Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Renowacja kolumn Unitra Tonsil ZG-10C

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Zamieszczone przez tol2di Zobacz posta
    Zrobiłem mały test kupiłem małe opakowanie szpachli samochodowej z włóknem szklanym i nałożyłem cienko na odtłuszczoną ściankę kolumny po około 40min przeszlifowalem narazie się trzyma nic nie odpada. Ale mega śmierdzi nie można tą szpachlą pracować w mieszkaniu nawet przy otwartym oknie, muszę zaczekać aż na zewnątrz będzie min 20 stopni.

Aż tak śmierdzi ? Z jakiej firmy masz tą szpachle ?

Skomentuj

Ciężko będzie ale dziecko ważniejsze 😀

Szpachla firmy Novol
      Last edited by tol2di; 16.02.2018, 22:27.

Skomentuj

Zamieszczone przez kokoelloko Zobacz posta
        Z jakiej firmy masz tą szpachle ?
        Nie ma znaczenia, każda szpachla samochodowa poliestrowa śmierdzi.

- - - - - aktualizacja - - - - -

Ciężko będzie ale dziecko ważniejsze
        Mądrze.

- - - - - aktualizacja - - - - -

A jak to będzie później oklejał, fornir i klej kontaktowy?

Skomentuj

Niestety klej wikolopodobny pattex lub innej firmy i żelazko. A narazie wziąłem się za zdejmowane fronty i skrobie klej z gąpki która była pod materiałem maskującym głośniki. Ale to jakaś masakra kleili chyba na butapren bo się strasznie ciągnie.

Skomentuj

Do tej szpachli wikolem forniru nie przykleisz. Zabawy z żelazkiem i nagrzewanie tej powierzchni to proszenie się o problemy.

Skomentuj

Ok to proszę o odpowiedź bardziej doświadczonych kolegów z forum czy można na szpachli samochodowej kleić fornir na Wikol i żelazko czy nie ?.

Powoli ale do przodu właśnie był mikołaj :)

Skomentuj

Ok to proszę o odpowiedź bardziej doświadczonych kolegów z forum
                Myślę, że taką otrzymałeś powyżej właśnie... :)

Skomentuj

Czyli pozostaje zwykła szpachla do drewna i zeszlifowanie tej bo nie chcę stosować śmierdzących klejów w domu przy klejeniu forniru.
                  Last edited by tol2di; 21.02.2018, 11:35.

Skomentuj

No i odeszła mnie ochota na dalszą walkę z tymi pudłami zaszpachlowałem sobie wczoraj plecy skrzynki i przeszlifowałem i niemałe zaskoczenie na brzegach zostało ponad 1 mm szpachli przyłożyłem kątownik i dalej niema kątów prostych normalnie załamka. Czy aż tak mogły się powichrować płyty wisząc od nowości na ścianie mając znikome podparcie ?.

Patrząc na drugie pudło nieruszane jeszcze z przyłożonym kątownikiem brzegi są wybrzuszone środek zapadnięty ewidentnie płyta się odkształciła, chyba naprawdę trzeba złożyć nowe pudła ze sklejki bo te będę godzinami szlifował ręcznie.
                    Last edited by tol2di; 23.02.2018, 06:08.

Skomentuj

Zamieszczone przez Marios Zobacz posta
                      Żartujesz? Następnym krokiem chyba raczej powinno być zrobienie nowych skrzynek. Ilość pracy włożona w reanimację tego co jest będzie ogromna
                      a nie mówił kolega ze będzie cieżko😁

Skomentuj

Zamieszczone przez radecky Zobacz posta
                        a nie mówił kolega ze będzie cieżko😁
                        mówił mówił ale nie sądziłem że aż tak się rozjechały.

Skomentuj

No nic dalej nie odpuszczam i walczę jest lepiej ale ciągle gdzieś sobie zjadę papierem za mocno brzeg i trzeba szpachlować od nowa. Czy na szpachlę można kleić 3mm HDF i jakim klejem szpachla typowa do drewna ze względu na brak zapachu.

Skomentuj

Czaruję...
                          X