst otrzymasz jeszcze dzisiaj.
                            Last edited by dolphin123; 26.12.2016, 20:19.

Skomentuj

takie pytanko mam i-amp na czterech parach tranów dołączyłem teraz I-PSU chcę podłączyć zabezpieczenie Pro1 Pro2
                              nie ma tu padów dedykowanych rozumie że mogę podpiąć do tranów Q9, Q13 ?
                              Cap-M też czeka na testy

Skomentuj

Pro1 to np kanal L
                                Pro2 to np kanal R

Zlacze PRO ma dwa piny:
                                -pin1 podlaczamy do jednego z emiterow 2sc5200
                                -pin2 podlaczamy do jednego z emiterow 2sa1943

Pozdr

Skomentuj

Jest gdzieś opisana ta przystawka?

Zadziała z pierwszym iampem300 z zamowienia? (niebieskie frezowane płytki)

I skąd macie takie ładne PCB, minęło mnie jakieś zamówienie?

Skomentuj

SowaZ

Zeby nie zanudzac ponizej masz filmik jak to mniej wiecej dziala:

Przystawka pasuje do kazdego zasilacza typu mostek + kondy.

Pozdr

Skomentuj

Widziałem już jakiś czas temu. Kiedyś było ogólnie mówione o zabezpieczeniu kolumn (przed zwarciem, dc itd) No i sprawa mi się bardzo podoba (capM, jak i zasilacz z odłączaniem na tranzystorach (nie przekaźnikach), tylko że mam końcówkę z pierwszego zamówienia, na niebieskich płytkach, z tego co się orientuje coś było zmieniane na tych zielonych z filmiku. Nie wiem tylko czy I-PSU (chyba tak to się nazywa ) z CapM podejdzie bez przeróbek do tego moich końcówek. Jeśli nie będzie problemu to gdzie możne kupić oba PCB?

Idą ferie więc może skończyłbym mojego IAMPA )

Skomentuj

SowaZ
                                        iPSU i przystawka ''podejdzie'' do dowolnego wzmacniacza ktory ma rezystory emiterowe (na nich jest zrobiony pomiar pradu), trzeba tylko dolutowac dwa cienkie przewodziki np do emiterow samych tranzystorow koncowych.

Skomentuj

Tak wiem że dostane opiernicz za brak elektrolitu,ale do prądu spoczynkowego wystarczy Jutro testy. Chociaż nie powiem że wolę Cliffjumpera zamiast A9 ktoś chce się zamienić:P
                                          Volumio -> Amanero -> AK4490 -> SENCOR SA-6630 -> JVC 10"

Skomentuj

Czaruję...
                                          X