Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

3 drogi: Własna konstrukcja SS + Morel

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Fajny temat i goraco mu kibicuje :) Sam robilem swoje kolumny w przedpokoju z ciezarna zonka latajaca dokola, a poza tym tez mieszkam w Irlandii i wiem jak wyglada tutaj kulawo dostep do niektorych produktow jak np. nieistniejacy MDF 16 mm Trzymam kciuki i zycze wytrwalosci.

Skomentuj

Dziękuję za komentarze które podtrzymują mnie na duchu bo nie jest lekko . Teraz już dwoje dzieci na karku. Ale przynajmniej żona motywuje mnie do działania i codziennie coś sobie grzebię. Teraz jestem w pracy ale jak tylko wrócę do domu to pokaże Wam mój "warsztat" . Padniecie jakie innowacyjne stojaki malarskie wynalazłem. Paczka z PL już dotarła mam już swój ukochany wzmacniacz w domu i powoli będę brał się za zwrotnice. Jeszcze raz dziękuję i pozdrawiam.

Skomentuj

Zamieszczone przez Janeczek Zobacz posta
        Ale przynajmniej żona motywuje mnie do działania
        Jak znam żony, to pewnie metodą "A sprzątnij wreszcie ten śmietnik"
        Ale fajne te twoje paczki. Mi się tez podobają.

Skomentuj

Zamieszczone przez rutkose Zobacz posta
          np. nieistniejacy MDF 16 mm
          Istnieje. Zgadza się, że trzeba trochę pogmerać. Ale po kilku latach walki z systemem da się załatwić 90% materiałów.

Skomentuj

Wiem, ze istnieje, ale tutaj oporowo twierdza, ze go nie ma hah

Skomentuj

świetna konstrukcja! trochę szkoda że na dole tylko 18tka ale z drugiej strony to ty masz być zadowolony :)

Skomentuj

Obiecałem że jak wrócę do domu to pokarzę Wam moją "lakiernie" Oto i ona

Życzę dobrej zabawy .

Skomentuj

masz wyrozumiałą żonę skoro użyczyła deski do prasowania hehe
                  czekamy na dalsze efekty prac :)

btw. bardzo ładny fornir! co to dokładnie jest i gdzie kupowałeś?

Skomentuj

Tak jak pisał Micwoj teraz to już zgodzi się na wszystko byle bym wreszcie skończył (hahahaha). A fornir to modyfikowany palisander który kupowałem w Polsce ale w całej Europie wygląda tak samo . Kupowałem w Polsce bo tu w NI ciężko z tymi materiałami nawet nacinanej MDFki nie dostaniesz tak łatwo. Znalazłem taką jaką chciałem już po poskładaniu paczek w jakimś składzie budowlanym ale w Belfascie czyli 30km od miejsca zamieszkania. Mają też fornir wszelkiej maści i kalibru no ale wcześniej o tym składzie nie slyszalem. Prace cały czas posuwają się do przodu ,wczoraj złożyłem już 2 fronty z tymi paczkami i narazie jestem zadowolony z rezultatu wrzucę zdjęcia jak tylko poskładam jedna cała kolumnę czyli pewnie jutro :) .
                    Last edited by Janeczek; 28.10.2015, 09:10.

Skomentuj

zajebisty fornir.

Skomentuj

Fajne karmniki.
                        Jedno zasadnicze pytanie do autora... Co to za powierzchnia, tzn. czym ja zrobiles? Chodzi mi o boczne scianki na zdjeciu budki z dzieckiem? Szpachla, to sie domyslam ale co to ta taka ala rdza? :blink:

Skomentuj

Hehe ta rdza to tylko resztki tego co zostało z wierzchniej warstwy sklejki. Musiałem nieźle szorować te budki żeby je wyrównać. Niestety takie uroki braku odpowiedniego sprzętu i miejsca

Skomentuj

Świetna robota a zwłaszcza fakt, w jakich warunkach to robisz i jakim warsztatem, wielki szacun. Miałem w planach zrobienie podobnej obudowy ala Focal, ale brakło mi cierpliwości i powstała jednolita obudowa (kształt identyczny jak Twoja). Wrzucaj wszystko z pomiarów bo jestem zainteresowany gdyż czeka mnie dokładnie to samo, od zrobienia jiga przez pomiary. Na razie czekam na dostawę ze stanów daytonów RS w wersji papierowej.

Skomentuj

Witam ponownie prace odnośnie obudowy dobiegają już końca więc postanowiłem udostępnić wam próbne zdjęcia jakie wykonałem dziś wieczorem.

Kabel który widać to podłączenie głośnika basowego którego nie mogłem się oprzeć żeby nie przetestować. Wyszło jak na moje amatorskie ucho lepiej niż super. Jak na tak małe głośniki bass jest głęboki a za razem potrafi kiknąć :) . A na moje warunki domowe spokojnie wystarczy. Najlepiej słuchało mi się "Phil Collins - Another Day In Paradise" po prostu klasa sama w sobie i to bez zwrotki . Mam nadzieje że zdjęcia Wam się spodobają. Bardziej artystyczne wrzucę po ukończeniu projektu i dopracowaniu szczegółów bo na razie poskładałem je na sztukę.
                              Pozdrawiam

Skomentuj

Ladnie sie prezentuja, tylko jak dla mnie, za duze przerwy miedzy modulami. Zmniejszyl bym je o polowe

Skomentuj

Zamieszczone przez Spurek Zobacz posta
                                  Ladnie sie prezentuja, tylko jak dla mnie, za duze przerwy miedzy modulami. Zmniejszyl bym je o polowe
                                  No i tak będzie :) Z przodu ma być 5mm a z tyłu 1.5 cm to da 2' na każdej przerwie co w sumie wyrówna sopran do pionu bo podstawa będzie pochylona o 4' do góry. Niestety jeszcze nie mam stopek ale pracuję nad tym :)
                                  Last edited by Janeczek; 30.10.2015, 21:58.

Skomentuj

Mam problem z kalibracją jiga oba okna pokazują mi 7.9 ohm a wiem że nie powinno tak być.

Oprócz tego program gdzieś zapamiętał ustawienia i mimo że teraz został odinstalowany to po zainstalowaniu z powrotem ustawienia wracają automatycznie :/ .

Skomentuj

zmierz JIGa multimetrem, jest artykuł na stronei głównej.

Skomentuj

Już mierzyłem jig jest ok. Myślę że to ustawienia karty albo kable. Ale zastanawiam się też jakim cudem te ustawienia się zapisują mimo że odinstalowałem program

Skomentuj

Udało się. Zmieniłem kable i odznaczyłem w programie opcję uruchamiania tego samego pliku podczas odpalania programu i to co mi wyszło

Mam nadzieję że dalej będzie lżej

Skomentuj

Czaruję...
                                          X