Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Semi-PA zestaw 2.2

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Nie na temat...
    Zamieszczone przez LuSzTi Zobacz posta
    W zasadzie to ćwierć okrągły
    W sumie masz rację

Skomentuj

Dzisiaj walka z zwrotnicą do nocy.

Pierwsze efekty

https://www.youtube.com/watch?v=TMj2...ature=youtu.be

Skomentuj

Misiek wpadł na chwile do nowego domku i robi zadyme

wykres całości na wysokości nadstawki. Składam do kupy drugą stronę i druga wersja zwrotnicy. Tutaj niby jest równo ale faza nadstawki dziwnie wygląda.

Skomentuj

painting day

pierwsza warstwa jako podkład, farba olejno ftalowa

Skomentuj

Zamieszczone przez dragon Zobacz posta
            pierwsza warstwa jako podkład, farba olejno ftalowa
            A co potem?
            Ta sama farba tyle że strukturę zrobisz?

Skomentuj

Dokładnie, ta sama farba. Zobaczymy ile warstw trzeba będzie.

We wtorek będzie wzmacniacz 1000d od stx na próbę, ciekawe jak się spisze.
              Last edited by dragon; 01.08.2015, 16:30.

Skomentuj

No jestem ciekaw czy lepsza od Nitromalu.

Skomentuj

Emalie olejne dluuugo schną, zanim osiągną swoja twardość, ktora w sumie i tak jest slaba :p poza tym bez podkladu trzba sie troche napalowac, bo powierzchnia wychodzi okrutnie brzydka po pierwszych warstwach. Chyba juz bym wolal położyć lateks.

Skomentuj

Już wiem że lepsza. W pracy jakiś czas temu robiłem próby na normalnym pistolecie z kompresorem. Materiał to sklejka. Po dokładnym wyschnięciu powstała twarda skorupa którą cięzko było uszkodzić. Nitromalem malowałem 2x18" kiedyś i kilka innych kolumn, nie ma nawet sensu porównywać wytrzymałości.

Tutaj różnica taka że materiałem jest hdf który zwłaszcza na krawędziach gdzie było frezowanie, lubi bardzo mocno pić farbę i już teraz widać różnice w kolorze.

Dzisiaj jeszcze same krawędzie przemaluje. Jutro kolejna warstwa.

Na jedno malowanie całego kompletu zeszło 1 i 1/3 puszki 0,8L. Puszka kosztuje 20zł więc nie ma źle.

Progromco: fakt, chyba że w pomieszczeniu jest cholernie ciepło i sucho, wtedy szybko schnie.
                    Last edited by dragon; 01.08.2015, 17:18.

Skomentuj

Dobrze rozciecz farbę to będzie git.

Skomentuj

I jak tam idzie?
                        Wzmacniacz przetestowany?

Skomentuj

Wzmacniacza nie ma ze względu na sprawę opisaną w temacie o STX. Nie było czasu po prostu...

Zestaw już zaliczył kilka imprez w tym jedna w plenerze i do tego na deszczu.

Kilka zdjęć przy ostatnim montażu. Lakier powiem szczerze spierd...łem... gdybym miał więcej czasu to może by lepiej wyszedł. Na tych zdjęciach tego za bardzo nie widać.

No i dzisiaj po sobotnim graniu przywieziony wreszcie na miejsce docelowe, czyli do pracy :)

Last edited by dragon; 16.08.2015, 21:15.

Skomentuj

Zamieszczone przez dragon Zobacz posta
                            Lakier powiem szczerze spierd...łem... gdybym miał więcej czasu to może by lepiej wyszedł. Na tych zdjęciach tego za bardzo nie widać.
                            Widzę o co chodzi.
                            Myślę że uda się to uratować.
                            Następnym razem użyj Nitromalu

Skomentuj

Następne graty oddaje do lakiernika. Szkoda mi wysiłku poświęconego na wyrzeźbienie samych obudów, żeby potem wykończeniem spieprzyć. Coś czuje że te też polecą pod papier ścierny i do lakiernika, ale prędzej jak w przyszłym roku to nie nastąpi. Pomieszczenie u siebie dostosuje do stolarki a malowanie kto inny.

Wracając do tego projektu, to jeszcze kilka poprawek w zwrotnicy i można powiedzieć, że skończone.
                              Na tapecie kolejne to doły na 18" bsw, micro "LA", jakieś 3-drożne i coś jeszcze.

ps. nitromal chyba już nie jest produkowany ?
                              Last edited by dragon; 16.08.2015, 21:36.

Skomentuj

Kiedyś widziałem, w tamtym roku kupowałem w leroy, ale na stronie nie widać w ofercie.

Skomentuj

Czaruję...
                                X