Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Budowanie na ekranie - czyli relacje z budowy na zywo :)

Collapse
Ten temat jest przyklejony.
X
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

marian, była. Ale nie pamiętam do jakich usherów. Bardzo prosta, tylko 3 elementy.

[ Dodano: 2010-09-16, 22:24 ]
    jest:
    http://www.elektroda.pl/rtvforum/vie...00a11fe1d89c44
    Juz mi sie nie chce...

Skomentuj

może sie myle ale tam jest 8945A nie 8935A chyba ze one sie niczym nie różnia

Skomentuj

Niestety nie ten midbas.

Na tej zwrocie co mam grają nawet spoko,teraz tylko chciałbym wiedzieć kto ją robił.

Skomentuj

wiem
          napisałem, że nie wiem do jakich modeli
          Juz mi sie nie chce...

Skomentuj

marian, Ja bym mimo wszystko zrobil TL, ktora wykorzysta pelny potencjal glosnika, w BR do 25hz nie zejdzie i srednica tez bedzie gorsza szczegolnie w przypadku prostych filtrow.

Skomentuj

Marian tą zwrotkę co wkleiłeś to jest akkusa ,bodajże z zestawu X3 jeżeli dobrze pamiętam,tylko wcześniej był tam głośnik 9930-20NC.Teraz jest troszkę zmodyfikowana bo wysokotonówka jest ta co ty masz.

[ Dodano: 2010-09-17, 03:45 ]
              Marian wysłałem Ci na emaila schemat bo nie wiem jak tu wkleić.

Skomentuj

marian, wklej ten co kolega ci wyslel emailem
                Juz mi sie nie chce...

Skomentuj

Proszę:

Nooo,jak pierwszy raz podłączyłem na tej mojej zwrocie od razu pomyślałem że wysokotonówka jest za głośno,no i tu by się zgadzało,w tej jest większa cewka i dodatkowy rezystor.

Skomentuj

Marian może Ci się przyda,pomiary usher V2,tam ten głośnik jest też strojony na ok.40Hz,tak jak Ci pisałem na emaila.
                    http://www.soundstagenetwork.com/mea...heraudio_v602/
                    Dodatkowo wysyłam Ci na emaila projekt obudowy i wykaz części do głośnika 8945P,pomoże Ci to się zorientować jakie elementy stosują.Możesz wkleić może się komuś przyda ,kto buduje taki zestaw.
                    Pozdrawiam.

Skomentuj

Przed chwilą skończyłem, efekt grania chwilowo porażka, napisałem do STXa ze coś z głośnikami jest nie tak, membrana nawet do połowy się nie wychyli a coś pierdzi jakby nie bylo przyklejone jak trzeba albo cewka o coś ocierała :( Ciekaw jestem co STX zrobi z tym fantem...

Skomentuj

Dawid-SS, być może wzmacniacz jest problemem a nie głośnik

Skomentuj

Dawid-SS, wykręć go i sprawdź czy linki nie obijają o membranę podczas grania.

Skomentuj

Ok, sprawdze. Wzmacniacz ma 105W dla 4R i grał już z mocniejszymi głośnikami i takich problemów nie było, wg WinISD spadek mocy jest od 100-50Hz az do 60W. Ja nawet 50 nie wkładam, pod innym ampem nawet samochodowym 2x220W 4R dzieje się to samo... Sprawdze te linki, ale wątpie że to one, az tyle hałasu by nie narobiły...

Skomentuj

Dawid-SS, czy to SU-v470?

Skomentuj

Ja też tak mialem z GDN-22-140-8-SCX pierdział mi ten głośnik napisałem do STXa kazali wysłać i dostałem nowy spowrotem...

Skomentuj

Pogromca mitow SU-V560 na stalaku SVI. Moc to on ma gorzej z jakoscią dzwięku, dzwięk taki zmulony jest(nie czytaj wolny! a zapiaszczony i wodny :P )
                                  bartek34111 ale nie uważasz że coś jest nie tak, bo mi pierdzą dwie sztuki :( Jeden szybciej drugi głośniej, zrobiłem 10 kombinacji już z skrzynką zwrotnicą wzmacniaczem i innymi duperelami z mojej strony. Czekam na odp STXa, mam nadzieje ze reklamacje przyjmą, chciałbym też wymienić na właśnie SCXa za dopłatą. Wydaje mi się rozsądniejszy ten głosnik, a wyjdzie za całe suby 250zł jakoś.

Skomentuj

Moje nowe stereo :mrgreen:

Wygrzewanie GMS 960XT i 25C podłączone jako głośniki B (Onkyo odcina dolne pasmo), kolumny odłączone i tylko subwoofer włączony na zwrotnicy z cięciem 150Hz żeby dało się tego słuchać. Ogólnie głośniki wykonane tak sobie, jeden tweeter ma uszkodzoną izolację kabelka (zgłoszę do wymiany żeby nie lutować na gwarancji), dość sztywne zawieszenia, membrana plastikowa. Kupione z zamiarem nie wyciągania przy sprzedaży samochodu za kilka lat, ale i tak będą dużo lepsze niż fabryczne 13cm Nokia. Niech wróci wyrzynarka z serwisu to wystrugam dystanse. Póki co sub na ukończeniu, jeszcze kocykiem obić (jeśli kupię w kolorze bagażnika).
                                    ONKYO TX-SR501E | Monacor SPH165KEP + Vifa XT19

Skomentuj

amdr co to za fornir ? :mrgreen:

Skomentuj

O,widzę że obudowa podobna do mojej :mrgreen:

Skomentuj

Dawid-SS, zapewne jest to fornir "karton sklepowy" dość tani, łatwy w obróbce :)

Skomentuj

Czaruję...
                                          X