Witam Forumowe Grono Pasjonatów i nie tylko ;-)
Zakładam nowy temat poświęcony historii i mam nadzieję, kontynuacji budowy gramofonu.
Pomysł zbudowania gramofonu zrodził się przynajmniej 20 lat temu i błąkał się po zakamarkach
umysłu do ubiegłego roku. Wtedy idea nabrała ostatecznego kształtu i przelałem na papier
projekt pod roboczą nazwą "Tree Plane Audio". Porzuciłem pomysły "popełnienia" składaka
i postanowiłem zbudować wszystko od zera. Ogrom lat hibernacji pomysłu zaowocował całkiem
przyzwoitym (mam nadzieję) poziomem wiedzy potrzebnej do jego wykonania.
Budowę postanowiłem podzielić na dwa etapy.
Pierwszy to budowa kompletnego ramienia, na "tymczasowej" podstawie.
Drugi to zbudowanie podstawy z talerzem i stabilnym napędem.
Nie spiesząc się i nie idąc na skróty pierwszy etap właśnie zakończyłem.
Oto ono: I tu pojawił się problem z umieszczaniem zdjęć. Przepraszam jutro powalczę.
- - - - - aktualizacja - - - - -

Zakładam nowy temat poświęcony historii i mam nadzieję, kontynuacji budowy gramofonu.
Pomysł zbudowania gramofonu zrodził się przynajmniej 20 lat temu i błąkał się po zakamarkach
umysłu do ubiegłego roku. Wtedy idea nabrała ostatecznego kształtu i przelałem na papier
projekt pod roboczą nazwą "Tree Plane Audio". Porzuciłem pomysły "popełnienia" składaka
i postanowiłem zbudować wszystko od zera. Ogrom lat hibernacji pomysłu zaowocował całkiem
przyzwoitym (mam nadzieję) poziomem wiedzy potrzebnej do jego wykonania.
Budowę postanowiłem podzielić na dwa etapy.
Pierwszy to budowa kompletnego ramienia, na "tymczasowej" podstawie.
Drugi to zbudowanie podstawy z talerzem i stabilnym napędem.
Nie spiesząc się i nie idąc na skróty pierwszy etap właśnie zakończyłem.
Oto ono: I tu pojawił się problem z umieszczaniem zdjęć. Przepraszam jutro powalczę.
- - - - - aktualizacja - - - - -

Skomentuj