Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Budowanie na ekranie - czyli relacje z budowy na zywo :)

Collapse
Ten temat jest przyklejony.
X
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Zamieszczone przez siewcu Zobacz posta
    Szkoda tylko, że nie mówi się o minusach Na przykład ile obróbki wymaga taki drukowany waveguide.
    akurat tu to moj brak doswiadczenia z drukowaniem - osoba ktora drukowala myslala ze wazniejszy jest tyl - niz ryjek - dlatego tyl ma ladna "morke" a przod wyglada jak wyglada

Skomentuj

Ad - jjurek: ... Może warto pomyśleć o zasilaczu impulsowym- te dobre jakościowo są niegorsze od klasycznych. - ale poziom zakłóceń mają nadal znacznie wyższy od tradycyjnych i trudniej odfiltrować. Pytanie co ważniejsze - ekonomia czy jakość?

Skomentuj

Zamieszczone przez Pawel S. Zobacz posta
        dla mnie te wszystkie drukarki maja wiecej wad niz zalet :P
        dlatego nadal ich nie mam

montowalem drogie wydruki 3d od basser https://sklep.basser.pl/pl/dystanse-...124-coupe.html
        to cholerstwo sie ciagle rozrarstwialo i rozpadalo :/
        a to kosztuje 500zl :(
        To po prostu nie potrafią obsługiwać sprzętu, który mają. Dobrze wydrukowane nie będzie się rozwarstwiać.

Skomentuj

Skomentuj

Słoje się ładnie zgrywają ,pełna profeska .

Skomentuj

Zamieszczone przez toopcool Zobacz posta
              Słoje się ładnie zgrywają ,pełna profeska .
              Staram się

Skomentuj

Subik na poczciwym 10 cali od STX

Skomentuj

To i ja pobudzę ciekawość :)

kto zgadnie co to za końcówka ? Będzie dual mono xlr. Kondensatory mundorf, rezystory dale itd. Jak skończę to będzie szczegółowy opis

Skomentuj

Zamieszczone przez daniel69 Zobacz posta

kto zgadnie co to za końcówka ? Będzie dual mono xlr. Kondensatory mundorf, rezystory dale itd. Jak skończę to będzie szczegółowy opis
                    jesli mozna to podziel sie takze wskazowkami jak skladasz obudowe i jakich materialow uzywasz
                    Last edited by Dudeusz; 16.06.2025, 15:11.

Skomentuj

Zamieszczone przez Dudeusz Zobacz posta

jesli mozna to podziel sie takze wskazowkami jak skladasz obudowe i jakich materialow uzywasz
                      Tak, jutro dam więcej szczegółów, ale użyte materiały są różne, alu, mdf lakierowany i frezowany, trochę stali :) mdf ze względu na oddzielenie części obudów należących do jednego i do drugiego kanału.

Skomentuj

Zamieszczone przez daniel69 Zobacz posta

U mnie bardziej budżetowo :- .

Skomentuj

Zamieszczone przez Dudeusz Zobacz posta

Zatem tak. Wszystko jest skręcane i łatwo rozkładalne na poszczególne moduły. Tył przykręcony do radiatorów od tyłu , przód tak samo do radiatorów ale już od wewnątrz obudowy spód do tyłu i przodu od spodu wzmacniacza góra będzie na takich dystansach przykręcana również od spodu do dołu obudowy. Wszystko solidnie i z najmniejszą ilością widocznych śrubowych połączeń. Co do materiałów:
                          radiatory alu, przód alu, góra dół i tył mdf frezowany i lakierowany. Od spodu i od góry kratki wentylacyjne wklejone od wewnątrz i całość jak wspomniałem wylakierowana. Radiatory do przodu przykręcone są za pomocą kawałka mdf dzięki czemu nie ma przejścia między aluminiowym radiatorem lewym i prawym. Masy będą podpięte do radiatorów osobno. Rozwiązanie sprawdzone i wykorzystane przeze mnie w wielu projektach. Np i tym:

https://diyaudio.pl/forum/praktyczni...al-mono-hi-end

a tutaj trochę galerii z produkcji tego obecnego:

Last edited by daniel69; 17.06.2025, 21:23.

Skomentuj

daniel69 Nice, piękny clean look. Przedni panel jakiś gotowy, czy na zamówienie frezowany i pokrywany czarną anodą? Co to za kratki?chciałbym kiedyś dojść do takiego ogarniania wyglądu... Dobra robota!
                            W służbie amplifikacji

Skomentuj

Czaruję...
                            X