Ogłoszenie
Collapse
No announcement yet.
Budowanie na ekranie - czyli relacje z budowy na zywo :)
Collapse
Ten temat jest przyklejony.
X
X
-
Zamieszczone przez Dudeusz Zobacz posta
a jak mocujesz siatke metalowa od srodka ? na jakies listweki ?
oczywiście to co widzimy na zdjęciu to od spodu czyli wewnątrz obudowy. Środkowa kratka celowo nie do końca widoczna, ładnie przysłania wewnątrz coś ale potrzebny był frez bo nie wchodziła część zasilacza w niektórych projektach na wysokość :) a pokrywy robiłem wszystkie takie same.Last edited by daniel69; 24.06.2025, 15:09.
- 1 lubię
Zostaw komentarz:
-
Zamieszczone przez daniel69 Zobacz posta. Od spodu i od góry kratki wentylacyjne wklejone od wewnątrz i całość jak wspomniałem wylakierowana. Radiatory do przodu przykręcone są za pomocą kawałka mdf dzięki czemu nie ma przejścia między aluminiowym radiatorem lewym i prawym. Masy będą podpięte do radiatorów osobno. Rozwiązanie sprawdzone i wykorzystane przeze mnie w wielu projektach. Np i tym:
Zostaw komentarz:
-
jesli mozna to podziel sie takze wskazowkami jak skladasz obudowe i jakich materialow uzywasz
radiatory alu, przód alu, góra dół i tył mdf frezowany i lakierowany. Od spodu i od góry kratki wentylacyjne wklejone od wewnątrz i całość jak wspomniałem wylakierowana. Radiatory do przodu przykręcone są za pomocą kawałka mdf dzięki czemu nie ma przejścia między aluminiowym radiatorem lewym i prawym. Masy będą podpięte do radiatorów osobno. Rozwiązanie sprawdzone i wykorzystane przeze mnie w wielu projektach. Np i tym:
https://diyaudio.pl/forum/praktyczni...al-mono-hi-end
a tutaj trochę galerii z produkcji tego obecnego:
Last edited by daniel69; 17.06.2025, 21:23.
- 3 polubień
Zostaw komentarz:
-
-
jesli mozna to podziel sie takze wskazowkami jak skladasz obudowe i jakich materialow uzywasz
Zostaw komentarz:
-
Zamieszczone przez daniel69 Zobacz postaLast edited by Dudeusz; 16.06.2025, 15:11.
Zostaw komentarz:
-
-
Zostaw komentarz:
-
Zamieszczone przez Pawel S. Zobacz postadla mnie te wszystkie drukarki maja wiecej wad niz zalet :P
dlatego nadal ich nie mam
montowalem drogie wydruki 3d od basser https://sklep.basser.pl/pl/dystanse-...124-coupe.html
to cholerstwo sie ciagle rozrarstwialo i rozpadalo :/
a to kosztuje 500zl :(
Zostaw komentarz:
-
Ad - jjurek: ... Może warto pomyśleć o zasilaczu impulsowym- te dobre jakościowo są niegorsze od klasycznych. - ale poziom zakłóceń mają nadal znacznie wyższy od tradycyjnych i trudniej odfiltrować. Pytanie co ważniejsze - ekonomia czy jakość?
Zostaw komentarz:
-
Zamieszczone przez siewcu Zobacz postaSzkoda tylko, że nie mówi się o minusachNa przykład ile obróbki wymaga taki drukowany waveguide.
Zostaw komentarz:
-
Jurek mi uzmysłowił mój błąd, nie założyłem, że to dwa trafa na sobie. Tak, to zły pomysł, jedno trafo będzie mniej siało, choć dobry zasilacz do audio to koszt ze trzech takich trafek, nowych.
- 1 lubię
Zostaw komentarz:
-
Zamieszczone przez Areek2 Zobacz postaLast edited by jjurek; 29.05.2025, 10:07.
- 1 lubię
Zostaw komentarz:
-
dla mnie te wszystkie drukarki maja wiecej wad niz zalet :P
dlatego nadal ich nie mam
montowalem drogie wydruki 3d od basser https://sklep.basser.pl/pl/dystanse-...124-coupe.html
to cholerstwo sie ciagle rozrarstwialo i rozpadalo :/
a to kosztuje 500zl :(
Zostaw komentarz:
-
Zamieszczone przez Pawel S. Zobacz postaplus drukarek 3dNa przykład ile obróbki wymaga taki drukowany waveguide.
Zostaw komentarz:
Zostaw komentarz: