Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Budowanie na ekranie - czyli relacje z budowy na zywo :)

Collapse
Ten temat jest przyklejony.
X
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

nEczek, ja mam takie doświadczenia z piankowymi tonsilami...
    kumpel ma wieżę diory kupioną w 95 roku i niestety zawieszenie wymiękło po 10-12 latach

może pianka piance nie równa

[ Dodano: 2010-03-21, 15:31 ]

mój crap
    brakuje forniru na obudowie i dobrej zwrotki

Skomentuj

Zamieszczone przez Bebok
      Ehh, przydałby się normalny aparat cyfrowy, a nie super mega 3,2Mpixeli w komórce :/
      Weź zwykłą lupę (jakąś soczewkę) i przyłóż do obiektywu, wtedy zdjęcia z bliskiej odległości będą dużo ostrzejsze. Gdzieś ktoś tak radził, sprawdziłem, działa! Przykład SE K601i, aparat 2Mpx:
      Żeby nie było OT jest to przyrząd pomocny każdemu konstruktorowi tj. "wytrawiarka" a konkretnie sterownik do niej...

Skomentuj

nareszcie gotowe
        4 dlugie dni pracy :???:
        na koncu nie za dobrze wyszlifowane bo koles spieszyl sie zeby oddac to do tapicera...

ale gra ciekawie i klient zadowolony

Skomentuj

Pawel S., ile tapicer wziął za obszycie obu paneli?
          Juz mi sie nie chce...

Skomentuj

Pawel S., A co to za glosniczki ? jakies tesle ??? :)))

Skomentuj

Zamieszczone przez raffal81
              Pawel S., A co to za glosniczki ? jakies tesle ??? :)))
              Jakie tesle :!: tesle są daleko za nimi to DLS R6A podajże :grin: tylko czym one będą zasilane :?: bo troszkę mocy potrzebują może nie tyle co moje MS6A :wink: ale za to są dwie pary :lol:

Skomentuj

Ziomek86, no spokonie spokojnie ;] nie poznaje po membranach wszystkich glosnikow

Skomentuj

Fakt ja też nie :roll: ale z firmą DLS miałem sporo do czynienia może dlatego wydaje mi się to oczywiste :cool:

Skomentuj

Zamieszczone przez lklukasz
                    Pawel S., ile tapicer wziął za obszycie obu paneli?
                    nie mam pojecia bo szef to jeden wielki sciemniacz. dzisiaj mi powiedzial ze 250 lub 350zl bo skaj sie nie trzymal plastiku i MUSIAL uzyc skory...

ale wczesniej UKAszowi wciskal ze za slupki placil 150zl a w praktyce kasuja ok 30-40zl wiec sobie przeliczcie

Zamieszczone przez Ziomek86
                    to DLS R6A podajże
                    zgadza sie
                    Zamieszczone przez Ziomek86
                    tylko czym one będą zasilane bo troszkę mocy potrzebują
                    czyms takim

nie wiem co to ale okazal sie za slaby :lol:

co do DLSow to powiem tak - spora ilosc subow nie zapewniala takiego basu jak te woofery :P

Skomentuj

Zamieszczone przez Pawel S.
                      co do DLSow to powiem tak - spora ilosc subow nie zapewniala takiego basu jak te woofery :P
                      Z tym się zgadza, ludzie wsiadają do auta i szukają suba w ja się pytam czego :?: :wink: ale pod warunkiem że DLSy mają dobry piecyk w bagażniku :mrgreen:

Skomentuj

audi a3 3d dzien 2
                        dzien pierwszy to polozenie instalacji, glosniki i przygotowania do zabudowy.
                        jutro koncze szlifowac pianke i gotowe

na zdjeciu widac 2 glosniki. MTX mial tam byc. ale ze ma 2 cewki po 4ohm to odpadal na starcie i wsadzilismy na odsluch JLa
                        JL jest duuuzo lepszy od tego MTXa i latwiej go napedzic.

robilismy tez porownanie tego JL audio 8W3v3 z mivociem XAW210hc
                        JL odrobine szybszy i bardziej punktowy. ale wg 3 osob nie wart dolozenia 300zl za taki detal :P
                        no ale za to gra w 9 litrach a nie w 18 jak mivoc :P

Skomentuj

jak masz możliwość to wrzuć jeszcze u-Dimension RM-208SL, ten sam litaż
                          to jest dopiero szatan
                          właśnie go testuje i chyba go sobie zostawię jak sprzedam cv124

możesz wrzucić jeszcze kilka fotek z budowy
                          mam almerę, w której mam zamiar zrobić ten sam model zabudowy.
                          Juz mi sie nie chce...

Skomentuj

Witam, oto moje ostatnie robotki reczne
                            wiec tak: GDS 13/30/4, 5l, closed, mahon, zostalo tylko wytlumienie, napedzane beda tda2030 a w przyszlosci dojdzie subik do pomocy. a wszystko to do kompa :)

Skomentuj

Zamieszczone przez DeKeR
                              GDS 13/30/4
                              Czym zasilasz? Jak to gra? :)

Skomentuj

no gra calkiem ladnie, faktycznie bas szybki i dosc duzo go wychodzi, co do wysokich to sa takie specyficzne. Ale jeszcze nie wygrzane, choc jestem zaskoczony efektem jaki wyszedl:)
                                napedzam narazie tda2030 ale trafo za male i zaczyna przysiadac przy wyzszej glosnosci podlaczylem tez pod yamahe rxv559 i tez zle nie jest. Nawet stwierdzil bym ze mozna na tych glosnikach zrobic naprawde budzetowe kino :)

Skomentuj

jak masz możliwość to wrzuć jeszcze u-Dimension RM-208SL, ten sam litaż
                                  to jest dopiero szatan
                                  niestety brak na stanie w sklepie.
                                  koles ma MDS08 jeszcze ten zolty i mowi ze "to nie gra" bo mu nie chce zrobic "buuu..." :lol:
                                  tak wiec niedlugo wyladuje na allegro

możesz wrzucić jeszcze kilka fotek z budowy
                                  mam almerę, w której mam zamiar zrobić ten sam model zabudowy.
                                  zakladac nowy temat? gotowa konstrukcja czy cos w CA?

a tak wyglada gotowiec

DeKeR, a co ze scanem i seasem?

Skomentuj

Zamieszczone przez Pawel S.
                                    zakladac nowy temat? gotowa konstrukcja czy cos w CA?
                                    wrzuć tutaj kilka fotek co robiłeś po kolei i jak to wyglądało

[ Dodano: 2010-03-28, 19:16 ]
                                    strasznie głęboki bagażnik
                                    zabudowa wygląda na wysoką
                                    10" lepiej by się komponowało

a ile u was kosztuje taka wylewka?
                                    chcę porównać z warszawskimi cenami
                                    Juz mi sie nie chce...

Skomentuj

A scan i seas gra ale dalej walcze ze zwrotnica jak tylko ja ukoncze to zabieram sie za wykonczenie, narazie zwrotka wymaga dopracowania, musze stlumic wysokotonowke pobawic sie z cieciem jeszcze i zrobic jeszcze jedne pomiary w tej budzie.

Skomentuj

Pawel S., świetne
                                        a ja się zastanawiałem jak sprytnie zrobić sub w małym bagażniku żeby za bardzo pojemności nie stracić.

pewnie właściciel to przedstawiciel "łysej rasy" :)

nie rozumiem tych ludzi toż od czegoś takiego łep boli

Skomentuj

wrzuć tutaj kilka fotek co robiłeś po kolei i jak to wyglądało
                                          troche tego jest wiec chyba jednak wolalbym zalozyc nowy temat

Zamieszczone przez scythe1123
                                          pewnie właściciel to przedstawiciel "łysej rasy"
                                          nie - calkiem atrakcyjna kobieta :P

Zamieszczone przez scythe1123
                                          nie rozumiem tych ludzi toż od czegoś takiego łep boli
                                          akurat w bagazniku jest pelna kulturka. za to z przodu "syki" rania uszy :???:

strasznie głęboki bagażnik
                                          zabudowa wygląda na wysoką
                                          10" lepiej by się komponowało
                                          dlatego zakladadam nowy temat :P

Skomentuj

Czaruję...