Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Klon E450.

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Jakie są wymiary obudowy? Skąd brałeś tranzystory i czy były parowane?

Swoją drogą dziwne te koszty, rozmawiałem z Jaskiniowcem i padły ciut inne kwoty...

Skomentuj

Niższe czy wyższe były kwoty od Jaskiniowca?

Skomentuj

Pytajcie się jego za ile sprzeda. Ja nie wiem za ile uda mi się kupić tranzystory a to podstawa.

Skomentuj

Co do Sony to się nie wypowiem......
          Wymiary obudowy to 44x40x15cm ( szer/gł/wys). Z tego co wiem to tranzystory główne były parowane. Odsyłam do wątku o zamówieniu zbiorowym. Jest tego ponad 120 stron czytania, ale wszystko jest opisane. Największy koszt tego projektu to obudowa i transformatory. Ja na szczęście mam drugi komplet (płytki wersja z 2016 roku i wszystkie tranzystory) bo będę robił drugą sztukę więc nie muszę się martwić na razie. Koszty które podałem są minimalne i nie sądzę żeby komuś udało się zejść poniżej 3tyś robiąc oczywiscie wszystko zgodnie z zasadami i z dobrą porządną obudową. Ja nie musiałem wielu rzeczy kupować, a jest tego trochę ( śrubki, podkładki , nakrętki, tulejki, wiertła, gwintowniki ,koszulki, blachy,blaszki i milion innych pierdół ) . Wkład pracy w % to moim zdaniem 20% elektronika a 80% montaż wszystkiego w obudowę -to ogrom pracy.
          Last edited by Darekrz67; 18.10.2018, 08:40.

Skomentuj

Te wymiary to wewnętrzne czy zewnętrzne? Na jakie trafo się zdecydowałeś i skąd? Z tym mam w sumie największą zagwozdkę póki co...

Skomentuj

:)
              DAC .3lite AD1865 | Accuclone E450 | BMS 4524 + 18sound XT120 horn + Sonido SFR 175 AlNiCo + Eminence Alpha 15a - 99% progress… | SBA TW29BN-B + 15M4531 + 2x 18W8531 - 1% progres...

Skomentuj

Świetnie ten front wygląda. I widać ogrom włożonej pracy :)

Skomentuj

Zewnętrzne to : 44x41x15cm, a wewnętrzne to :34.5 x 40x14 cm (szer/gł/wys). Trafo miałem swoje wyciągnięte z jakiegoś urządzenia 600W 2x46V produkt z przed 20lat. Pracuje absolutnie cicho. Drugie pomocnicze to wyrób formy Toroidy- też nie mam zastrzeżeń. Wszystko zalane poliuretanem -nie słychać nic.
                  Pteterycz, a gdzie zabezpieczenia :) ? Pod trafem ? . Wycieraczki to moje klimaty. Pięknie to wygląda.

Skomentuj

Nie mam tutaj zdjęcia z okablowaniem ale takie poglądowe...

- - - - - aktualizacja - - - - -

Jednak mam, ale to nie jest aktualne. Teraz jest lepiej posegregowane! :flapper:
                    Last edited by Pteterycz; 18.10.2018, 09:38.
                    DAC .3lite AD1865 | Accuclone E450 | BMS 4524 + 18sound XT120 horn + Sonido SFR 175 AlNiCo + Eminence Alpha 15a - 99% progress… | SBA TW29BN-B + 15M4531 + 2x 18W8531 - 1% progres...

Skomentuj

Zamiast tych dużych kondensatorów polecam montować zasilacz z capM Borysa.

Skomentuj

Mysle ze jak to piter skladal, to capM jeszcze nie istnial ;-)

Skomentuj

Zamieszczone przez Trol. Zobacz posta
                          Zamiast tych dużych kondensatorów polecam montować zasilacz z capM Borysa.
                          No właśnie. Możecie koledzy napisać co nieco o tym zasilaczu. Mam drugi komplet płytek z tranami i chętnie bym coś zmienił jeśli będzie ....jeszcze lepiej :)

Skomentuj

http://iamp.diyaudio.pl/?capm-v11
                            http://www.gavron04.diyaudio.pl

Skomentuj

Czy pozostali jeszcze jacyś amatorzy klonów Accuphase, czy już wszyscy pouciekali, a tematy o Accuphase zupełnie wymarly...?
                              Czyżby to był aż taki niewypał? Niech mi ktoś wytłumaczy.

Skomentuj

Zamieszczone przez jamess8 Zobacz posta
                                Czy pozostali jeszcze jacyś amatorzy klonów Accuphase, czy już wszyscy pouciekali, a tematy o Accuphase zupełnie wymarly...?
                                Czyżby to był aż taki niewypał? Niech mi ktoś wytłumaczy.

Czyżby każdy musiał się chwalić ? :)

Skomentuj

Zamieszczone przez kolmen Zobacz posta
                                  Czyżby każdy musiał się chwalić ? :)
                                  Bardziej pytać, zazwyczaj jest więcej pytań niż odpowiedzi😁
                                  Zauważyłem ze tematy poumierały, a cześć tworzy coś innego, np. I-ampy
                                  Zastanawiam się z czego to wynika. Nie sądzę żeby byli niezadowoleni z tych wzmacniaczy
                                  Last edited by jamess8; 19.12.2018, 20:04.

Skomentuj

450 klon to świetna końcówka - potrzebuje tylko kolumn na swoim poziomie.

Skomentuj

ja mam p4100

Skomentuj

Ja składam już chyba 3 lata e450. Brakuje mi w sumie tylko capów do zasilacza.

Skomentuj

Niestety to średnio udany klon z spapranym psrr... Dlatego u mnie temat klonów poszedł w odstawkę.. można oczywiście zasilaniem powalczyć, ale generalnie co kto woli :-) ja wole siedzieć w czymś co nie jest próbą kopii, celowo psuta, tylko świadomym projektem konstruktora.
                                          Last edited by .3lite; 20.12.2018, 09:59.

Skomentuj

Czaruję...
                                          X