Tak właśnie się zastanawiam co będzie siedziało w moich następnych kolumnach i tak te Seasy mnie kuszą, może po drodze o wavecore zaczepie.
Posiada ktoś z trójmiasta Excele? : )
Do tego 2sk/2sj Toshiby :) Pozostaje czekać za pcb od zabezpieczeń. Do tego będzie oryg alps z silnikiem czyli sterowanie rc5 (głośniej, ciszej, wyciszenie) + wł/wył główne trafo od wzm.
Ja przymierzam się do klona lampowego audio note P-2 http://www.audionote.co.uk/articles/...o_mod_01.shtml , tylko że bez tego wtórnika na wyjściu. Zasilacz na razie podepnę od mojego lampowego przedwzmacniacza wk-wa. Na razie gram na vivanco pa115 i korci mnie na coś lepszego.....
Hmm, nie powiem nie lampie
Ale narzazie potrzebuje coś na op-ampach, żeby grało cokolwiek na szybkości złożyć.
Co prawda na Unim rozkręconym na maksa słucha się nieźle ale jednak brakuje dynamiki bez przedwzmacniacza.
Dla rozluźnienia atmosfery kilka fotek z ostatnich dni
Fountek FW168 i Fountek NeoCD3.0 w surowej, prototypowej obudowie. Kolumny już grają z docelową zwrotnicą.
Następne zdjęcie było robione już jakiś czas temu, przestroga i nauczka na przyszłość że z głośnikami należy obchodzić się bardzo ostrożnie. Stało się to nie podczas grania, a podczas wpasowywania głośnika, membrana wypchnięta od dołu palcem :(
Nowy1,
DanDagostino masz do testów czy użyczone zdjęcie. Zajefajna stylizacja, szukam jakiś odjechanych obudów do nowej zabawki.
Ekstra koncepcja radiatorów. W końcu coś nowego.
Jeszcze jeden powód dla którego uwielbiam estradówki. Wczoraj z ponad metra spadł panel 19" 1U rogiem prosto na membrane BSW, efekt to lekkie otarcie na membranie i kopułce ;] Swoją drogą co się stało tym głośnikom ?
Wracając do tematu. Obudowy skończone ale jest ofiara, frezarka ma zajechaną blokadę trzpienia - do regeneracji...
Ciekawe czy by nie pekla, forsowana do max w TL :P
Nie ma szans żeby coś się stało :) Z powodzeniem Accutony montowane są nawet w samochodach :) Natomiast wystarczy dosyć mocno nacisnąć jeden punkt membrany żeby pękła.
Skomentuj