Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Subwoofer na SB34SWPL76-4

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Zamieszczone przez toopcool Zobacz posta
    Fotki z głośnikiem poprosimy !!
    Takie wystarczą?

:)

- - - - - aktualizacja - - - - -

Dziś przyszedł transformator z sklepu http://www.bujnowicz.com/
    Jak można takie coś wysyłać do klienta?

- - - - - aktualizacja - - - - -

Reszta zdjęć

Skomentuj

Świetnie się prezentuje.
      Tyle że przy większych SB nie pasuje ten duży kołnierz , ale może tylko mi :-).

Jakie wysokie stopy będą / są ?
      Będzie maskownica ?
      Last edited by toopcool; 10.07.2020, 16:33.

Skomentuj

Stopki są cztery, wytoczone z ertacetalu fi 25, wysokości 35mm, z podtoczeniem pod podkładkę filcową fi 20 :) (na zdjęciu prawie nie widać)
        Maskownica nieprzewidziana :)

Skomentuj

Meteo jak ci się sprawuje ten sub? Czy wylot portu od spodu nie sprawia problemów?

Skomentuj

Planuje zrobić suba na tym głośniku. Jak się sprawuje ta konstrukcja? Ja mam plan na obudowę zamkniętą. Czy rozważałeś OZ czy odrazu w BR. Bas jest szybki w otwartej obudowie? Pytam bo w zamkniętej wychodzi sporo mniejsza skrzynia a mi potrzeba raczej mebla.

Skomentuj

Zamieszczone przez pajek12 Zobacz posta
              Meteo jak ci się sprawuje ten sub? Czy wylot portu od spodu nie sprawia problemów?
              Subwoofer sprawował się dobrze, szybki impuls, trząsł czym się dało, do muzyki był świetny (ok40l, strojenie29hz), głośnik dość dobrze nadaje się do tego. Jedyne co potrzebuje mocy, przy ponad 400W, nie widziałem by było to dla niego za dużo, a wzmacniacz już się kończył (Clip).
              Jak bym miał jeszcze raz robić konstrukcje na nim np do kina, to zestroił bym go niżej, na coś ok 22-24hz, ok 50l.

Zamieszczone przez Damian780425 Zobacz posta
              Planuje zrobić suba na tym głośniku. Jak się sprawuje ta konstrukcja? Ja mam plan na obudowę zamkniętą. Czy rozważałeś OZ czy odrazu w BR. Bas jest szybki w otwartej obudowie? Pytam bo w zamkniętej wychodzi sporo mniejsza skrzynia a mi potrzeba raczej mebla.
              Głośnik nadaje się do obudowy otwartej, a nie zamkniętej, wybór jest prosty.
              Zielony BR, żółty closet:

Jak widać dużo najniższych rejestrów tobie ucieka, nie ma zejścia takiego dużego.

Skomentuj

Generalnie ten głośnik jest dziwny. Programy typu BassBox czy SpeakerBox proponują go w obudowie closed. EB = 55 czyli lekko ciąży w kierunku BR ale port wychodzi strasznie długi.Przy BR w okolicy 20-30 Hz opóźnienia wychodzą ponad 20 ms. Może bezpieczniej załadować go do obudowy zamkniętej i dać elektroniczną korekcję w okolicy niskich tonów.

Skomentuj

Bez problemu można wykonać solidną obudowę z BR szczelinowym.

Skomentuj

Zamieszczone przez toopcool Zobacz posta
                    Bez problemu można wykonać solidną obudowę z BR szczelinowym.

Jak z opóźnieniami przy niższych częstotliwościach? Czy port szczelinowy nie generuje szumów? Mi, w zależności od użytego programu, port szczelinowy wychodzi od 0,76 m do 1,2 m. Ten na zdjęciu wygląda na bliższy tej niższej liczbie

Skomentuj

Strojenie na około 20 Hz , nie ma szumów wylot się rozszeża co eliminuje tego typu zakłucenia .

Skomentuj

Jaka pojemność obliczeniowa obudowy? Do czego używasz: do kina czy muzyki?

Skomentuj

Pojemności nie pamiętam.
                          Subik tylko do filmów.

Skomentuj

No tak przy filmach ważniejsze jest niskie zejście niż szybkość

Skomentuj

Czym naklejałeś fornir? i czym był wykończony (Lakier czy oleje) ?

Skomentuj

Zamieszczone przez MarekMitonski Zobacz posta
                                Czym naklejałeś fornir? i czym był wykończony (Lakier czy oleje) ?
                                Fornir klejony na klej typu vikol, tzw. na mokro. A wykończenie, olejowosk Osmo :)

Skomentuj

Oki dzięki.
                                  Martwiłem się że poszedł w ruch kontaktowy no a to nie jest świetne rozwiązanie pod fornir. Wygląda świetnie.

Skomentuj

Czaruję...
                                  X