wszystko zalezy od wzmacniacza
Ogłoszenie
Collapse
No announcement yet.
2 way Visationa Stella light W 170 S + Monacor RBT - 95 60 W
Collapse
X
-
Zamieszczone przez Slawomir.Dyll Zobacz postaTeraz zrobię inaczej. Dokończę projekt i pokarze. Ale chodzi mi już po głowie coś nowego i nie wiem czy zakładać nowy temat czy mogę tu pisać.
2 x MONACOR SPX-32M albo visationa 2 x FRS 8 - 8 Ohm + jakiś głośnik niskotonowy o małej średnicy.c chodzi mi o mały Vas najlepiej obudowa zamknięta bo brak mi doświadczenia.Zamieszczone przez Pawel S. Zobacz postawszystko zalezy od wzmacniacza
+ W 130 X 2 x 4 ohm. Narazie zrobię te szerokopasmówki i zobaczymy jak to gra i czego im brakuje i zdecyduje. Koszt głośników jest znikomy więc zawsze je można wymienić. Wzmacniacz na froncie ma 4 - 16 omów na kanał 100 Wat tył 8 - 16 omów 100 Wat w tej chwili z tyłu chodzą B&W ale wcale nie jestem z nich zadowolony dlatego szukam alternatywy na coś do tyłu.
Skomentuj
-
Zamieszczone przez Makaron Zobacz postaWłożyłem kiedyś na próbę te głośniki do obudowy bass-reflex około 8-10 litrów, może trochę mniejszej, nie pamiętam już szczegółów,
ale pamiętam, że byłem pod dużym wrażeniem..
Zamieszczone przez Slawomir.Dyll Zobacz postaZastanawiam się nad podłączeniem głośników bo mam 8 omów czy łączyć na 4 czy 16 omów czy kupić nowe 4 omy i połączyć na 8 omów.
Zamieszczone przez Pogromca mitow Zobacz postaDobrze kombinujesz, takie glosniki juz sa na rynku i maja calkiem niezla opinie.
http://www.highfidelity.pl/artykuly/0712/eryk.html
Skomentuj
-
Skomentuj