Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Budowanie na ekranie - czyli relacje z budowy na zywo :)

Collapse
Ten temat jest przyklejony.
X
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

SMD, 2 warstwy? Czytasz mi w myślach :)
    Robiłeś w Kicadzie?

Sent from my Milestone using Tapatalk

Skomentuj

nie znam sie na cyfrowce i za bardzo mnie to nie kreci ale ten sprzet mnie mocno zaciekawil

a to i ja cos pokaze

do slupkow troche za zimno :???:
      a wysluzone frezarki zasluzyly na nowe lozyska
      lepszych juz nie mieli :p

Skomentuj

moja nowa zabawka po pol dnia skrecania, ustawiania i regulowania :) obudowa pod MDS08 projektu PawlaS http://pawel.lutuje.se/skrzynia_mds08_b-r19litrow.PDF wycieta w 15 minut

a tutaj zblizenie na spasowanie, w odcieniach szarosci bo lepiej widac (robione z lampa)

zapraszam do Okonka ze starymi szafami!

Skomentuj

ta maszyne zrobiles czy to kupione?

Skomentuj

TL-kowy świat :razz:
            Asustor AS-5002T z MPD + konwerter USB .3lite + DAC PCM1704 by olog + autorskie PRE z PVC + Monobloki Ravlus Amplifilo + kolumny Tatami Audio Hudba

Skomentuj

To pisaj jak tam TL smiga :)

Skomentuj

Zamieszczone przez Pogromca mitow Zobacz posta
                To pisaj jak tam TL smiga
                TL'ka po prawej to dopracowana obudowa dla Ushera 8848P. Wytłumienie jest już praktycznie dobrane. Czekają mnie ostateczne pomiary i zabawa z filtrami. Póki co na szybko sklecony filtr i na pewno nie jest to optimum.
                TL'ka po lewej to moja stara testowa obudowa. Usher 8955a wkręcony został tam tylko do testów. Wytłumienie zostało włożone na chybił trafił, bez żadnych pomiarów itp. Jedyne co z tym zrobiłem to powiększyłem otwór i wkręciłem świeżutki głośnik po czym zrobiłem fotkę, więc na razie nie ma co oceniać. Oczywiście trochę posłuchałem i na pewno jest potężniej niż na 8848P, ale co będzie dalej to się dopiero okaże.
                A do testów zrobiłem sobie na moim DSP filtr dolnoprzpustowy na 100Hz. Trwało to jakieś 2 minuty. Jest nawet możliwość ustalenia sobie dobroci filtra - czad :P
                Asustor AS-5002T z MPD + konwerter USB .3lite + DAC PCM1704 by olog + autorskie PRE z PVC + Monobloki Ravlus Amplifilo + kolumny Tatami Audio Hudba

Skomentuj

Moje monitorki powstające z dołu od pianokrafta i góry DX25, oraz pierwsza zabawa z niedawno kupioną frezarką (stąd w ogóle powstają te monitory - bo chciałem się pobawić a głośniki były), frezy wykonane 99% idealnie, forir zakupiony u osoby o której pisałem w tym poście (czyli jak widać po datach wpisów obudowy powstały od wczoraj :P ):

http://diyaudio.pl/showthread.php/18...138#post292138

na zdjęciach nie widać ale po skończeniu dam lepsze fotki:

a tutaj piaokraft po tunigu - koledze to robiłem - stąd mam głośniki od piano ale góra jest kiepska stąd DX25 bo miałem w domu akurat. Dół to seas excel a góra seas taf22 ale z wyjętą siateczką ochroną bo koledze się nie podobała. Projekt ze strony troelsa. oraz zobaczcie jakie zwrotki były standardowo :P

Last edited by daniel69; 13.11.2011, 12:30.

Skomentuj

Zamieszczone przez daniel69 Zobacz posta
                    Ale zwrotka, to tu będzie do poprawki zdaje się...

http://www.troelsgravesen.dk/coils.htm

Skomentuj

zwrotka prowizorycznie polutowana na szybko by posłuchać, znam zasady rozmieszczania cewek i będą rozmieszczone jak należy.

Skomentuj

daniel69 jak to gra z piano,spora różnica?

Skomentuj

bez porównania, głośniki piano są kiepskiej jakości, góra jak dla mnie lipa dół daje rade na basie ale nie schodzi on nisko... w końcu to nic szczególnego wysokotonówka ma tylko duży kosz a za nim mały magnesik, tak samo niski - magnes malutki, kosz plastikowy, nie oczekujmy cudów, seasy to coś dużo lepszego choć góra mnie nie zachwyca, co więcej, nic to jak dla mnie dobrego ale kumpel nie miał więcej kasy, ale dół to coś wspaniałego, średnica jest piękna, bas nie ma wykopu ale chodzi dość nisko - dużo niżej jak yamahy...

Skomentuj

Polutowane w ciągu kilku dni (między pracą a spaniem ). Płytki robione termotransferem, elementy tanie i ogólnodostępne. Gra nawet ciekawie, sporo średnicy, średnio z basem przy małej głośności. Muszę pomyśleć o silniejszym trafie choć na chwilę obecną i te wystarcza do tak małego pokoju.

Pozostaje tylko ładna obudowa = alu + drewno.

ps. nie wiem o co chodziło w dyskusji na elektrodzie odnośnie tego wzmaka ale...gra naprawdę ciekawie.

Skomentuj

Co to za wzmacniacz? Jeśli by można to proszę o linka:) Szukałem parę stron wstecz ale nic nie znalazłem.

Skomentuj

http://www.elektroda.pl/rtvforum/topic1911145-150.html

do pierwszej strony się cofnij :). Pozostało mi jeszcze wykonać obudowę alu+mdf (+ładny fornir), dokończyć okablowanie. Wzmacniacz jest na parach BD911/912 i nie spodziewałem się jakiś rewelacji, gra niegłupio, nieprzeciętnie ale ponad UniAmpa to na pewno się nie wzbije :). Niestety nie zamierzam robić w domu dyskoteki - moc uni jest dla mnie wręcz "porażająca" i ciśnienie nie ma się gdzie zmieścić, nie mówiąc już o braku odpowiednich przetworników bo Magnaty S200 są po prostu za słabe.

Skomentuj

Dziękuję za linka, poczytam sobie trochę o nim:) Gratuluje konstrukcji. Też mam Uniampa ale chwilowo poszedł do kumpla na testy na oscylu i odsłuchy bo był go ciekaw. Od razu powiem, że bardzo mu się spodobał i jest nim zachwycony:)

Skomentuj

Dzięki Darek :) ...nie wiem czy jestem głuchy ale muzyka stała się bardziej szczegółowa w porównaniu do mojego poczciwego Dual'a Cv1250 - moce porównywalne na 8-miu ohmach; stereofonia jest lepsza od Dual'a, bas inny (w Dual'u jest taki "niemiecki") i wysokie takie nie kłujące. W Uni na razie nie inwestuję bo mam już dwie końcówki za sobą, obie udane ruszyły z kopa. Niestety z jedną muszę się pożegnać; nie chcę by się kurzyła w szafie.

Skomentuj

Też trochę używałem Duala ale CV-1200 i CR-1730 tego ostatniego nadal niekiedy używam ale ze względu na bardzo dobry tuner i niezłą czułość. Mnie też średnio podoba się dźwięk z tych dwóch konkretnych modeli być może też jestem głuchy bo przy włączonym loudnesie kłuje w uszy a przy wyłączonym zdecydowanie czegoś brakuje. Pozdrawiam

Skomentuj

Dokładnie to samo...loudness i wciąż czegoś za dużo albo brak. Muszę go niestety zastąpić czymś innym i ten wzmacniacz ze zdjęć nada się do tego w zupełności :) . Ma wszystko czego chciałem (regulator barwy na TL072, DC Saver) zasilane z jednego trafa. Myślę również o selektorze ale tutaj chyba wystarczy jedno źródło.

Skomentuj

Obudowa do Uniampa rodzi się bardzo powoli ale małymi kroczkami w końcu doczeka się domku :)

Mam do was pytanie, a mianowicie: Nie przegiąłem z wielkością tej gałki? ma średnice 50mm i mam mieszane uczucia co do niej dlatego wrzuciłem fotkę.

Skomentuj

Czaruję...
                                          X