Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Budowanie na ekranie - czyli relacje z budowy na zywo :)

Collapse
Ten temat jest przyklejony.
X
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Tak właśnie się zastanawiam co będzie siedziało w moich następnych kolumnach i tak te Seasy mnie kuszą, może po drodze o wavecore zaczepie.
    Posiada ktoś z trójmiasta Excele? : )

Skomentuj

W 99% polutowane końcówki BG1 :)

Przy okazji, wesołych świąt :)
      Last edited by LuSzTi; 26.12.2013, 10:04.
      http://www.gavron04.diyaudio.pl

Skomentuj

Nie ma lipy :-) beyschlagi, nichicony kw, wimki, do kompletu brakuje silver mik. Fajnie to wygląda. W piątek i ja poskładam jak pcb dojdą.

Skomentuj

Do tego 2sk/2sj Toshiby :) Pozostaje czekać za pcb od zabezpieczeń. Do tego będzie oryg alps z silnikiem czyli sterowanie rc5 (głośniej, ciszej, wyciszenie) + wł/wył główne trafo od wzm.
          Last edited by LuSzTi; 26.12.2013, 07:59.
          http://www.gavron04.diyaudio.pl

Skomentuj

Zestaw skompletowany w 95% brakuje tylko tulejek na przewody do wzmaka

EDIT: Poprawiono wielkości.... z góry przepraszam...
            Last edited by ploter; 25.12.2013, 20:22.

Skomentuj

Koledzy poleci ktoś jakiś dobry schemat przedwzmacniacz RIAA do gramofonu?

Skomentuj

Ja przymierzam się do klona lampowego audio note P-2 http://www.audionote.co.uk/articles/...o_mod_01.shtml , tylko że bez tego wtórnika na wyjściu. Zasilacz na razie podepnę od mojego lampowego przedwzmacniacza wk-wa. Na razie gram na vivanco pa115 i korci mnie na coś lepszego.....

Skomentuj

Hmm, nie powiem nie lampie
                  Ale narzazie potrzebuje coś na op-ampach, żeby grało cokolwiek na szybkości złożyć.
                  Co prawda na Unim rozkręconym na maksa słucha się nieźle ale jednak brakuje dynamiki bez przedwzmacniacza.

Skomentuj

coś na szybko na tanim wzmacniaczu operacyjnym http://project-circuit.blogspot.com/...r-circuit.html bez korekcji riaa nie da się słuchać winyli

Skomentuj

Ok dzięki Będę się bawił.
                      Zastanawiam się jeszcze w sumie nad tym:
                      http://www.elektroda.pl/rtvforum/vie...4cd1e52ea9a492
                      Tylko nie wiem czy potrzebuje aż tak udziwniany,

Skomentuj

W święta praca pełną parą...

Skomentuj

Zamieszczone przez charLeS Zobacz posta
                          Dla rozluźnienia atmosfery kilka fotek z ostatnich dni

Fountek FW168 i Fountek NeoCD3.0 w surowej, prototypowej obudowie. Kolumny już grają z docelową zwrotnicą.

Następne zdjęcie było robione już jakiś czas temu, przestroga i nauczka na przyszłość że z głośnikami należy obchodzić się bardzo ostrożnie. Stało się to nie podczas grania, a podczas wpasowywania głośnika, membrana wypchnięta od dołu palcem :(

Kolejne zdjęcie pozostawię bez komentarza:

Przepraszam za słabą jakość zdjęć

Wesołych Świąt!

co ty nie powiesz odnoście accutona :(

https://www.dropbox.com/sc/ajcl9sgyjmwinol/deaXwNtrqc
                          Last edited by nowy1; 28.12.2013, 20:00.

Skomentuj

Nowy1 mamy serwer i mechanizm dodawania zdjęć

A wogole to co sie stało sie?
                            Juz mi sie nie chce...

Skomentuj

omg z czego są te membrany?:mellow:

Skomentuj

Nowy1,
                                DanDagostino masz do testów czy użyczone zdjęcie. Zajefajna stylizacja, szukam jakiś odjechanych obudów do nowej zabawki.
                                Ekstra koncepcja radiatorów. W końcu coś nowego.

Skomentuj

Jeszcze jeden powód dla którego uwielbiam estradówki. Wczoraj z ponad metra spadł panel 19" 1U rogiem prosto na membrane BSW, efekt to lekkie otarcie na membranie i kopułce ;] Swoją drogą co się stało tym głośnikom ?

Wracając do tematu. Obudowy skończone ale jest ofiara, frezarka ma zajechaną blokadę trzpienia - do regeneracji...

Skomentuj

Zamieszczone przez guczi Zobacz posta
                                    omg z czego są te membrany?:mellow:
                                    Z ceramiki?

Membrana tak skończy gdy się na nią mocniej naciśnie palcami - dlatego Accuton dodaje ochronę z przodu ale z tyłu już żadna siatka jej nie chroni.

Skomentuj

Zamieszczone przez .3lite Zobacz posta
                                      Z ceramiki?

Membrana tak skończy gdy się na nią mocniej naciśnie palcami - dlatego Accuton dodaje ochronę z przodu ale z tyłu już żadna siatka jej nie chroni.
                                      Ciekawe czy by nie pekla, forsowana do max w TL :P

Skomentuj

W C173 membrana jest dosyć gruba i porządnie wylana ale jest to dobre pytanie, na szczęście mnie ten problem nie dotyczy :)

Skomentuj

Zamieszczone przez Pogromca mitow Zobacz posta
                                          Ciekawe czy by nie pekla, forsowana do max w TL :P
                                          Nie ma szans żeby coś się stało :) Z powodzeniem Accutony montowane są nawet w samochodach :) Natomiast wystarczy dosyć mocno nacisnąć jeden punkt membrany żeby pękła.

Skomentuj

Czaruję...
                                          X