Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Obudowy do Usher 8945A

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Za szybko się poddales
    Ten usher jest duzo lepszym glosnikiem niz stx

Widocznie lubisz bardziej "dyskotekowe" brzmienie
    Juz mi sie nie chce...

Skomentuj

A to nie jest tak że ludzie ogólnie lubią takie brzmienie? Jak patrzę na pomiary chyba wszystkich firmowych kolumn, to jest podbicie poniżej 200-300Hz.

Skomentuj

Ja uwielbiam usherki, mialem rowniez 15 awx i awx i powtorze to po raz n-ty - nie mialy startu.. szkoda, ze kolega podejmuje taka decyzje.

Skomentuj

Zrobienie obudowy testowej wcale nie jest takim dużym nakładem pracy i pieniędzy.
          Kupienie przyciętych na wymiar płyt wiórowych do tej 21l obudowy w jakiejś Castoramie itp. to śmieszne pieniądze, BRy już masz. Znajdź tylko użytkownika z Białegostoku, który by Ci wyfrezował otwory pod głośnik i rurę, skręć śrubami i możesz zobaczyć jak to może zabrzmieć.

Myślę, że koszt 20-30zł jest znikomy przy cenie tych Usherów. Popieram przedmówców, warto się postarać, Usherki są tego warte

Skomentuj

Zamieszczone przez Piter93 Zobacz posta
            Znajdź tylko użytkownika z Białegostoku, który by Ci wyfrezował otwory pod głośnik
            A po co frezy do obudowy testowej, która by miała pokazać jak głośnik gra na basie?
            Nie potrzebne :)

Skomentuj

A moze sie spodoba i bedzie trzeba robic nowe
              Wiec lepiej odrazu dac ogłoszenie kupie fronty i po sprawie
              Juz mi sie nie chce...

Skomentuj

Zamieszczone przez marian Zobacz posta
                A po co frezy do obudowy testowej, która by miała pokazać jak głośnik gra na basie?
                Nie potrzebne :)
                Faktycznie, załamania fali na końcach obudowy przy wystającym głośniku nie będą tak istotne przy falach dłuższych :)

Skomentuj

Witka
                  Ale po co te dyskusje, chłopaki. Narazie wiem, że moje monitory zostają w wersji jakiej są i "gitara gra". Usher idzie na półkę.
                  Może zamienię coś z mojego ogłoszenia na jakieś surowe budy (monitor- najlepiej, podłogowiec) z komorą pod ushera- tak ze 22-24l i wtedy sobie potestuje.
                  Mam ważniejsze sprawy a "hobby" sobie poczeka. Na czym słuchać mam i to najważniejsze.

Skomentuj

Czaruję...
                  X