Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

2 way Visationa Stella light W 170 S + Monacor RBT - 95 60 W

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

wszystko zalezy od wzmacniacza

Skomentuj

Zamieszczone przez Slawomir.Dyll Zobacz posta
      Teraz zrobię inaczej. Dokończę projekt i pokarze. Ale chodzi mi już po głowie coś nowego i nie wiem czy zakładać nowy temat czy mogę tu pisać.
      2 x MONACOR SPX-32M albo visationa 2 x FRS 8 - 8 Ohm + jakiś głośnik niskotonowy o małej średnicy.c chodzi mi o mały Vas najlepiej obudowa zamknięta bo brak mi doświadczenia.
      Zamieszczone przez Pawel S. Zobacz posta
      wszystko zalezy od wzmacniacza
      Masz rację 😁 No i tu jest problem. Bo nie wiem pod co będą podłączone, no i czy projekt nie będzie rozwinięty. Supertweeter
      + W 130 X 2 x 4 ohm. Narazie zrobię te szerokopasmówki i zobaczymy jak to gra i czego im brakuje i zdecyduje. Koszt głośników jest znikomy więc zawsze je można wymienić. Wzmacniacz na froncie ma 4 - 16 omów na kanał 100 Wat tył 8 - 16 omów 100 Wat w tej chwili z tyłu chodzą B&W ale wcale nie jestem z nich zadowolony dlatego szukam alternatywy na coś do tyłu.

Skomentuj

Zamieszczone przez Makaron Zobacz posta
        Włożyłem kiedyś na próbę te głośniki do obudowy bass-reflex około 8-10 litrów, może trochę mniejszej, nie pamiętam już szczegółów,
        ale pamiętam, że byłem pod dużym wrażeniem..
        - Ty tak serio ? czy jaja sobie robisz ?

Zamieszczone przez Slawomir.Dyll Zobacz posta
        Zastanawiam się nad podłączeniem głośników bo mam 8 omów czy łączyć na 4 czy 16 omów czy kupić nowe 4 omy i połączyć na 8 omów.
        zdecydowanie łączyć do 4

Zamieszczone przez Pogromca mitow Zobacz posta
        Dobrze kombinujesz, takie glosniki juz sa na rynku i maja calkiem niezla opinie.
        http://www.highfidelity.pl/artykuly/0712/eryk.html
        - widziałbym taki projekt w układzie symetrycznym

Skomentuj

A może coś takiego ?

Mam do adaptacji Stella projekt.
          Last edited by Slawomir.Dyll; 03.10.2016, 21:36.

Skomentuj

Czaruję...
          X